USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На проспекті Волі зникає бруківка

14 Лютого 2017 12:59
Скільки коштів витратили з міського бюджету на реконструкцію вулиці Лесі Українки, як використають стару бруківку та наскільки довговічними будуть виконані роботи, з’ясовували у бюджетній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 14 лютого.

Як повідомив заступник директора департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк, торік профінансували 5,8 мільйона гривень на роботи на вулиці Лесі Українки відповідно до укладених договорів. Об’єкт ще не здали в експлуатацію, оскільки навесні планують висаджувати кущі.

Член комісії Олександр Кравченко поцікавився щодо проспекту Волі, де ремонтні роботи розпочали торік. Роботи наразі незавершені, а рухаючись центром міста, депутат спостерігає, як з таненням снігу зникає бруківка, складена на тротуарах. Він запитав, хто платитиме за бруківку, яка «випаровується» та, хто відповідатиме за марнотратство та розбазарювання будматеріалів.

Микола Осіюк відповів, що Підряднику, підприємству «Луцькавтодор», неодноразово наголошували, аби він прибрав бруківку. Підряднику платять за метр квадратний покриття.

Голова комісії Павло Данильчук запитав, чи різняться гарантійні терміни для різних видів робіт. Посадовець повідомив, що для щебенево-мастикового асфальтобетону гарантія становить 7 років, на шляхопроводах – 10 років, вулиці, покриті звичайним асфальтом – 5 років. Бруківка, яку поклали в рамках реконструкції відрізку вулиці Лесі Українки торік, має гарантію 7 років. Аналогічний гарантійний термін має бруківка, покладена в Старому місті. Депутат Сергій Була піддав сумніву таку довговічність бруківки, зауваживши, що вона пориста та має низьку якість.

Щодо використання трилінки та старої плитки з вулиці Лесі Українки, Микола Осіюк повідомив, що її використають для облаштування пішохідних доріжок на вулиці Кравчука. Вже є досвід використання старої плитки для викладення доріжок у сквері за будівлею РАЦСу. Своєю чергою, Павло Данильчук просив використовувати трилінку не в спальних районах, а в історичній частині міста. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що так і планують робити, зокрема йдеться про облаштування з’їздів на вулиці Пушкіна у центрі міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
51 омбр(розформ) Показати IP 14 Лютого 2017 15:03
Дуже вас просимо відправте Кравченка в дивізон де він рахується,де йому йде атошна зарплата,атошні пільги,де хлоці за його ходять в наряди ,мучаться з технікою.Ми без його подачок перебємось...Коли буде та СПРАВЕДЛИВІСТЬ..........
Анонім Показати IP 14 Лютого 2017 15:22
зниклу бруківку шукай на дачах!
Бе Показати IP 14 Лютого 2017 15:54
А ще скільки там мішків цементу під снігом!
Бюджет Показати IP 14 Лютого 2017 17:46
Таким чином тротуари і велодоріжки потягнуть суму, еквівалентну повній реконструкції проспекту.То все зима винна-якось невчасно в грудні прийшла.Хто б міг подумати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus