USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Єпископа, який побив жінку через пса, відсторонили від виконання архієрейських обов’язків

2 Листопада 2021 16:43
У Києві від виконання архієрейських обов’язків відсторонили єпископа, який до синців побив жінку через собаку. Постраждала вважає, що священник вдався до агресії й через те, що вона розмовляла російською мовою.

Про відсторонення єпископа повідомила пресслужба Православної Церкви України.

Митрополит Київський і всієї України та предстоятель ПЦУ Епіфаній виніс розпорядження про те, що єпископа відсторонюють від виконання його архієрейських обов’язків.

«Враховуючи публічні свідчення, на підставі яких титулярний єпископ Шепетівський Адріан (у миру Руслан Кулик, - ред.) підлягає обвинуваченню в порушенні, за яке канонічними правилами передбачене суворе покарання... Визначаю:

1. На період проведення розслідування у справі з 2 листопада 2021 р. відсторонити титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) від виконання архієрейських обов’язків та благословити йому утриматися від звершення публічних богослужінь;

2. Передати розгляд справи Священному Синоду для винесення належного рішення», – йдеться у повідомленні ПЦУ.

В тексті постанови про відсторонення єпископа йдеться про те, що священнослужитель порушив 27 Апостольське правило та 9 правило Константинопольського Двократного собору. У цих правилах зазначається, що єпископам заборонено бити людей, навіть якщо ті «грішать».
30 жовтня стало відомо, що у Києві єпископ Православної церкви України Андріан побив сусідку Іванну Бережну, а потім відібрав у неї телефон і викинув його.

Причиною конфлікту, за словами жінки, нібито став її пес, що заважав священнослужителю і його родині своїм гавкотом. Від побиття на тілі постраждалої залишилися синці.

У поліції за фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження». За результатами проведення експертизи подія може бути перекваліфікована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Viking Показати IP 2 Листопада 2021 17:05
Првославіє галавнога моска ...
17 Показати IP 2 Листопада 2021 17:48
Якщо хочеш писати і ще когось чомусь учити, то треба було в школі вчитись.
Суддя Показати IP 2 Листопада 2021 19:45
Нічого йому не буде. Пальчиком посварять. Брак кадрів, то й підбирають гопоту з вулиці.
Атеїст Показати IP 2 Листопада 2021 21:50
В ПЦУ майже всі такі «єпископи(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus