USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Профіль користувача
ludmila
Дата реєстрації: 12 Серпня 2015 17:11
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для призначення Вашому чоловікові пільгової пенсії за вказаних підстав, йому повинно виповнитись 50 років, його стаж роботи на посадах за списком 1 повинен становити не менше 10 років, загальний трудовий стаж – не менше 25 років. Або він матиме право та таку пенсію при досягненні 51 року (оскільки загальний пенсійний вік зменшується на 1 рік за кожен повний рік такої роботи).
Відповідь юриста:
У такому випадку доплата до пенсії, яка нараховується з 1 вересня поточного року, повинна бути здійснена в жовтні, і у Вашому випадку становитиме 1074 гривні.
Відповідь юриста:
Відповідно до пунктів "а", "б" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" право на пенсію за віком на пільгових умовах мають працівники, зайняті повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, - за Списками №1, №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць, зокрема, жінки при роботі на посадах за списком № 1 понад 7 років 6 місяців мають праов на пенсію при досягненні 45 років (мінімальний пенсійний вік при роботах жинок на вказаних посадах). Отже, можете вийти на пенсію при досягненні вказаного віку.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Стаж служби в зоні радіоактивного забруднення не може замінити стаж повних робочих днів на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, зокрема за списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України.

Зауважу, що зокрема чоловіки при роботі на посадах за списком № 1 понад 9 років мають право на пенсію при досягненні 51 року. Отже, можете вийти на пенсію при досягненні вказаного віку.
Система Orphus