USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Українці найбільше слухають попсу і фольк

24 Листопада 2009 15:15
Найулюбленішими стилями музики для українців є поп-музика, народні пісні та шансон. Попсу слухає 32 відсотка, фольклорні пісні – 25, а під шансон балдіють 22 відсотка українців, - стверджують експерти соціологічної групи «Рейтинг» із Києва.
За результатами соцопитування двох тисяч респондентів з усієї України, кожний п\'ятий українець любить класичну музику. Танцювальні ритми або диско обожнює 13 відсотків опитаних. Романси – 12 відсотків, клубну музику – близько 9 відсотків. Рок залишається популярним лише серед 7 відсотків, а бардівська музика подобається тільки 6 процентам українців. Найменшою популярністю серед українців користується важкий рок та музика в стилі «реггі».
Соціологи констатують: чим старші респонденти, тим популярніша серед них народна музика. Молодим більше подобається поп-музика. Близько третини опитаної молоді любить клубну музику, майже кожен п\'ятий – рок. Натомість, старші люди віддають перевагу романсам і духовній музиці. До речі, духовну музику найбільше шанують греко-католики, найменше – віруючі УПЦ Київського та Московського Патріархату.
Музичні смаки чоловіків і жінок значно різняться. Жінки більше люблять поп-музику, романси, народну, танцювальну та класичну музику. Чоловіки зазвичай слухають шансон, бардів, джаз, рок та електронну музику.
Виборці, які підтримують Юлію Тимошенко, віддають перевагу народній, класичній та клубній музиці. Прихильники Віктора Януковича – шансону та попсі. Прибічники Арсенія Яценюка також люблять шансон. А ще танцювальну і рок-музику. Найбільшими прихильниками народної та духовної музики є виборці Віктора Ющенка. Виборці Сергія Тігіпка полюбляють класичну, танцювальну музику, романси і джаз.
Третина виборців Володимира Литвина – найбільше серед інших – віддають перевагу класичній музиці, трохи менше – шансону. Разом з тим, частина прихильників спікера полюбляє і клубну музику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Dmytro Показати IP 24 Листопада 2009 15:50
майже кожен п'ятий – рок. Можу і себе сюди віднести)))
Свой Показати IP 24 Листопада 2009 16:39
любители рока - наиболее вменяемые люди, я так поняла, раз не стремятся к нашим быдланам в поклонники мы дома тоже все из 20 %
Юка Показати IP 24 Листопада 2009 16:46
те, що прихильники Януковича віддають перевагу шансону - не дивує, адже таку музику слухають "чіста рєальниє чувакі"
Фууууу Показати IP 24 Листопада 2009 17:30
Шо за тупі соцопитування? Відразу видно що ВОНА їх замовила. Ті хто за неї високоморальні, культурні люди і слухають народну і класичну музику, а ті хто за проффесора бидлота і худоба, і слухають шансон... - ось що хотіло показати це соцопитуання. І якшо її прихильник люблять фолк і класику, то чому ВОНА скупила всіх попснюків, а не найняла симфонічний оркестр?
seal Показати IP 24 Листопада 2009 22:56
Ну хоча б музику до політики не приплітали. Я ненавиджу попсу, від шансону мене верне. Мій стиль HARD ROCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А кому що подобається, нехай собі слухає тихенько (чи голосно) в навушниках. Тільки не треба мені щось нав'язувати, тому, що це модно. pk7q
Таня Показати IP 25 Листопада 2009 13:48
До seal Цілком підтримую. Хто що хоче те і слухає, а політика тут ні до чого. А соцопитування замовлене 100%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus