USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Таємний договір «Луцьктепла», попри дозвіл мера, не показують нікому

5 Серпня 2015 15:40
Не зважаючи на заяву Луцького міського голови про те, що члени міськвиконкому зможуть ознайомитися з договором «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» стосовно давальницької сировини, директор підприємства спочатку відмовився надавати документ, а потім заявив, що ознайомитись з копією можна буде завтра, оскільки бухгалтер перебуває у відпустці.

Про це стало відомо під час візиту журналістів та активістів «Народного контролю» на підприємство сьогодні, 5 серпня.

Нагадаємо, видання інформувало раніше, що більше 3 мільйонів гривень щомісяця переплачують лучани за теплоносії через укладений договір між ДКП «Луцьктепло» і підприємством «Захід ТЕГ», що пов’язане з групою «Континіум». Подробиці цього договору - «вкриті мороком». Про це заявив під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міської ради 23-го липня повідомив депутат Сергій Сівак.

З його слів, «цей договір настільки втаємничений, що жодна людина, окрім обмеженого кола керівників «Луцьктепла», не знає про його зміст.

Сьогодні ж, 5 серпня, під час виконкому мер міста Микола Романюк запевнив, що будь-хто із членів виконкому може прийти на підприємство і йому покажуть договір.

Проте, прибувши на підприємство, члена міськвиконкому Олега Бондарука та активіста Михайла Шелепа не відразу пустили до директора державного комунального підприємства «Луцьктепло» Юрія Паращія. Останній заявив, що усна заява міського голови має бути підкріплена якимось документом, а тому договору «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» так і не показав.

Міський голова на телефонний дзвінок Бондарука та Шелепа не відповів, посилаючись на зайнятість.
Проте згодом перетелефонував і заявив, що вищевказаний документ їм, все ж таки, покажуть. Під час другої розмови директор «Луцьктепло» заявив, що бухгалтер перебуває у відпустці, а тому договору на місці немає. Натомість запропонував ознайомитися з документом завтра. Але лише одному члену міськвиконкому – Олегу Бондаруку. І не з оригіналом документу, а зі сканованою копією на екрані комп’ютера.
Директор відмову показувати оригінал документу для ознайомленні не мотивував нічим. Натомість, активісти добиваються того, аби їм хоча б показали його, щоб вони могли візуально звірити копію та оригінал, після чого ознайомитись з нею.
Таке втаємничення є прямим порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації». Активісти припускають, що ціни, прописані в договорі, можуть бути суттєво завищеними. А враховуючи той факт, що середньостатистичну ціну на послуги для лучан «Луцьктепло» вираховує на підставі цін у всіх котельнях, суттєве завищення вартості тепла на одній з них призводить до завищення вартості «комуналки» для всіх лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 5 Серпня 2015 15:59
Держава, ТИ де ????????????
Мер до Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 07:54
Ми в ЄВРОПІ , і Мер в нас ЄВРОПЕЙСЬКИЙ, народ як б...ло нічого не повинен знати з наших оборудок
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2015 16:48
Але то кодло.. Мать їх за ногу.. ви тут кричите "Сєня віноват, Порох зрадник" а оці *мошники живуть серед вас, намахують найбідніших і з того жирують.. Сволота..
шеф Показати IP 5 Серпня 2015 17:55
лучани. влада міська пробує тримати монополію на опалення та воду гарячу. на підприємстві фінансові пробеми. ну для чого Вам бути залежним від жадібності штучного монополіста продажного чиновника? ІНДИВІДУАЛЬНИЙ КОТЕЛ у квартирі .дорога громадо робіть швидше бо можуть зимою помучити монополісти.
Анонім до шеф Показати IP 6 Серпня 2015 08:35
З радістю поставив би давно котел в квартирі, та існує заборона міськради! Бо тоді не будуть мати за що від єрємєєва відкати отримувати. Одна надія, що лучани прозріють і на виборах покажуть романюку червону картку. В іншому випадку майдан в романюка. А він ***** - під час минулого майдану три дні був в запої і не знав, що робити!
А ндрій Показати IP 5 Серпня 2015 18:09
Семимильними кроками йдемо до третього Майдану,який напевне зміте всіх і все!
Олег Показати IP 5 Серпня 2015 20:37
А що там сміттєбаків нема?
Atos Показати IP 5 Серпня 2015 22:24
Вибирайте далі Романюка і скоро в Луцьку продадуть останню травинку. І не має куди звернутися, все продано і все куплено!!!
Луцьк до Atos Показати IP 5 Серпня 2015 23:08
В місті продано все Кривицьким та Шибою.
Хлоп до Atos Показати IP 6 Серпня 2015 10:41
Ні, вибирайте Товстенюка або Осіпова! Собаки, яких спасе від Дани Осіпов, будуть займатися легкою атлетикою на стадіоні, що відремонтує Товстенюк!
лучанка до Хлоп Показати IP 6 Серпня 2015 12:14
Зате вони щось роблять для міста, той же стадіон, ті ж собаки... зроблять, і добре.
Араміс Показати IP 5 Серпня 2015 23:32
Борітеся поборете, вам Бог помагає....
юра Показати IP 5 Серпня 2015 23:35
А ви думаєте що те чудо в якого не так давно в машині стояв шест для чтриптизу вам краще зробить,це безвідповідальна людина!!!! ще тільки коли дана група "волонтерів" публічно кожен свій крок робити я писав що це чудо полізе в політику...НЕ ВІРЮ!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus