USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку соціалізують дітей з вадами розвитку. ФОТО

2 Вересня 2013 13:32
Інклюзивна група для дітей з синдромом Дауна запрацювала у дошкільному навчальному закладі №9 у Луцьку.

У відкритті групи, що відбулося 2 вересня, взяв участь начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Він подякував адміністрації навчального закладу та усім, хто доклав максимум зусиль, щоб підготувати цю групу. Дітям вручили символічні медалі дошкільнят. За високу фахову майстерність та добросовісну працю з підготовки інклюзивної групи, грамоти управління освіти з рук Олега Гребенюка отримали працівники дошкільного навчального закладу.









Вперше у луцькому дитсадку малюки з синдромом Дауна навчатимуться у групі зі звичайними дітьми. Інклюзивну групу для малечі віком від трьох років планують також створити з 1 листопада у ДНЗ №38.

У групі займатимуться 15 діток віком від двох до трьох років, двоє з яких мають синдром Дауна. Дошкільнята з вадами розвитку виховуватимуться за індивідуальним планом, який розроблятимуть для кожної дитини. Навчання в інклюзивній групі – це спілкування, взаємодія, гра в осередку звичайних дітей, що методом прикладу, за допомогою спеціалістів, сприятиме соціалізації дітей із синдромом Дауна.










«Це виховуватиме у дітей співчуття, людяність, гуманне ставлення. Виховання супроводжуватиметься дуже потужним психологічним та медичним супроводом. Відповідно до рішення міської ради, виділили кошти на ремонт приміщень, зараз здійснили косметичний ремонт. Вдосконалення потребує спальне приміщення та оснащення релаксаційного осередку. У ДНЗ №9 ввели додаткові ставки вчителя-дефектолога, медсестри з лікувального масажу, Ми сподіваємося на співпрацю з батьками. Потрібно, щоб вони були не сторонніми спостерігачами процесу, а активними учасниками – співпереживали, допомагали, підтримували», - зазначила директор ДНЗ №9 Тетяна Ковальова.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анастасія Показати IP 3 Вересня 2013 23:29
Про яку інклюзію ви пишете? В садачку №9 абсолютно нічого не відповідає вимогам інклюзивної освіти. А директор садочку Тетяна Ковальова має своє "особливе" стевлення до дітей з синдромом Дауна. Вона вважає, що ці дітки можуть погано впливати на здорових дітей. Мабудь саме ця її думка і пояснює той факт, що у так званій "інклюзивній групі" лише одна дитина з особливими потребами.
Лучанка до Анастасія Показати IP 4 Вересня 2013 10:46
Підписуюся під кожним словом про Тетяну Сергіївну. До бітей абсолютно ніякого підходу. І це швидше показуха який в неї хороший садок ніж бажання дійсно виховувати таких діток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus