USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Володимирі-Волинському знайшли повішеним строковика. ОНОВЛЕНО

17 Травня 2016 13:06
У військовій частині Володимира-Волинського за нез’ясованих обставин загинув солдат-строковик, 25-річний Назар Баценко, - інформує «Обозреватель».

Як повідомили рідні загиблого, керівництво військової частини сповістило їх про це 16 травня.

Спершу військові заявили, що хлопець покінчив життя самогубством через повішення, проте потім зовсім відмовилися коментувати обставини того, що сталося.

"Причини смерті не були чітко сформульовані – спочатку сказали, що він повісився, потім майор, який нам дзвонив, сказав, що не може коментувати обставини смерті Назара, заявивши лише, що мій син мертвий, запропонувавши приїхати і забрати його тіло", - розповіла мати строковика Тетяна.

З її слів, версія про суїцид Назара виглядає непереконливою. Лише за декілька днів до цього син повернувся в розташування частини з відпустки в рідній Бучі, і в поведінці сина не було помічено нічого, що свідчило б про настрої самогубства.

Більше того, як стверджує Тетяна, до батька хлопця звернувся представник військкомату міста Ірпінь, яким був призваний Назар, і наполегливо рекомендував не поспішати з поїздкою у військову частину, поки не здійснять процедуру розтину тіла.

Братам загиблого, які прибули у військову частину, не показали тіла, запропонувавши упізнати Назара по фотографіях, на яких один із братів загиблого побачив чіткі сліди странгуляції на його шиї.

Рідні хлопця також повідомили, що військові пропонували провести процедуру бальзамування тіла Назара, потім поспіхом вирішили провести розтин, попри те, що раніше процедура була запланована на 18 травня.
Зі слів знайомого Назара, який розмовляв із загиблим по телефону напередодні того, що сталося, хлопець скаржився на "дурня з комплексом начальства" серед своїх командирів.

За фактом, що трапився у військовій частині, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 120 (Доведення до самогубства) Кримінального кодексу України.

Тіло направили на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті 25-річного мешканця Київської області. Триває досудове розслідування.

Про це повідомив керівник Володимир-Волинського відділення поліції ГУНП у Волинській області Михайло Бобик.

У березні 2014 року Назар Баценко хотів піти добровольцем у ЗСУ, про що навіть зняв сюжет телеканал СТБ, проте тоді хлопця не узяли, призвавши його на строкову службу через рік.
Згідно з висновком судмедексперта, який провів розтин тіла Назара, смерть хлопця була викликана механічною асфіксією, і що це було самогубство.

Рідні покійного, своєю чергою, категорично не згодні з цим і мають намір ініціювати повторну, незалежну експертизу.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМАНДИР ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ РОЗПОВІВ СВОЮ ВЕРСІЮ ЩОДО СМЕРТІ СТРОКОВИКА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
бидлокомандири Показати IP 17 Травня 2016 13:36
там вже вбили не одну дитину.спочатку потрібен майдан ане здуру пертися статкі чувака якій на трахторі по банковій іздив як ленін на панцирнику захіщати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus