USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи допомагав «тітушкам» «Беркут» з Луцька і чиї завдання виконував

24 Лютого 2014 09:16
«Беркут» з Волині не брав участь у бойових діях. Силовики охороняли урядовий квартал та були в резерві. Також стверджують, що непричетні до силового розгону студентів в ніч на 30 листопада 2013 року. Разом з тим, не заперечують факт співпраці з «тітушками»

Про це стало відомо під час публічного допиту «Беркуту» на сцені луцького Майдану.

Нагадаємо, силовиків змушували один за одним виходити на сцену, розповідати про себе та про те, що робив у Києві і добровільно писали рапорти на звільнення
. Так, чимало чоловіків стверджували, що крові на їх руках немає – більшість з них охороняли урядовий квартал та були в резерві. Також допомагали відстоювати свої позиції на вулиці Грушевського:

«Ми стояли за спиною ВВшників. Позаду стояли бочки з вогнем, де ми могли грітись», - розповідає командир волинського «Беркуту» Дмитро Беляєв.
Попри це, чимало бійців повернулись пораненими, а близько шести з них до цих пір знаходяться у лікарні. Вказівки з Волині беркутівці отримували напряму від начальника Волинського УМВС генерала Олександра Терещука.

В один голос силовики стверджують, що непричетні до жорстокого розгону «Беркутом» студентів в ніч на 30 листопада минулого року. Кажуть, що у той час вони знаходились на місці базування поблизу Києва. Мовляв, дізнались про розгін лише на наступний день, так як доступу до ЗМІ в той час ще не мали.

Разом з тим, Дмитро Беляєв не заперечує той факт, що за їх спинами стояли «тітушки». Наказу чинити опір їх діям «Беркут» не отримував. Силовик розповідає, що «тітушок» навмисне одягали так само, як і активістів Євромайдану. У якості розпізнавального знаку слугували жовті пов’язки на обох руках. На озброєнні вони мали кийки, щити та шоломи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
СЕРГІЙ Показати IP 24 Лютого 2014 09:31
ДАНИЛЬЧУК ти хворий, даже не людина а СКОТИНА!!!Скоро буде тобі розплата!!!ПАДЛО
Стас Показати IP 24 Лютого 2014 09:41
Данильчук, юнак із розумом підлітка вважає, що він месія. Хто йому надав право вершити суди та самосуди? Куди дивляться люди та влада?
s до Стас Показати IP 24 Лютого 2014 09:55
Люди в центрі його підтримують, інакше не було б цього всього злорадства :(
Стас до s Показати IP 24 Лютого 2014 10:00
А чи багато налічується тих хто його підтримує? Щось майдан не вщент забитий. Там у своїй більшості просто прохожі.
Анонім до Стас Показати IP 24 Лютого 2014 09:59
Влади фактично в країні немає - є за гарбни ки. Вже настав час реально це зрозуміти! А народ ще спить гіпнотичним сном, причому надовго і до свого кінця.
леся до Анонім Показати IP 24 Лютого 2014 10:02
але це не привід чинити самосуди без будь-яких доказів вини цих людей. А тим більш він не має право принижувати їх. Чим він тоді кращий від "тітушок"?
Українець Показати IP 24 Лютого 2014 09:44
Данильчук, ти що відчуваєш себе богом, чи суддею? Ти скотина неграмотна, Геть з Волині на РІвненщину!!! Ти скільки раз нам обіцяв що спецзасоби міліції та ВВ ти направиш всю до Києва до побратимів. Ти скільки раз обіцяв привселюдно, що ти сам їдиш до Києва до наших побратимів. Але ти так і щити та бронежилети з дубинками і не передав, сам боягуз до Києва жодного разу не приїхав!!! Динильчук -ПОЗОР,. ЗРАДНИК!!! Сам є депутатом міськради, значитить ти також причетний до донецької системи царька. Скільки ти сам разів партії міняв?. Автомайдан, Народна самооборона -МОЛОДЦІ! Правий сектор Луцька на чолі Данильчука - позор, та зрадники наших герої -НАЦИСТИ.
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2014 09:58
А на панахиді брехав що повинен був повернутися до Луцька по справах. Так він і не виїжджав з Луцька останній тиждень. Данильчук - своїми звірячими діями не ганьби інших учасників Правого сектору, які дійсно не шкодували себе заради України.
Анонім до Лучанин Показати IP 24 Лютого 2014 10:01
Пра вий с ект ор - на йма не ці!!! Вони не були і ніколи не будуть за Україну! Вони за це отримують гроші.
Белая Стрела Показати IP 24 Лютого 2014 11:32
Шановний "Правий Сектор" і особисто Данильчук, ви вчора порушили дане вами слово на майдані і спалили домівку Беркутівцю, Ніякого "Соколу" на площі не буде, ви перегнули палку, це секретний підрозділ, який затримував особливо небезпечних злочинців і після ваших вчинків та побажань їхні сім'ї опиняться у небезпеці. Покіщо просимо вас переглянути ваші пропозиції інакше справжня війна з "Правим сектором" та Данильчуком почнеться з Волинської області. Сподіваємось на Ваше розуміння!
Волинянам Показати IP 24 Лютого 2014 11:55
Я частково бачив ті події вчора.Жаль, сум і біль в моєму серці за загиблими людьми.Але після побаченого вчора і виник страх за Україну, за моїх дітей.Я не член якоїсь партії і ніколи ним не був.Не маю ніяких політичних цілей і бажань.Лиш одне бажання відновлення миру на моїй землі.Тиран впав, помало приймуть закони і реформують владу. Світове товариство готове нам надати шаленну підтримку. а нам треба тут просто жити. Будувати будинки а не палити, ростити дітей, будувати Волинь.На крові і насильстві цього не зробиш.А для цього треба просто зупинитись, буде реформовано правосуддя, проведуть розлідування,просто треба час.Зупиніться, розберіть барикаду біЛя облради., ВІЙНА закінчилась, я хочу бачити правохоронців в формі на вулицях,а не людей в масках з дубинами.Попробуй розбери хто вони.. Тим більш значна частина міліції зовсім не злочинці. А насильство завжди породжує насильство.На рахунок Сокола, прийду з костелем на захист.Досить.
товаришам Показати IP 25 Лютого 2014 09:12
Товариші міліціонери! Можливо, нам варто обєднатися, щоб дати відсіч нахабному виродку данильчуку, і показати йому його місце? Ця тварюка зарвалася до того, що ставить наших друзів на коліна, погрожує н7ашим сімям, починає палити наші домівки. Я прослужив в МВС чесно 15 років і присягу не порушував, не збудував собі маєтку, не маю дачі, живу на зарплатню і купив всього -навсього ВАЗ 1987 року випуску. Мої діти не вчаться за кордоном. За що я маю ставати на коліна перед цим поганцем - за те, що охороняв Луцьк впродовж 15 років і ловив бандоту, поки він розважався в нічних клубах з такими самими, як сам повіями? Друзі, обєднуємось і не дамо себе скривдити різним покидькам. Чекаю відгуків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus