USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Профіль користувача
Marina
Дата реєстрації: 26 Березня 2015 16:17
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Статтею 136 Кодексу законів про працю України передбачено, що покриття шкоди працівниками в розмірі, що не перевищує середнього місячного заробітку, провадиться згідно з розпорядженням власника або уповноваженого ним органу шляхом відрахування із заробітної плати працівника. Розпорядження роботодавця має бути зроблено не пізніше двох тижнів з дня виявлення заподіяної працівником шкоди і звернено до виконання не раніше семи днів з дня повідомлення про це працівникові. Днем виявлення шкоди, встановленої в результаті інвентаризації матеріальних цінностей, ревізії або перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства, установи, організації, слід вважати день підписання відповідного акта або висновку.

У решті випадків покриття шкоди провадиться шляхом подання власником або уповноваженим ним органом (роботодавцем) позову до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду.

Тобто роботодавець в описаній ситуації має право звернути стягнення на всю зарплату для компенсації виявленої недостачі, але якщо загальна сума такого стягнення для працівника не перевищуватиме його місячного заробітку. Якщо ж роботодавець стягує з Вас більше ніж одну зарплату згідно з результатами однієї ревізії, то це вже порушення трудового законодавства, оскільки таке можливе лише за рішенням суду.
Система Orphus