USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

82-річна волинянка щотижня долає десятки кілометрів до бібліотеки

5 Лютого 2016 19:00
Близько 15 кілометрів щотижня долає волинянка Євгенія Папко зі свого села до районного центру і назад, щоб відвідати бібліотеку. На дорогу 82-річна жінка витрачає кілька годин, однак час згаяним не вважає.

Про це йдеться у сюжеті програми видання ZIK.

Коли у домі вийшов з ладу телевізор, 82-річна пані Євгенія вже навіть не згадає. І хоча книжки у її родині шанували завжди, зараз читає більше, ніж замолоду. Колишня листоноша, яка провчилася тільки чотири класи у польській школі, й дотепер цікавиться всім, що відбувається у світі.

У бібліотеку зі свого села Валер’янівка жінка долає аж 7 кілометрів в один бік. Автобус їздить раз на тиждень, та й платити за проїзд, розповідає пенсіонерка, надто дорого.

«Я читаю різні книжки. Найбільше полюбляю розповіді про війну. Можу читати годину-дві, не більше. Звісно, долати таку відстань у моєму віці складно, ноги потім декілька днів болять, але я вже звикла», – розповідає читачка Євгенія Папко.

У бібліотеці такою активною читачкою дуже задоволені, хоч відвідувачів поважного віку тут немало. Бібліотекарі розповідають, що пані Євгенія завжди ретельно обирає літературу та просить порадити щось цікаве.

«Я у бібліотеці працюю вже 30 років, але знаю, що пані Євгенія була постійно відвідувачкою й раніше. Вона цікавиться історичною, релігійною та детективною літературою», – говорить бібліотекар Ганна Антонюк.

Проте особливим своє захоплення пані Євгенія не вважає. Розповідає, що книжки рятують від щоденної рутини. У свої роки пенсіонерка виконує чимало важкої роботи по господарству, але як тільки сутеніє, то одразу ж бере до рук книгу.

Прочитавши про жінку пост у Facebook, літній читачці почали надсилати подарунки. Так, відгукнувся львівський письменник Богдан Дячишин, який прислав жінці книжку «Думки пам’яті».

Своєю чергою, пані Євгенія переконує, що ходитиме до бібліотеки, поки вистачить сил. А молоді радить час від часу відволікатися від Інтернету та більше читати справжніх книжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 19:16
Молодець.Яскравий приклад для молоді.
Валентин Показати IP 5 Лютого 2016 23:20
Ось на кого рівнятись потрібно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus