USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Дітей лучан у ДНЗ пропонують зараховувати першочергово

22 Січня 2016 16:43
Перш за все приймати в ДНЗ дітей представників міської громади пропонують у міському управлінні освіти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 січня.

Як зауважив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, на навчання дітей не лучан у дитячих садках обласного центру з міського бюджету витрачається 8,393 мільйона гривень. До луцької громади не бажає приєднуватися низка приміських сіл, мешканці яких використовують міську матеріальну базу (наприклад, ДНЗ).

Пропонується, враховуючи нові обов’язки місцевих громад, встановити обмеження при зарахуванні дітей у ДНЗ та надавати першочергове право на зарахування у ці заклади дітям представників міської громади. Якщо місць у дитячих садочках вистачатиме, то прийматимуть і дітей з сільської місцевості.

Наразі не йдеться про миттєві кардинальні зміни – ніхто не планує вивільняти з ДНЗ дітей не лучан, які вже виховуються у дитячих садках міста. Якщо пропоноване обмеження затвердять, воно діятиме під час набору дітей в ДНЗ у серпні.

Нині у Луцьку приблизно тисяча дітей лучан не можуть потрапити в ДНЗ через брак місць. Обмеження допоможе частково вирішити ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 16:52
правильно!
Анонім до Анонім Показати IP 22 Січня 2016 16:52
давно пора!
111 Показати IP 22 Січня 2016 17:10
де українець не знайде можливості обдурити державу? Перед народженням дітей мами почнуть прописуватися в місті , а жити - в селі !!!!
дідо Показати IP 22 Січня 2016 17:33
нехай бариги собі збудують днз у царських селах.
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 19:17
И никто не поднимает вопрос о расширении системы ДНЗ
Анонім до Анонім Показати IP 23 Січня 2016 16:43
на підйом нема грошей
Анонім до Анонім Показати IP 23 Січня 2016 16:47
ага, пора на масивах "царське село", "липинський", "рованцівський" будувати садочки, школи за рахунок проживаючої там бідоти
Просто мама Показати IP 22 Січня 2016 20:16
Радійте, мамочки. Скільки разів тут ганили полішуків, що понаїзджали працювати до Луцька і діток поздавали в дитсадки, а луцьким місця немає. Щодо прописки дітей в Луцьку - не пропишуть, бо зараз самі лучани виписуються і прописуються до родичів в області аби отримати субсидію, тому такими дурницями ніхто займатись не буде. Та ви в лучан, перевірте де їх діти прописані.
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 21:16
Итак. Сначала запретим посещать детские садики детям с пригородов. Затем детям рыжих, затем - детям толстых. и т.д. и т.п.
ой до Анонім Показати IP 22 Січня 2016 23:23
пересрали?? машини є... хати є... а в садок до міста? а може в сільський?...... ЗАДОВБАЛИ............ При поступленні моїх обох дітей в садочок по приписці нас відсовували назад через черобильців, саме цікаве це, те що це внуки моїх одногрупників, поступили в універ по пільгах..... діти народилися пільговики чернобильці.....тепер внуки......., ЦЕ ПЕРЕДАЕТЬСЯ СПАДКОВО????? У мене дитина інвалід по зору, проблема з одним оком.. немаю потеб здавати в спеціалізований заклад..... пільг ноль. А внуки. діти моїх одногрупниць з маневич мають їх безліч, хоча б харчування....., літні табори. У мене питання, якщо вони сильно хворі робіть групу дитині. і будуть як я платити за все
Марина Показати IP 22 Січня 2016 23:12
Все правильно,а то возять дітей з сіл в садочо.в групі 29 дітей з низ половина з сіл, то де справедливість.
Мама 3 Показати IP 8 Лютого 2016 13:48
Все правильно,я записала свою дитину одразу так нас не взяли бо понабирали з сіл дітей,мусила писати Романюку,і бачу є рішення хоть якесь )))
Анатолій с.Омеляник Показати IP 18 Лютого 2016 17:07
Лучани! Ви навіть не замислюєтесь, що в садочках сільських так само є діти міські, землі в Луцькому районі сільські ради виділяють учасникам АТО прописаним в Луцьку, бо свою всю під нуль роздали... Давайте не кидатись в крайнощі і не звинувачувати один-одного, бо скоро дійде до того, що ми будемо мурувати китайські стіни на межі міст і сіл......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus