USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Рожищенському районі з’явиться новий храм

12 Вересня 2016 18:29
Чин заснування храму і поставлення хреста відправили в селі Рудка-Козинська Рожищенського району.

11 вересня цього року єпископ Володимир-Волинський Матфей з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла освятив місце під зведення церкви Святого Духа, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Із владикою служили декан протоієрей Василь Шняк, намісник монастиря Успіння Пресвятої Богородиці в селі Сокіл ігумен Яків, настоятель парафії протоієрей Микола Коновалов, інше місцеве духовенство.

У проповіді вікарій наголосив, що будь-яка справа народжується з ідеї, а храм розпочинає свій відлік часу не з визначення місця побудови, не з першої цеглини, а з великого бажання молитися. Церква спочатку народжується у серцях парафіян, котрі розуміють: храм – то не кам’яна споруда, а зібрання людей, об’єднаних вірою та любов’ю, які прагнуть молитись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
петро Показати IP 12 Вересня 2016 21:40
слава Богу що не москальський
павло до петро Показати IP 12 Вересня 2016 23:06
Цікаво, а в москальському інший Бог?? Чи Ви до попа в церкву ходите??
Слава Богу Показати IP 12 Вересня 2016 23:07
Навіки Слава Богу! Так треба вітатись і відповідати. В Украіні є УПЦ і "УПЦ КП". Москальськоі немає. Зверніться до компетентних осіб і дізнаєтеся про реєстрацію УПЦ. Ви сієте ворожнечу і розбрат таким чином. І нічим не відрізняєтесь від сепаратистів яким це на руку.
Можна Показати IP 13 Вересня 2016 09:05
Напитися якщо ти патрійот з кп з дружиною. Сісти за кермо. Вдути більше 1 проміле, дружина майже 2 проміле. В 4 години ранку! Разом з дітьми в салоні!!! Давити поліцейських своім "авторитетом" що я -патріот!(???). Патріоти мають закони Украіни дотримувати. І пан Олег Казназей житель Радомишля працівник( настоятель Коршівськоі хати) має дати крім патріотичних гасел ще й пояснення- яким чином організми його і дружини виробили стільки проміле? Вони ж патріоти? А діти ? Дітей шкода. Нема слів. Патріот це коли закон вище твоіх пристрастей. Коли шанує дершавний закон людина то й Божий буде шанувати. Вже не вдаюся в подробиці ДТП коли п'яний декан ківерцівського кп на один із Днів Незалежності перелетів коло- клумбу на Струмівці і вбив ветерана МВС( чи тільки його?нагадайте будь ласка). І на це ДТП прибула слідчо- оперативна група в складі якоі був син загиблого... Оце трагедія! Як в таких п'яниць- водіів і іх покровителів повертається язик казати: я патріот!;
керівництву московс Показати IP 13 Вересня 2016 09:24
схаменіться , пала остання барикада ніфонта - рудца - козинська, він там розпочинав свій шлях на трон, тепер ця цекрва де ніфонт починав монахом через пару років буде пусткою - докерувався, пора утворити справжню українську єдину церкву!!!!!!
питання до керівництву московс Показати IP 13 Вересня 2016 20:11
в палаті № 6 інтернет зявився??
Євген Показати IP 13 Вересня 2016 14:32
Це ти? Бо хто ще може таке насочиняти. Рудка це центр УПА а не ніфонта, турку.
ФЮРАРет Показати IP 13 Вересня 2016 15:41
ти сам своїми словами підтверджуеш шо церква ваша несправжня,коли пишеш (пора утворити справжню українську єдину церкву!!!!!!)
Волиняка Показати IP 14 Вересня 2016 01:02
Ця Помісна Церква (тобто УПЦКП) вжє існує і ця новина доказує її розвиток. Не потрібно сперечатись і обливати брудом інших. Це низько і огидно. Не чіпай Церкви, а шукай де самому спасатись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus