USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Чиї будинки валяться в Старому місті? ФОТО

9 Липня 2013 07:00
Просто посеред Старого міста в Луцьку зазнають повної руйнації будинки, що мають історичне значення, а органи, які мали контролювати їх стан, не знають, кому ці будинки належать, - повідомляє «Під прицілом».

Чимало будівель на вулиці Плитниці, розташованій на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», знаходяться у дуже занедбаному стані, але їхньою реставрацією чи хоча б підтриманням їх у тому стані, в якому вони поки зараз, ніхто не займається.

Аби дізнатися причини бездіяльності відповідних структур журналісти звернулися до директора заповідника «Старий Луцьк» Павла Рудецького. Зокрема, поцікавились п’ятим та сьомим будинком вулиці Плитниці. Адже саме ці два будинки розташовані зовсім близько до Замку Любарта, і їх важко оминути, не помітивши.

Справа в тому, що половина п’ятого будинку приватизована, інша ж половина – розвалена, у ній вже влаштували сміттєзвалище.

Ситуація з сьомим будинком - ще гірша. Ця будівля була споруджена у ХVІІІ і зараз є пам’яткою місцевого значення. Та з кожним днем будинок руйнується все більше і стає схожим на руїну. Але ним немає кому перейматися, бо він, за словами директора заповідника, не відомо кому належить.

Павло Рудецький каже, що дирекція заповідника не береться нічого робити з будинком, бо він нібито приватизований. Але кому належить будівля, ніхто не знає. «Ми вже неодноразово давали запити до відповідних органів, але нам жодного разу не відповіли. Тому ми досі не знаємо, кому належить будинок. А робити щось з чужим майном ми не маємо права», - сказав директор заповідника «Старий Луцьк».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
бла-бла Показати IP 9 Липня 2013 08:06
Добре все там,руденко знає.
тарас Показати IP 9 Липня 2013 08:08
Нема слів.... ``звертались до органів та нам не відповіли...." , що то за басня крилова чи вам розказати як через суд зобовязати відповісти.... хоча вам певно і не дуже цікаво... бо ж куда зручніше подивитись в сторону ринку і сказати "фе какой бардак"... а те що під носом твориться там де справді можна облаштувати ескурсійні маршрути то це справді нікому не тре.... пан кравчук не бачить там бізнес інтересу от і воює з ринком на якомуможна бабла вкосити а фамілії думаю відомі....
оксана Показати IP 9 Липня 2013 10:16
а ці будинки почали руйнацію тільки зараз? А попереднім" мегам" воно все було по барабану, і тим,що до нього,на жаль, також,,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus