USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Хай скажуть дякую, що не стріляв по вікнах», - Лапін

10 Червня 2016 12:05
Зброю у зловмисників, які намагалися вкрасти сумку нардепа Ігоря Лапіна, не знайшли. Попри те, що депутат стверджує, що ті стріляли, наразі не вдалося виявити гільзи, випущені з їхньої зброї. Натомість гільзи із зброї нардепа наявні. Щоправда, Лапін та правоохоронці заплуталися, скільки ж їх було. Депутат говорив про 7, поліція - про 6. Довелося рахувати на пальцях.

Більше того, нардеп переконаний: попри те, що район, де стався інцидент, спальний, він мав повне право стріляти навіть по вікнах. "Хай скажуть дякую, що я не стріляв у форточки", - прокоментував він, переконаний як адвокат у тому, що коли у нього "стріляють", він мав усі підстави до цього.

"Якби вспівав ще стрельнути 10 разів, то стрельнув би. Тільки в обоймі більше не було", - заявив він у коментарі журналістам.

Про це йшлося під час прес-конференції нардепа Ігоря Лапіна 10 червня у Луцьку.

Представники поліції та депутат розповіли подробиці нападу, що відбувся 9 червня, а також про результат роботи слідчо-оперативної групи.

Зі слів Лапіна, 9 червня він сів в авто, поклавши поряд сумку. До нього підійшов чоловік високого зросту та з характерним акцентом сказав, що щось не так із переднім колесом автівки. Депутат вийшов з авто та побачив, що насправді все нормально, а в цей момент зловмисник вже втікав з барсеткою депутата. Лапін вже майже його наздогнав, тож зловмисник викинув сумку на землю. Депутат повернувся до свого авто, а злочинці, які теж пересувалися автомобілем, спробували виїхати з двору. Нардеп перекрив виїзд своєю автівкою, тож ті намагалися виїхати газонами та тротуарами.

Депутат стверджує, що почув два звуки, подібні на постріли з вогнепальної зброї і почав стріляти в нижню частину авто зловмисників – у колеса. Втім, злочинцям вдалося на великій швидкості втекти. Зі слів депутата, з моменту телефонного дзвінка на 102 до моменту, коли правоохоронці отримали повідомлення, минуло досить багато часу.

Зі слів працівників поліції, інформацію про зловмисників вдалося встановити одразу. Це, як повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника кримінальної поліції у Волинській області Олег Шукалович, громадяни кавказької народності, які мешкають на території іншого регіону України. Знайти злочинців вдалося на диво швидко: працівники поліції здійснили заходи спільно з працівниками УСБУ та ідентифікували осіб. Зловмисників затримали і наразі триває досудове розслідування.
Як поінформував заступник начальника слідчого відділу Андрій Глубіцький, затримання у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу, залучено адвокатів та проведено слідчі дії у їхній присутності. Слідчі дії підтвердили, що саме затримані особи вчинили злочин. На місці події вилучили відеозапис, який це підтверджує. Також на місці події вилучили 6 гільз. Автомобіль знайшли приблизно о 18 годині по проспекту Президента Грушевського без номерних знаків чи особистих речей зловмисників. Вдалося встановити, що автомобіль був зареєстрований у Польщі.

У нижній частині авто виявили отвори від пострілів. Водночас, правоохоронці не знайшли зброї, з якої могли б стріляти зловмисники. Інформацію про зброю наразі перевіряють, адже від моменту вчинення злочину до затримання зловмисників минув певний проміжок часу (з 8 ранку до 18.00). Про те, чи вилучені на місці події гільзи були випущені зі зброї зловмисників, представники поліції наразі не можуть сказати, адже балістична експертиза триває. Водночас, повідомляють, що всі гільзи були знайдені в одному місці.
Своєю чергою, Ігор Лапін розповідає, що здійснив 6-7 пострілів. Він зазначив, що в обоймі пістолету «Форт» - 15 патронів, а свою зброю він зараз здав правоохоронцям, тож не може перерахувати, скільки патронів залишилося в обоймі. Раніше він, мовляв, вистріляв 6 куль у тирі, тож в обоймі повинно було залишитися 9 патронів.
Утім тут з'являється неузгодженість: пізніше у коментарі журналістам Лапін заявив, що в обоймі не лишилося патронів. "Якби вспівав ще стрельнути 10 разів, то стрельнув би. Тільки в обоймі більше не було", - сказав він.

Водночас нардеп запевнив, що своїми пострілами не міг зашкодити випадковим перехожим чи мешканцям будинків поблизу, адже під час стрілянини авто зловмисників, в яке він стріляв, рухалося вздовж бетонного паркану. Він, мовляв, не стріляв на ураження чи в площину вікон авто, а намагався поцілити у нижню частину автомобіля.

Затримані особи перебувають в ізоляторі тимчасового утримання і вирішується питання про повідомлення про підозру.

За попередньою інформацією, затримані були раніше засуджені за вчинення низки правопорушень на території Республіки Грузія та притягалися до кримінальної відповідальності на території України. Зараз інформацію перевіряють (до відповідальності за крадіжки та грабежі затриманих начебто притягали на території Луганської області).

Зі слів правоохоронців, у процесі досудового розслідування буде проводитися перевірка правомірності використання зброї самим Ігорем Лапіним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 76
Перехожий Показати IP 10 Червня 2016 12:12
Не для того Лапіна обирали депутатом,щоб він у житловому кварталі випускав обойму патронів,чи для того?!
Провокатор до Перехожий Показати IP 10 Червня 2016 16:53
Терминатор этот Лапин шоли? и почему именно он попал в такую "белеберду" с последующей пресконференцией, журналистами, прокуратурами, полицией??? Дайте и мне пульнуть с пестика средь бела дня......мы все тут без полиции на своё усмотрение хатим отстреливаться от всех.
Анонім до Перехожий Показати IP 10 Червня 2016 21:50
Свою регулярну частку за кришування бурштину віз у панчоху ховати. Ледь не відібрали.
Сусід до Перехожий Показати IP 11 Червня 2016 08:30
Зрозуміли, ми всі разом повинні підійти й подякувати що він не стріляв по наших форточках в яких могли бути наші діти чи ми, бо ж він на все має право, гнати в шию таких му....даків
лапіну Показати IP 10 Червня 2016 12:22
св*лота
Люди Показати IP 10 Червня 2016 12:24
Лучани, кого ви вибрали?
Анонім Показати IP 10 Червня 2016 12:26
Воно ще по форточках має право стріляти!!! Люди, що ви обрали собі на голову????
Лучанин Показати IP 10 Червня 2016 12:31
Якби на місці Лапіна стріляв чи то поліцейських , чи прокурор, або суддя, вже б вигнали з роботи і порушили справу, а депутатам в нашій країні все можно!!!
Ау Лапін! Показати IP 10 Червня 2016 12:31
Ворошиловський стрелок,одним словом!)))))))))))))))
сусідка Показати IP 10 Червня 2016 12:31
Я вкрай рідко щось коментую. Але, депутате, я мешкаю нині за кордоном, де зброя є у багатьох. Втім ваша позиція - егоїстична. Якби я боялася за своє життя, за життя своїх родичів, сусідів, якби була реальна загроза, то я би відпустила цих грузинів із тою барсеткою, в якій і було лишень одне посвідчення депутата. Ну хіба воно варте життя людей? А якби був рикошет? А якби дійсно стріляв по вікнам? Папірець вартий життя? ЦЕ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНО. Наявність зброї зобов'язує до відповідальності. А ваші дії межують зі здоровим глуздом. Цій ситуації повинні належну оцінку дати правоохоронні органи. Інакше гріш їм ціна, інакше питання - а чи рівні ми всі перед законом?
Теж сусідка до сусідка Показати IP 10 Червня 2016 12:59
Повністю згідна з Вами! Якраз люди йшли на роботу та вели дітей в садочки.. а якби дитина вибігла несподівано? На жаль, у депутата спрацював тільки егоїзм.. Втім, як і у всіх депутатів..
???? до Теж сусідка Показати IP 11 Червня 2016 13:18
Шо ви мелите? Йому по&&й на вашу сердечність і дітей. Гроші роблять зараз все
нхя не смішно Показати IP 10 Червня 2016 12:32
мдк
123 Показати IP 10 Червня 2016 12:40
Мало того що о*уєвший, так ще і **бнутий на всю голову. Хай скаже дякую що з вікон по ньому не стріляли
123 Показати IP 10 Червня 2016 12:54
Попробуй..... Тебе однажды из форточки в башку и прилетит....
Грабіжник Показати IP 10 Червня 2016 12:55
коментар було видалено
123 Показати IP 10 Червня 2016 12:56
Хай скаже дякую що по ньому з вікон не стріляли. Мало того що ох*рєвший, так ще й виявляється пальнутий на всю голову
Всім попереднім коме Показати IP 10 Червня 2016 13:07
Хотілося б мені подивитись, що б ви такі розумні в такій ситуації робили б? А від себе правильно зробив, шкода тільки, що не застрелив з одного з тих виродків. А то з вашим гуманізмом і маємо те що маємо. А до вас шановна "сусідка з за кордону" в США чи Німеччині в аналогічній ситуації, він мав повне право їх застрелити. Це не наше беззаконня.
))))) до Всім попереднім коме Показати IP 10 Червня 2016 15:53
На що дивитися? Ми ж всі не невдахи -адвокати, які бродять зі зброєю та на нових авто катаємося, та після депутатства квартир як заляку купуємо). Та й в АТО ми ходили не для селфі й не для того, щоб нас за хабарі не піймали. Не від ситуації такої тяжкої))))
Лучанка до Всім попереднім коме Показати IP 12 Червня 2016 23:03
Такого облізлого х**а, як твій м**ак Лапін годі й шукати! Хай дякує, що не стріляли з вікон по ньому - шкода гріхи такого хуйла брати на себе! З нього юрист, як з хера молоток! Нездара, яка на крові своїх же побратимів прийшла у ВР, яка НІЧОГО не зробила для своїх виборців, яка стала "рішалою" своїх же паскудних меркантильних інтересів.
Сергій Показати IP 10 Червня 2016 13:08
коментар було видалено
Читач до Сергій Показати IP 10 Червня 2016 14:44
Ти точно не Лапін, він так грамотно не напише. До речі, звертання виділяється комами.
виборцям Показати IP 10 Червня 2016 13:08
Дякую за те що, обрали.
Вася Інтелігент до виборцям Показати IP 10 Червня 2016 14:27
Дякую за те,що обрали...
Лапіну Показати IP 10 Червня 2016 13:11
Для чого строїти із себе колбоя, ти ж насправді невдаха адвокат, якого раніше використовували завдяки родинним звязкам з батьком - головою Ковельського суду, який по Ковелі рішав все.
бєлка до Лапіну Показати IP 10 Червня 2016 13:58
Слухав інтерв'ю цьго (прости Господи) адвоката-депутата. Сипав таким жахливим суржиком, у мові повно русизмів, діалектизмів. Який з нього депутат-адвокат, якщо воно не володіє літературною мовою?
лапіну) до Лапіну Показати IP 10 Червня 2016 15:47
Раніше таких хлопців в парі з татом випускав за лапувки, зараз стріляв по них))))). Брехун, вояка з тебе такий самий як і депутат. Недарма хлопцям з АТО й згадувати не хочеться про піарщики цього, кожний плюється. Не депутат а стидоба(((
Укроп Показати IP 10 Червня 2016 13:12
Зола майже г*вно!
Іван Показати IP 10 Червня 2016 13:15
Цьому г*внюку скоро на вулиці перехожі будуть морду бити
ДВА до Іван Показати IP 10 Червня 2016 14:29
ПЛЮВАТИ
Я би бахнув Показати IP 10 Червня 2016 13:27
Якби на мене так наїхали я без роздумів бабахнув. Якого хера лізти в мою приватну власність без мого дозволу. Попривикали говорити про гуманність, на Донбасі гуманно поставились маємо війну.
питання Показати IP 10 Червня 2016 13:29
затримали злодія погано -прогавили злодія погано. якась сітуація заплутана. Так як потрібно діяти щоб всім вгодити і злодіїв небуло?
Прокурор Показати IP 10 Червня 2016 13:34
Лапін ти просто брехун! Земляки хатіі тобі це доведуть. Приходьте на суд. Побачити як виглядає Ваш депутат буде цікаво.
Ірина Показати IP 10 Червня 2016 13:51
Для депутата ще й Верховної ради такі заяви - Це просто цинізм.
Свідок Показати IP 10 Червня 2016 14:02
Лапін- брехун! Я бачив це все із іншого автомобіля, ніхто з грузинів не стріляв, а сумку не викидали, Лапін просто крикнув, що у нього в барсетці зброя і грузин повернувся, кинув її на капот Лапіна і побіг до своєї машини, а Лапін фраєр, дістав пістолет і як прид*рок почав пуляти по всьому що там є
Юрист до Свідок Показати IP 10 Червня 2016 16:58
Скажіть будь ласка,яким чином можна з вами звязатися? А також прошу усіх інших свідків даної події написати мені на електронну пошту: [email protected]
Перехожий до Юрист Показати IP 10 Червня 2016 23:08
А, Ви, намагалися поговорити з людьми, по чиїм вікнам горе-депутат хотів ще палити? Багато хто дивився на це скрізь шибки вікон, також подивіться хто в такій годині зазвичай іде до роботи чи діток до дитсадку відводить. Здивуєтесь скільки є свідків). Цікаво, за неправдиві свідчення, нашому депутатові світить кримінальна відповідальність? Бо нам грішним точно було б не солодко(((.
Анонім Показати IP 10 Червня 2016 14:06
депутат-то якийсь неадекватний, зброю не завадило б відібрати у нього
**** Показати IP 10 Червня 2016 14:17
Це просто піар...Сам собі придумав все...
Громадянин Показати IP 10 Червня 2016 14:42
Га..дон він і все так як і його Буг. Чмо яке хоче заволодіти бурштиноазиси покладами
Юля Показати IP 10 Червня 2016 14:46
Дібл! Кто де носит оружие в сумке? Клоун
Розчарований виборец Показати IP 10 Червня 2016 14:56
Козел! А я за нього ще й голосувала! Вср@вся із-за того, що його хотіли пограбувати. Це ж скільки треба в собі тої гнилі мати, щоб стріляти в спальному районі, де ходять живі ні в чому не винні люди. І то при тому всьому, що йому вернули награбоване. Шеріф йопе м@ть)))!
Леонід Показати IP 10 Червня 2016 15:35
Складається враження,що Ігор Лапін багатьом вже встиг дорогу перейти.Якщо ж судити по рівню інтелекту дописувачів,дорога перейдена конкретній категорії населення.Якщо судити по величині їхньої ненависті до Лапіна,то можна зробити висновок,що він рухається вірним курсом. P.S. У протистоянні з нечистю любі методи допускаються.Молодець Ігор! Скільки барсеток лишаться у своїх власників, поки ці злодюги будуть за гратами?
стефко до Леонід Показати IP 10 Червня 2016 16:05
А це наша ментальність- вибрали /інша справа кого!/ , а тепер піняться!!!!Думати треба головою, а не........
Дорога до Леонід Показати IP 10 Червня 2016 16:06
Це напевно ще один лапін пише. В чому він міг перейти дорогу? Чи можливо, Ви, можете навести принаймні один приклад, який був визначним? Чи можливо один законопроект? Ну хоть щось він зробив? Да й чи були ці злодюги реальні? У інших крадуть і виходить, а тут герою все вернули ще й стріляв вранці як навіжений, шкода що не ваші вікна там і не ваші діти там проживають. Гордитися особливо немає чим. Хіба тим, що в тихому містечкому зі зброєю ходить і сам вирішує як себе вести з нею. Можливо краще його ще перевірити потрібно чи все ок в нього з психічної сторони.
стефко до Леонід Показати IP 10 Червня 2016 16:06
А по Луцьку депутат не ходить не в своіх справах, то в яких лучан він міг перейти дорогу?!
Лучанин Показати IP 10 Червня 2016 16:04
Да,вибрали лучани д*біла,а заслуговували на кращого депутата.
Тарас Показати IP 10 Червня 2016 16:06
Лапін,а для людей як депутат не пробував щось робити? Досить вихвалятися своїми "подвигами", засранцю.
Я Показати IP 10 Червня 2016 16:23
И не надо ничего Игорьку объяснять, и так все понятно, что позволено Юпитеру - не позволено Быку! Имея такие отношения с "паном" Шпыгой и не такое можно творить и не бояться ответственности за свои безумные выходки, а точнее преступления, будет чист как простыня перед первой брачной ночью! Столько отрицательных коментов и хотя бы один предложил отозвать офигенного депутата из Верховной Рады! А то на самом деле начнет палить по форточкам, и не только! Имеем что заслуживаем!!! Слава Украине!
Aleksandr Показати IP 10 Червня 2016 16:25
Шкода , що це не завалили я би допоміг цей ганчмогандонріляв в мене під вікнами, це о 8.00-8.15 це коли батьки дітей ведуть в садочок,школу ! А у нього ніхто не стріляв не знайшли жодної гільзи окрім гільз з пістолета цього недодепутата !!!
Юрист Показати IP 10 Червня 2016 16:30
Основне питання- звідки зброя?
до юриста до Юрист Показати IP 10 Червня 2016 23:44
Та на сході підсуєтився каже, що нагороджено за бойові заслуги в "боротьб" з бурштинокопачами! А вот звідки патрони до нього?
Леоніду Показати IP 10 Червня 2016 16:32
Якщо Ви вирішили коментувати рівень інтелекту,то,мабуть,треба зважити на свій.Захищати недоумка,що посеред двору палить з пістолета може таким самих недоумок.
Роман Показати IP 10 Червня 2016 16:39
Сам собі піар робить, бо з цим покидьком Лапіним ніхто в Луцьку спілкуватись не хоче. Вже бурштину йому мало!!! Чому пропускае засідання Верховної ради. Цьому брехуну навіть колеги депутати не вірять , не говорю про АТОшніків які мають зуб на цьго мародера.
Споглядач Показати IP 10 Червня 2016 16:51
Шановні лучани! Чим більше читаю Ваших брудних коментарів за Лапіна, тим більше переконуюсь, що наша країна в повному лайні. А знаєте чому? Тому, що ми не звикли думати на крок в перед, зпрогнозувати ситуацію, аналізувати її. Складається враження, що для того щоб виграти вибори, достатньо орендувати два білл борди, помістити туди своє фото в уніформі...і все , успіх за тобою. А народ само собою поведеться! Як впринципі і було. А зараз ви, сидите і тролите то Лапіна, то один одного. "Що хотіли, те й маємо".
Свідок) до Споглядач Показати IP 10 Червня 2016 17:59
Чому брудні коменти? Це ж реальність. Це він просив й тремтів, що там зброя та гроші, благав щоб повернули йому сумку. Ви б йшли з дитиною й самі подивилися б на це. А палити він сам почав, не дивлячись куди стріляє й хто поруч. Це БРЕХУНЯКА а не депутат.
Пьотр Показати IP 10 Червня 2016 17:51
коментар було видалено
Патріот Показати IP 10 Червня 2016 18:03
Нефіг бурштинщиків покривати.....
Кенон до Патріот Показати IP 10 Червня 2016 18:48
Створіть петицію і відізвати цього стрілка з депутатів! Як можна стріляти в спальному районі міста а потім виправдовуватись що нікого не було , там батьки вели дітей в садок! З ЛайноЗолою ніхто звязуватись не хоче. Де його відповіді на коменти? Він все читае і мовчить.
ВОВК Показати IP 10 Червня 2016 18:47
коментар було видалено
КУМ Показати IP 10 Червня 2016 20:13
Це просто жах!Всі пишуть і свідки,що ніхто не стріляв,а в того дурбецала глюки.Де зброя нападників,відстріляні гільзи.І це чудо ще і адвокат і депутат,який має приймати закони.Які вже подав,напишіть весь список.Люди,думайте накінець за кого ви голосуєте,а то просто соромно.
Діагноз Показати IP 10 Червня 2016 21:56
Так він шизофренік.
це чудо Показати IP 10 Червня 2016 22:19
зробило війну .чому воно не на сході та не закінчуе іі.а за іхні крісла гинуть хлопці з села які покришок не палили та з каструлями на баняку не скакали
Десантник Показати IP 10 Червня 2016 22:50
Д*біл,д*білом, разом зі своєю , Самообороною. Якщо "депутати" живуть поза законом, то що хотіти від простих громадян???
сергій рижков до Десантник Показати IP 11 Червня 2016 07:55
Десантнік ...сиди на пенсії
висновок про народно Показати IP 11 Червня 2016 00:01
Дивись климчук богдан про що пишуть люди. Я ще тільки г*вна не читав про "самооборонівця - нардепа". Це вам бурштин, че вам лобіювання, це вам взятки, це вам квартири, це вам машини, Читайте і сидіть нишком а не вилазите ще в фейсбуці паскуди ба-ри-ги!
сергій рижков Показати IP 11 Червня 2016 07:56
Я був на прескомфіренції . не було таких слів. чітайте наприклад Конкурент і іньши видання
іван маслюков до сергій рижков Показати IP 11 Червня 2016 08:43
Ти де вчився грамотей?
Анонім до іван маслюков Показати IP 11 Червня 2016 20:47
А в "самообороні" всі такі
НАПАД Показати IP 11 Червня 2016 08:05
ГРУЗИНЯКИ З КІНЦЯ 80-Х В УКРАЇНІ БАНДИТИЗМОМ І РЕКИТОМ ЗАЙМАЛИСЬ , ТАК І ПО СЬОГОДНІ ЗАЙМАЮТЬСЯ... ТІЛЬКИ БІЛЬШ НАГЛІ І ЗБРОЇ ПОВНО МАЮТЬ...ГРУЗИНИ В УКРАЇНІ НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШІ БАНДИТИ, ЯКІ ВТІКЛИ З ГРУЗІЇ ЗА БАНДИТИЗМ І В РОЗШУКУ ...ГРУЗИНИ В УКРАЇНІ НЕ ПРАЦЮЮТЬ... А ТІЛЬКИ ГРАБЕЖЕМ, РОЗБОЄМ І НАРКОТОЮ ЗАЙМАЮТЬСЯ...
земля) до НАПАД Показати IP 11 Червня 2016 12:17
Мова не йде про захист грузинів цих, мова йде про брехливі свідчення й обман нас всіх горе-депутата. Й в даному випадку, вони вчинили порядніше від нього, повернули його речі а в відповідь на це, переляк почав палити майже з закритими очима в простір. Цікава була б ваша реакція, якби ви поруч з дитям йшли.
злий Показати IP 11 Червня 2016 08:34
Невже з більш ніж 200 тисячного Луцька не можна було вибрати достойнішого депутата, ніж оце "чудо". Мені соромно за вас лучани!
Спостерігач Показати IP 11 Червня 2016 12:21
Аж зацікавилась про кого мова йде. І чому ковельчанин депутат від м. Луцька. В Ковелі точно шансів не було. Та й на відео подивіться, манеру поведінки та як розмовляє, краще б прокинувся німим, хоть сорому менше виборцям було б. Його ж без сліз не послухаєш.( http://www.volynnews.com/news/policy/khto-ye-khto-na-vyborchomu-okruzi-22-ihor-lapin/
побачив грузинів Показати IP 11 Червня 2016 13:46
та злякався.а якби його на передову та сепара живого з автоматом показати.то мабуть обмочився.терминово розішліть фото лапина з автоматом всім грузинам барсеточникам щоб вони повтікали з Украіни
Лучанка Показати IP 11 Червня 2016 20:31
Оцей Вам урок всім,включайте мозг ,коли робите вибір,сами повибирали д*білів,а тепер дивуєтеся
Микита до Лучанка Показати IP 13 Червня 2016 15:35
КАк можно быть таким наивной?? Выборы... Вы прикалываетесь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus