USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Командир військової частини розповів свою версію щодо смерті строковика

17 Травня 2016 17:07
У військовій частині говорять про самогубство, натомість рідні загиблого не можуть змиритися з цією версією і думають про проведення незалежної судмедекспертизи. Командир пояснив самогубство бійця тим, що хлопець захопився Ніцше.

Нагадаємо, на Волині у Володимир-Волинській військовій частині за невідомих обставин загинув солдат, який перебував на строковій службі — 25-річний Назар Баценко (на фото).

Брату Назара Роману не дозволили бути присутнім під час проведення офіційної експертизи, про це він розповів «Громадському радіо»:

«Так вийшло, що нас відправили в поліцію, і нас не пустили до нього. Спочатку відправили і сказали, що вам треба дозвіл. Ми поїхали в поліцію просити дозвіл. Поліція довго зволікала, і зрештою, під час наших свідчень нам сказали, що уже проводиться експертиза. І ми спробували прорватися туди. Але нас звідти попросили і надали допуск до тіла, коли завершили розтин», — розповідає Роман. З його слів, родичам пояснити, що ніде не практикується, аби під час розтину були присутні рідні чи близькі померлого.

Роман говорить, що напередодні трагічної події його брат був дуже сумним. Однак свій стан з несенням військової служби не пов`язував.

Свою чергою, командир військової частини Микола Андрощук спочатку сказав «Громадському радіо», що не готовий коментувати ситуацію, однак зрештою все-таки розповів про свої версії щодо смерті солдата.

«Самогубство чистої води. Людина займалася, цікавилася… як це називається… переселенням душ… Тому що він з двохсот солдат був найкращим, підготовленим, ніс службу на особливому об’єкті», — пояснює Микола Андрощук, наголошуючи на тому, що інцидент ніяк не пов’язаний з військовою службою солдата.

Хлопець, зі слів командира, три дні тому приїхав з відпустки. В тому приміщенні, де Назара повішеним знайшов його друг, на час трагедії більше нікого не було, зазначає командир Микола Андрощук:

«Там двоповерхова будівля. Він сидів на першому поверсі біля входу, а цей (ред. — Назар Баценко), був на другому поверсі, в комп’ютері щось робив. Дивиться, довго нема. Піднімається, і він вже…».

У військовій частині Володимира-Волинського наголошують, що це режимне приміщення, потрапити постороннім людям туди не так просто. Микола Андрощук припускає, що вчинок хлопця пов’язаний з його захопленнями філософією Ніцше:

«Батько так сказав, що він був у відпустці і захопився Ніцше. А, знаєте, Ніцше якщо читати, то в нього дуже багато негативу, який підводить до такого», — резюмує Микола Андрощук.

Наразі даний факт розслідує поліція. Також власне розслідування проводять і військові. А рідні кажуть, що завтра або, в крайньому випадку, післязавтра відбудеться похорон.

Аріна КРАПКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знати правду Показати IP 17 Травня 2016 19:28
Це неперший випадок у Володимир-Волинську. Прокуратурі потрібно серйозно розслідувати причини і вияснити, хто винен у всіх смертях. Бо ці українці не загинули на полі бою, їх знищили волинські сєпари.
так сепари Показати IP 17 Травня 2016 21:39
а влізли вони туди через каналізацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus