USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через хабарі судитимуть колишню верхівку митного посту «Луцьк».ВІДЕО

1 Червня 2013 15:31
За хабарництво у суді опиняться 17 колишніх працівників та екс-керівництва митного посту «Луцьк».
Про це повідомляє «Під прицілом».
Як розповів у коментарі виданню начальник відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва при корупційних правопорушеннях прокуратури Волині Володимир Заплотинський, загалом у справі про хабарництво звинувачують 17 митників, серед яких і тодішня очільниця митного посту «Луцьк» та її заступники.
Щодо інспекторів, то проти них відкрили інше кримінальне провадження. Як зауважує Володимир Заплотинський, інспектори, яких засудили, – це так звана «дрібна рибка». Мовляв, зазначені у проваджені суми отриманих ними хабарів – просто «смішні» у порівнянні з тими, які «брали на руку» основні фігуранти справи.
«Вони ще чекають на свій вирок та своє покарання, адже такі суми, з якими їх взяли – безслідно зі справи не зникають», - наголосив Володимир Заплотинський.
За його словами, Генпрокуратура вилучила усі кошти, а там – тисячі і десятки тисяч доларів. Розслідування затягнулось, однак справа вже у суді.
Зокрема, Апеляційний суд Волинської області під час процедури визначення суду, у який за поданням Генпрокуратури буде скеровано провадження для розгляду, вирішив, що справу розгладатимуть у Ковельському міськрайонному суді. Тож, слухання триває вже декілька місяців.
Інспектори, яких нещодавно засудили, можна сказати, що відбулись «легким переляком». Адже навіть за такі «смішні» суми хабарів вони могли на довго сісти за грати.
За словами Володимира Заплотинського вирок, який отримали інспектори МП «Луцьк» є обґрунтованим, адже вони пішли на зустріч слідству і сприяли своїми показаннями розкриттю злочину.
Тож, підписання угоди про визнання винуватості з прокурором дало непоганий результат. Так, завдяки інформації, яку надали засуджені інспектори, вдалось встановити багато фактів та підтвердити інформацію про отримання та розподіл хабарів вищими посадовцями митного посту «Луцьк».
Вже невдовзі продовжиться слухання справи щодо звинуваченню у хабарництві 17 колишніх працівників та колишнього керівництва митного посту «Луцьк», які «відхопили» основний «куш».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
адвокат Показати IP 2 Червня 2013 10:09
А зараз що не беруть? БеРУТЬ І БУДУТЬ БРАТИ постійно.Поки не зміниться система нічого не буде не смішіть людей.
я Показати IP 2 Червня 2013 12:28
хтось забув табличку ділення і все ось і кримінальна справа
антикозаностра Показати IP 2 Червня 2013 20:27
а в цьому списку дєнісєнко є? бо він не просто крупна риба, а справжній товстопузий СОМ хабарних потоків та їх розподілу на митниці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus