USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Беата Бживчи – про неприємні сторінки українсько-польської історії

4 Травня 2016 09:35
Своїм баченням Волинської трагедії поділилася Генеральний консул Республіки Польща Беата Бживчи. Вона дала коментар діловому виданню Волині "Конкурент".

"Ця проблема ще довго буде між нашими країнами. До того часу, поки не почнемо цим серйозно займатися. Більше 10 років тому перший крок було зроблено: тоді президенти Кучма і Кваснєвський відкрили меморіальні дошки в Павлівці. Але після цього такий україно-польський діалог призупинився. Просто ніхто не хотів до цієї теми повертатися", – розповіла дипломат.

Також Беата Бживчи підняла тему майбутнього виходу у прокат фільму польського режисера Войчеха Смажовські "Волинь". У фейсбуці українці стверджують, що автор стрічки однобоко висвітлює історичні факти, стверджуючи, що Волинська трагедія – це геноцид польського народу. Ця ситуация викликала бурхливу реакцію певних груп українських користувачів соціальної мережі.

"Важко коментувати фільм, якого ми ще не бачили. Я також багато читаю на фейсбуці, що українці пишуть про це. Це кіно про кохання, на фоні трагічних подій Другої світової війни.Так сказав пан Войчех Смажовські. Як покажуть конфесійні конфлікти у стрічці та як це виглядатиме у фільмі, важко сказати", – підкреслила Генконсул.

Беата Бживчи вважає, що політики обох країн використовують цю ситуацію у власних цілях, що не дуже добре.

"Краще вони б залишили цю тему історикам", – підсумувала дипломат.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що Генеральний консул Республіки Польща Беата Бживчиподілилася своїми враженнями про Україну та Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 4 Травня 2016 12:11
Ото вже кур.а, зробила з консульства приватне підприємство "Шенген і К". А ви її ще цитуєте.
Вася Показати IP 5 Липня 2016 00:11
То ще та Кур.а!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus