USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Свідок убивства Нємцова, 23-річна українка, зникла, - консул України

1 Березня 2015 09:29
Консул України в Москві Геннадій Брескаленко повідомив про те, що місце перебування громадянки України Анни Дурицької, яка супроводжувала російського опозиціонера Бориса Нємцова на час вбивства, наразі невідоме. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зі слів консула, який прибув у Слідчий комітет Росії, зустрітись з 23-річною дівчиною йому не вдалося.

Дипломат заявив, що Дурицька у статусі свідка має право покинути межі Росії, оскільки не є її громадянкою.

«Оскільки Дурицька перебуває в статусі свідка, вона може безперешкодно поїхати додому в Україну», – заявив Геннадій Брескаленко.



Анна Дурицька

Водночас народний депутат від партії «Народний фронт» Остап Семерак в коментарі підтвердив, що питання про місце перебування Анни Дурицької перебуває на контролі українського консула в Москві. Зі слів депутата, до нього звернулись родичі дівчини, які стверджують, що не знають, де вона зараз знаходиться.

«Вона каже, що її відвезли на якусь квартиру. Там є охорона. Покинути це приміщення їй не дозволяють», – розповів Остап Семерак з посиланням на слова родичів дівчини.

Депутат також зазначив, що Анна періодично виходить на зв’язок, але не знає, де її утримують.

Слідчий комітет Росії поки інформацію не коментує.

В російській поліції раніше заявили, що на час вбивства Борис Нємцов прогулювався зі «знайомою з України». Пізніше стало відомо, що це модель Анна Дурицька.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в Москві неподалік Кремля. У Нємцова вистрілили кілька разів у спину з проїжджаючого автомобіля. Від одержаних ран він помер на місці. Поліція розслідує факт за статтею про вбивство.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКИМ УКРАЇНА ПАМ'ЯТАЄ НЄМЦОВА

Влада Москви дозволила провести в центрі міста траурну акцію пам’яті вбитого російського політика Бориса Нємцова 1 березня. На траурну ходу в центрі Москви очікуєтьсь до 50 тисяч чоловік.

Захід почнеться о 15.00 з Китайгородського проїзду по Москворецької набережної із заходженням на Великий Москворецький міст.

P. S.
За станом на 9:49 стало відомо, що українському консулу Геннадію Брескаленко вдалося побачитися зі свідком у справі про вбивство Бориса Нємцова, громадянкою України Ганною Дурицькою. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал “Дождь”.

Як повідомляє російський "Интерфакс", правоохоронні органи обмежують пересування Анни Дурицької, ключового свідка вбивства Бориса Нємцова.

"Анна знаходиться на квартирі одного з прихильників Нємцова. Її тримають під посиленою охороною і нікуди не пускають", - заявив адвокат Дурицької Вадим Прохоров.

Юрист уточнив, що його підопічна написала заяву консулу України з проханням допомогти в якнайшвидшому поверненні на батьківщину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus