USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інвестори з Ізраїлю хочуть збудувати на Волині птахокомплекс

6 Травня 2016 12:27
160 гектарів землі для виробництва м’яса індика просить розшукати волинянин, який переконує, що його партнери з Ізраїлю готові інвестувати 120 мільйонів доларів у згаданий проект

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин сьогодні, 6 травня.

Так, громадянин Вадим Каратаєв розповів, що його партнери з Ізраїлю готові інвестувати 120 мільйонів доларів на розбудову пахокомплексу, де вирощуватимуть індиків та перероблятимуть птицю. З його слів, партнери вже готові вкладати гроші, але єдина умова – відповідні земельні ділянки.

Щоправда, є певні умови для цих земельних ділянок, загальною площею 160 гектарів. Ділянки, площею 8-10 гектарів, на яких мають розташовуватися окремі споруди птахокомплексу, повинні розташовуватися на певній відстані одна від одної.

До слова, ці ж самі інвестори готові втілювати інший проект, щоправда, менш вартісний (8-12 мільйонів доларів) з виробництва козячого молока та сирів.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко порадив звернутися до управління Держгеокадастру, аби інвесторам підшукали належні земельні ділянки. Зокрема, йдеться про розпайовані землі під господарськими спорудами колишніх колгоспів, аби не треба було змінювати цільове призначення земель.

Щоправда, доведеться для цього домовлятися з пайовиками, та в управлінні агропромислового розвитку кажуть, що допоможуть організувати переговори, якщо інвестори зацікавляться.

Якщо ж інвестори не захочуть будувати об’єкти на місці старих колгоспів, то процедура отримання землі стане можливою хіба що на умовах аукціону, а ще доведеться змінювати цільове призначення земель, що, своєю чергою, може зайняти чимало часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 6 Травня 2016 12:32
Якби зняли мораторій на продаж землі, то б інвестори самі би заходили та купляли землю і нікого би не просили. А так перед кожним чунушою треба кланятись.
дивно Показати IP 6 Травня 2016 13:00
Вадим буде отримувати гроші, а люди з навколишніх сіл - отруйний запах від преміксів і онкологічні захворювання. Невже Курчак нічого не навчив?
волинянам Показати IP 6 Травня 2016 14:01
після такого засідання ніхто нічого не побудує!!!!
волиняка Показати IP 6 Травня 2016 15:04
Навколо Володимира - Волинського збудовано вісім птахо- тваринницьких комплексів : кури, свині, качки, гуси ..... Бувають такі місяці, що протягом декількох тижнів у місті Володимирі- Волинський стоїть страшенний сморід - і все через птахокомплекси. Головне для інвестора прибуток- на екологію та людей їм начхати. Інвестора приваблює супер дешева робоча сила на Волині. Інвестор не хоче будувати в себе за кордоном - адже там і зарплати високі треба платити, і про екологію дбати треба і ще купи різних клопотів. А тут - лохи -волиняки все стерплять. БО Ж ІВЕСТОР !!!!! Тож пред тим як давати дозволи на такі комплекси треба добре і добре ДУМАТИ тим громадам на чиїх територіях будуть будувавти
до дивно Показати IP 6 Травня 2016 15:08
тисячі людей матимуть робочі місця- чоловіки замість того щоб без роботи сидіти в селі та спиватися підуть працювати. Для вас це напевно нічого не говорить, бо ви мешкаєте в квартирі і не знаєте життя сіл
волиняка до до дивно Показати IP 6 Травня 2016 16:41
А ще тисячі в навколишніх населенних пунктах хворітимуть різними захворюваннями , і дихатимуть смородом перемішаними з токсичними випарами такого пташника
кореш Показати IP 6 Травня 2016 17:32
В нас на Волині хватає роботи комплексів Курчака-Мартиняка.Для нього такий конкурент це всерівно,що серпом по яях.
Петро Показати IP 6 Травня 2016 17:40
Якщо інвестора представляє Каратаєв - то я міг би роботи пропозицію від Рокфеллєра
Анонім Показати IP 7 Травня 2016 11:01
Брєд..., просто Мартиняк захищає бізнес тепер його підприємства з за кордону нібито інвесто буде травити наших людей, гроші вкладуться в обладнання і будівництво а люди травитимуться, якщо це так добре то незай в себе будують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus