USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Замість відпочинку в Мексиці лучани потрапили до суду

26 Квітня 2015 13:23
Лучани хотіли відпочити за 160 тисяч у Мексиці. Не доїхал. Окрім того, опинилися у суді. Про це інформує Вісник і К.

Посеред холодної української зими родина із Луцька вирішила провести мексиканські канікули. Для організації відпочинку уклали угоду з турагентством. Замість відпочинку – судова тяжба.

Як йдеться у матеріалах судової справи, на початку грудня 2014 року лучани уклали договір на туристичне обслуговування з ТзОВ «Ньюз Тревел». Згідно із ним, бронювати квитки на авіарейс та номер у готелі на 10 ночей із харчуванням мав турагент за відповідну плату. Клієнти погодилися, і тут же сплатили вартість туру – 161 762 гривні.

Яким же було їх здивування, коли через десять днів побачили оголошення на сайті «Ньюз Тревел» про те, що у зв’язку з падінням попиту на турпослуги та купівельної спроможності, зростанням курсу валют та негативною ситуацією в країні протягом останнього року компанія припиняє відправку туристів на відпочинок, починаючи з 17 січня 2015 року. Наші ж герої мали відлетіти до Мексики 21 січня! Яка прикрість!

У повідомленні йшлося, що усі сплачені кошти клієнтам повернуть протягом 14-и робочих днів.

Час спливав. У «Ньюз Тревел» звернулись з вимогою про повернення сплачених грошей. Сума ж бо чимала. Однак фірма проігнорувала вимогу. Своїх 10 тисяч винагороди повернув лише турагент. Тому лучани і звернулися до суду про захист прав споживачів і повернення коштів.

Луцький міськрайонний суд, аналізуючи положення договору, дійшов висновку, що обставини падіння попиту і купівельної спроможності у зв’язку із різким підвищенням курсу валют і негативної політичної ситуації протягом 2014 року не відносяться до форс-мажорних обставин, визначених відповідними пунктами договору. Таким чином, позов задовольнили. Товариство з обмеженою відповідальністю «Ньюз Тревел» зобов’язали не лише повернути заплачені за відпочинок кошти, а й сплатити пеню – понад 136 тисяч гривень. А також стягнути судовий збір – 2880 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 26 Квітня 2015 13:49
родина держслужбовця?
Інна Показати IP 26 Квітня 2015 16:07
Атож, простого митника, прокурора, судді, податківця... і ще декілька категорій простих сімей.
Andrij Показати IP 26 Квітня 2015 19:22
Takum na magadani vidpo4uvatu treba....
турист Показати IP 26 Квітня 2015 19:22
"Замість відпочинку в Мексиці лучани потрапили до суду". Недолугий заголовок, який схиляє до думки про те, що лучани потрапили до суду саме в Мексиці. Це характерно "журналістам" ВН - рвати гланди через попу. Можна, наприклад: "Мрія (чи спроба) відпочити в Мексиці закінчилась судом з туристичною фірмою". Або є ще десятки варіантів заголовків, які б не вводили в оману ваших читачів. Візьміть в редакцію хоч би одного журналіста, навіщо вам екстремали і бритоголові спортсмени, які клацають фотоапаратом?
туристу Показати IP 26 Квітня 2015 19:55
Цілком згідна. Вже дурнішого заголовку не можна було придумати.
читач Показати IP 26 Квітня 2015 20:10
Подивіться цю інфу в ВП. Там, на щастя, не пишуть екстремали і спортсмени.
Дмитро Показати IP 26 Квітня 2015 20:21
а власник цієї турфірми випадково не активіст Климчук?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus