USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Команда волинської «швидкої» виборола перемогу в Польщі

19 Вересня 2016 12:47
На чемпіонаті з рятувальної медицини у Польщі команда волинської «швидкої» зайняла перше місце серед усіх іноземних команд-учасників.

Так, днями відбувся 15-тий загальний чемпіонат Польщі з рятункової медицини, участь у якому взяли й волинські медики, - повідомляє Волинь24.

Окрім волинської, у змаганнях взяли участь 44 команди, які перед цим отримали перемогу на регіональних таких змаганнях.

У конкурсі перевіряли медиків «швидкої» на професійність, вміння орієнтуватися в екстрених умовах, правильно призначати лікування в тих чи інших критичних ситуаціях.

Зі слів головного лікаря «Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олега Куца, змагання були максимально наближені до реального життя, були як денні, так і нічні виклики.

Завдання такого конкурсу - виявити професійні тонкощі в екстреній медицині, сформувати нові підходи до того, як правильно діяти в критичних умовах.

Саме через це на заході також були присутні професори у сфері медицини, представники Міністерства охорони здоров'я. За допомогою таких змагань вони мали можливість не просто спостерігати за процесом, а й аналізувати те, як краще діяти в ектрених умовах.

"Попри мовний бар'єр, попри те, що наша команда погано володіла польською мовою, ми дуже гарно проявили себе. У Польщі зараз розроблена ціла система з екстреної медицини і польські медики проходять спеціальні підготовки. В Україні ж така система тільки-но починає розроблятись, але це не завадило нам показати досить таки непоганий загальний результат у таких змаганнях, - розповідає Олег Куц.

Так, волиняни потрапили у другу десятку загального рейтингу конкурсу, тим самим обігнавши й польські команди.

А у конкурсі серед іноземних команд, наші медики здобули перемогу та отримали в нагороду Кубок, ларингоскоп, подяки та сертифікати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ОГО Показати IP 19 Вересня 2016 13:11
знову мо:да керівника а де фото команди де наші герої
003 до ОГО Показати IP 19 Вересня 2016 15:14
конкретно прізвища хто брав участь?
ого до 003 Показати IP 19 Вересня 2016 22:17
хоч фото людей які змагались які мають бути відомі зфотографовані надрукованими а не уце не причетне ни яким чином примазлося до людей які своею працею і тд.
ого Показати IP 19 Вересня 2016 22:20
ну ти зрозумів як робити то одні а фанфарують і доповідають і премію
911 Показати IP 19 Вересня 2016 22:49
Кубок, подяки та сертифікати - від цього учасникам не легше. А де преміальні за вже не першу перемогу!!!
Анонім до 911 Показати IP 20 Вересня 2016 13:36
вміли готувати не вміли подати
Анонім Показати IP 20 Вересня 2016 09:01
от деб*льний народ біля ПК сидить, якби не "уце" то в одне місце поїхали б всі разом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus