USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За лаштунками волонтерства: Ковельський центр допомоги бійцям АТО

4 Квітня 2015 09:00
Волонтери Ковельського центру допомоги АТО розповіли про те, як працюють та яким чином допомагають волинським військовим, які перебувають на передовій. Про це йдеться у сюжеті Громадського ТВ.

Волонтер центру Наталія Соколова розповідає, що багато бійців самі звертаються до центру з проханням про допомогу. «Всі звертаються з однаковими потребами: одяг, форма, окуляри, наколінники. Ми намагаємось цього не закуповувати. Нам приходить готова гуманітарна допомога. Ми пишемо пост, формуємо потреби для наших закордонних партнерів, а вони нам присилають передачі», – каже волонтер.

У центрі є база даних бійців, яким вже надали допомогу. Така база захищає від дублювання допомоги з іншими центрами, а також є необхідною для звітності.

Окрім військових, волонтери центру відправляють гуманітарну допомогу мешканцям сходу. «А хіба вони не люди? Можливо вони наших поглядів не поділяють, але ми хочемо, щоб вони змінили свою думку», – зазначає Наталія.

Також, перед тим, як відправити бійцям ліки, волонтери проводять інструктаж, як правильно їх використовувати.

«Не видаємо, поки не навчимо бійців. Я вчора була на полігоні, там були 30 бійців, я їм всім провела повний інструктаж з використання, а тоді особисто в руки роздала ліки», – зазначила Соколова.

«Я всім волонтерам раджу звертатися до за допомогою до органів місцевої влади. Стукайте, і вам відчинять», – сказала на завершення жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus