USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нова очисна установка на ветсанзаводі врятує ковельчан від смороду

31 Січня 2013 15:40
Держава виділила 220 тисяч гривень на потреби покращення санітарно-екологічного стану ДП «Ковельський державний завод кормових додатків «Ветсанзавод». Наразі планують придбати нову очисну установку, що нейтралізуватиме сморід, від якого вже не один рік потерпають ковельчани.

Про це повідомляє ПроКовель.

Так, ДП «Ковельський державний завод кормових додатків «Ветсанзавод» - єдине підприємство у Волинській області, яке займається утилізацією трупів тварин та відходів від переробки сировини тваринного походження. Наразі керівництво заводу має намір удосконалити систему пилогазоочисної установки, аби позбутись неприємних запахів, які забруднюють навколишнє середовище і не дають можливості повноцінно жити і дихати жителям прилеглих і віддалених від заводу мікрорайонів.

За словами директора підприємства Тараса Кореня, влада області виділила 150 тисяч гривень на заходи щодо покращення і стабілізації екологічної ситуації на ветсанзаводі. Зокрема за ці кошти провели капітальний ремонт пилогазоочисної установки, через яку удушливий сморід і потрапляє у повітря. Однак цього видалося недостатньо. За словами місцевих мешканців, газові атаки з ветсанзаводу так і не припинилися. Скарги від городян й надалі продовжують надходити, люди скаржаться на погане самопочуття.

Тарас Корень переконаний, що лише модернізація системи очищення викидів газів від чотирьох котлів-утилізаторів зможе дещо змінити ситуацію.

Задля втілення нового проекту у вересні минулого року підприємство замовило в науково-виробничій фірмі «Амарант» проектно-кошторисну документацію «Технічне переоснащення пилогазоочисної установки для очистки газів від неприємних запахів при виробництві м’ясо-кісткового борошна під час роботи котлів КВМ 4/6 та ДМ з добудовою».

Керівництво ветсанзаводу переконує, що ця установка вже успішно працює на підприємстві «Птахофабрика «Пустомитівська», що у Львівській області. Її показники роботи повністю відповідають екологічним та санітарним вимогам.

Підтримала ідею модернізації очисної установки й влада області. Її представники навіть звернулися до Міністерства аграрної політики та продовольства, якому підпорядковується підприємство, з клопотанням збільшити для Волині державні асигнування на 2013 рік, щоб можна було реалізувати ще й новий проект на заводі кормових додатків.

На початку цього року держава виділила 220 тисяч гривень саме на потреби покращення санітарно-екологічного стану підприємства. Відповідно до вимог державних будівельних норм України днями в сесійному залі Будинку Рад відбулися громадські слухання, на яких директор ветсанзаводу переконував присутніх мешканців міста, депутатів міської ради, представників управлінь та відділів міськвиконкому в тому, що впровадження цього проекту на виробництві конче необхідне. Адже це дозволить значно покращити екологічну обстановку в місті. А ще Тарас Корень розповів, що на підприємстві за добу переробляють 10-15 тонн відходів тваринного походження. За 2012 рік утилізували 3444,9 тонни відходів, виготовили 683 тонни м’ясо-кісткового борошна, 133,7 тонни обезжиреного кісткового преципітату та 86,5 тонни кістки сухої для виготовлення клею.

Окрім цього, Тарас Володимирович зазначив, що на підприємстві постійно потрібно оновлювати технологічне обладнання, зокрема, систему утилізації відходів тваринного походження, лінії з очищення та знезараження стічних вод, також потребує оновлення застарілий автопарк.

На громадських слуханнях присутні одностайно підтримали запропонований проект. Тепер цей документ ще має обійти кілька державних інстанцій, щоб отримати право бути повністю реалізованим. За виділені державою кошти підприємство закупить пилогазоочисну установку для очистки газів від неприємних запахів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus