USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Соціум

Дитина загиблого військового, зачата за життя батька, має право на частку грошової допомоги, – Верховний Суд

Зазначається, що таке рішення ВС постановив, розглядаючи справи позивачка в інтересах малолітнього сина.

Сьогодні 23:00

Концерти НАОНІ Оркестра на Волині перенесли

Концерти НАОНІ – дитячий під назвою «Чарівна паличка диригента» та програма для дорослих «Світові хіти» – у Луцьку, Володимирі та Нововолинську, які мали відбутися у травні, перенесли на осінь.

Сьогодні 22:39

На Волині лісові землі вартістю понад шість мільйонів гривень вимагають повернути у власність держави

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування неправомірно зареєстрував право комунальної власності на землі, які перебували у користуванні державного лісогосподарського підприємства та належали до природно-заповідного фонду.

Сьогодні 22:22

Кабмін розширив проєкт єОздоровлення для дітей

Цьогоріч дітей за програмою єОздоровлення прийматимуть заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві, якщо вони внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття.

Сьогодні 22:02

У Нововолинську відкрили першу приватну етногалерею

На відвідувачів очікують вишитий національний одяг, рушники, посуд, картини. Окремим експонатам виставки сто та більше років.

Сьогодні 21:45

На Волині терміново відключають електроенергію

Спрогнозувати тривалість відключення неможливо. ГАВ тривають до наступного розпорядження на увімкнення від диспетчера «Укренерго».

Сьогодні 21:31

У Рожищі відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям

14 травня на території КЗЗСО «Рожищенський ліцей №2» відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок колишнім учням закладу, воїнам Сергію Іванову та Володимиру Острову,

Сьогодні 21:14

Волинь отримала від Швеції автобуси для школярів

Транспорт одержали начальник обласного військового ліцею Павло Боснюк та заступниця голови Шацької громади Ольга Сахарук – для забезпечення участі ліцеїстів у спортивних та освітніх змаганнях, а також для довезення школярів Мелниківського ліцею.

Сьогодні 20:55

«Будинок «Слово»: режисер і акторка привезли до Луцька фільм про письменників Розстріляного відродження

Режисер Тарас Томенко та акторка Ніна Набока представили луцьким глядачам художній фільм про розстріляних українських письменників «Будинок «Слово». Нескінчений роман». Показ стрічки відбувся 14 травня в кінотеатрі Multiplex.

Сьогодні 20:35

П'ять років обмеження волі: волинянина судили за домашнє насильство

Чоловік, якого неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, систематично залякував, ображав та принижував дружину.

Сьогодні 20:16

Дівчинці з Луцька, яка перенесла дві операції на головному мозку, потрібна допомога

В Анастасії була масивна емпієма (скупчення гною) в лівій півкулі головного мозку. Ймовірно, через ослаблений після перенесеного коронавірусу імунітет дівчину вразила інфекція, яка через кров дісталася головного мозку. У 2022 році їй провели дві напрочуд складні операції.

Сьогодні 19:57

Вшанували понад 20 воїнів: у волинській громаді з'явилася Алея пам'яті Героїв

У селі Дубове відбулося відкриття Алеї пам’яті Героїв Дубівської громади – мужніх воїнів, які у боротьбі з російським окупантом впродовж 2014-2024 років віддали власне життя.

Сьогодні 19:18

«Люди, які зараз на фронті, – справжня Україна». В Луцьку обговорили, як найкраще реінтегрувати ветеранів у мирне життя

Як вдосконалити державну ветеранську політику? Як гарантувати реінтеграцію ветеранів у суспільство? Як створити інклюзивну та безбар’єрну громаду для ветеранів? Над цими питаннями під час форуму «Ветерани – шлях додому» працювали представники влади, органів місцевого самоврядування, науковці та громадські діячі.

Сьогодні 18:56

Студенти ВНУ зустрілися з журналістом Акімом Галімовим

Акім Галімов розповів про те, що мета його приїзду на Волинь – не лише відвідини Університету, а й зйомки у Жидичині.

Сьогодні 18:14

Стягнуть понад 440 тисяч: на Волині підприємець звів багатоквартирний будинок та не сплатив грошей до місцевого бюджету

Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури звернулися до Господарського суду Волинської області із позовом до одного з місцевих забудовників, аби стягнути до бюджету громади понад 440 тисяч гривень безпідставно збережених коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Сьогодні 17:54

Розшукують пенсіонера з Луцького району, який 2 травня пішов з дому. Фото

Чоловік (01 серпня 1960 р н.) 2 травня пішов з дому у невідомому напрямку та не повернувся. Де перебуває тепер – невідомо.

Сьогодні 17:05

На війні обірвалося життя бойового медика з Волині Артема Рудого

Артем Рудий був мобілізований на фронт 31 березня 2023 року, служив на посаді старшого бойового медика. Життя воїна обірвалося 12 травня унаслідок вибухової травми під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Сьогодні 16:48

Система Orphus