USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Відпочинок у Буковелі для волинської школярки – винагорода за успішність

13 Липня 2016 16:41
Катерина Василенко закінчила 8 клас загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів-гімназії Каменя-Каширського. Найбільше дівчина любить навчатися і тішитись навколишній красі. Катерина однаково успішна у різних шкільних науках – мові, літературі, географії, математиці, біології. Вона одна з тих обдарованих школярів, кому за високі досягнення у навчанні Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надав можливість відпочити у мальовничих Карпатах.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Катерина неодноразово перемагала у шкільних олімпіадах та конкурсах. Дівчина зізнається, що процес підготовки до них дуже копіткий і займає багато часу, та вважає, що результат виправдовує ці зусилля.

«Олімпіада – то надзвичайно цікаво, це корисна можливість познайомитися з новими людьми, здобути нові знання, і взагалі, для мене – це, останнім часом, сенс життя. От у мене є два таких заняття – олімпіади і журналістика. Я – редактор шкільної стінної газети і мені це подобається. Я, дійсно, просто божеволію від цього. Турнір журналістів з олімпіад став основною метою мого навчання у школі і я дуже задоволена, що маю змогу вкладати свої сили, свої знання в розвиток цих сфер», – розповідає школярка.

Водночас, Катерина намагається не затримувати свою увагу на чомусь одному надовго, а пізнавати, рухатись, удосконалюватись. Адже сучасна особистість, на її думку, має бути всебічно розвинена. Тільки тоді можна сподіватися на успіх. Тому плани у дівчини досить амбітні.
«Я гублюся між різними варіантами факультетів, спеціальностей, хоча зараз маю приблизно такий орієнтир: хочу поєднувати те, що фактично не поєднується – і мову, і технічні науки. Але я гадаю, що, можливо, можна буде здобути одну вищу освіту, а потім відвідувати курси, зайнятись додатковим вивченням мов, бо мови взагалі – все. Тому я буду максимально різносторонньо розвивати себе. Не зациклюватись на чомусь одному, а рухатися вперед і саме це я ставлю собі як орієнтир та дороговказ», – констатує школярка.

Свої здобутки і перемоги обдарована дівчина не вважає подарунком долі. Для неї талант – дарунок, успіх – праця. В «Артеці-Буковелі» Катерина вже вдруге, тут їй дуже подобається.
«Звістка, що поїду у Буковель стала для мене неймовірно радісною. Я, ніби, повертаюся до себе в другий дім. Це таке щастя, що навіть не можна передати моєї реакції – я стрибала до стелі і, мабуть, підняла весь будинок з ніг на голову, – пригадує дівчина. – «Артек» мені дуже подобається. Це чудове місце. Тут все створене для того, щоб дитині було комфортно. Це і прекрасні вожаті, дуже хороші умови проживання, надзвичайно смачна кухня. А ще, те, що створює цей дух «Артеку» – артеківські традиції та колектив… До цього я була у кримському «Артеці», тому мені було з чим порівнювати, з чим зіставляти, і коли я їхала сюди вперше, то дуже переймалася, чи змогли вони передати саме ті традиції, які були там. І я була надзвичайно здивована, адже традиції не лише зберегли, а їх зробили ще кращими, внесли якусь свою особливість і створили таку от перлину серед Карпат, яку кожна дитина повинна відвідати. А взагалі путівку я сприйняла не як подарунок. Я попрацювала і путівка – це те, що я заслужила».
Катерина народилася і росла на сході України, у місті Білозерську Донецької області. До Каменя-Каширського сім’я Василенків переїхала 5 років тому.

Саме тому дівчина закохана у свою землю від Сходу до Заходу. І все ж, на її думку, найбільша цінність – це люди. Незважаючи на те, що всі люди різні, усі потребують одного і того ж – гармонії, добра, любові.

«Добро – це здатність бути чутливим, здатність допомагати іншим. Добро важко проявляти зараз, особливо у сучасному світі, коли ти можеш зробити добре діло, а потім це використають і почнуть користуватися твоєю добротою. Важко зберегти той внутрішній космос, який є в кожного з нас в душі. Але це реально зробити, розмірковує Катерина. – І от той самий приклад: олімпіади. Олімпіади – це постійна конкуренція, постійна боротьба – я сильніший, я кращий! Але при цьому можна залишатися друзями, допомагати один одному, підтримувати один одного і просто бути людиною. З самого дитинства мене виховували, мені завжди казали: «Будь людиною!». Що значить бути людиною? Це нести в своєму серці добро, любов, любити і поважати інших, незалежно від їхньої віри, незалежно від національності, від тої мови, якою вони спілкуються. Добро – це дуже складна річ. Важко опанувати добро, а зберегти його, на мою думку, ще важче».
Ось уже протягом 5 років, у рамках програми «Здоров’я волинян», Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» організовує оздоровчі поїздки для талановитих дітей в табір «Артек-Буковель». У 2016 році набратися сил та насолодитися карпатською природою отримали можливість понад 1000 обдарованих волинських школярів. Катерина, одна з тих, хто за високі успіхи у навчанні уже вдруге отримала путівку у табір. Історія амбіційної дівчинки з Каменя-Каширського – свідчення того, що Волинь багата на талановитих дітей і відпочинок у горах, який організовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» – хороший стимул для школярів працювати над собою, розвиватися та здобувати нові перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus