USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Мер американського міста став безхатьком, аби побачити, чим живе народ

13 Грудня 2017 23:44
Мер міста Солт-Лейк-Сіті (столиця штату Юта у США, - ред.) Бен МакАдамс убрався в лахміття і оселився в притулку для безхатьків, аби з перших вуст дізнатися про їхні потреби.

Мер мовчав про свій ризикований досвід більше чотирьох місяців. МакАдамс стверджує, що не хотів нікому про це розповідати, щоб ЗМІ не назвали це піар-акцією. Але коли про експеримент стало відомо, чиновник дав офіційне інтерв'ю Desert News, пише видання "newsyou.info".

Перша порада, яку він отримав на вулиці, - «Не знімай взуття». Друга: «Не ходи в туалет після настання темряви».

І хоча мер Солт-Лейк-Сіті прислухався до обох, це не зробило його менш уразливим. За словами МакАдамса, цей досвід був для нього «шокуючим». Він став свідком насильства і бійок, нескінченного вживання наркотиків і моторошних умов в притулках для бездомних району Ріо Гранде.

Перша ніч

Мер вийшов зі свого офісу в п'ятницю, 24 березня, о 5 годині вечора. Без гаманця і без посвідчення особи. При ньому була сумка з одягом, телефоном і шматком брезенту.

Його метою було зібрати максимум інформації про життя безхатьків, перш ніж затвердити місце для будівництва нового притулку.

Першу ніч мер вирішив провести на вулиці. Він хотів знати, чому навіть в мороз безхатьки воліють спати на тротуарі, а не в нічліжках.

За всю ніч МакАдамс вдалося поспати не більше чотирьох годин: кілька сотень людей хаотично снували туди-сюди, постійно спалахували бійки, хтось кричав. І ті, з ким йому вдалося поспілкуватися, сказали, що краще залишатися зовні і не наближатися до притулку, бо там крутяться наркоторговці і відбуваються перестрілки.

Процвітаючий ринок наркотиків

На другий день мер вирушив до притулку для безхатьків The Road Home і його побоювання виправдалися. Через кожні три метри стояли наркоторговці, які продають кокаїн і героїн.

Директор закладу Метт Минкевич, сказав, що торговці наркотиків облюбували цей район, оскільки поблизу проходить автомагістраль, тож тут водії можуть легко дістати дозу. І безхатьки зовсім не є головними клієнтами. Співробітники The Road Home стверджують, що перевіряють речі своїх постояльців на предмет наявності наркотиків і регулярно проводять обшуки, але, очевидно, що це не допомагає.

Найгірше, що в такому оточенні зростають діти. Мер навіть бачив дівчину з дитиною-аутистом, яка приходила ночувати в The Road Home.

Після цього експерименту МакАдамс вирішив побудувати новий центр - вільний від насильства і наркотиків, де безхатьки могли б відчувати себе в безпеці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus