USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08
Профіль користувача
TatianaH
Дата реєстрації: 27 Листопада 2015 23:25
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу наступне.

Преміювання керівників установ, закладів та організацій, їхніх заступників, установлення їм надбавок та доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги провадиться за рішенням органу вищого рівня в межах наявних коштів на оплату праці. В цьому випадку вищим органом є відповідний структурний підрозділ освіти.

Порядок преміювання працівників освітньої галузі (умови, показники, критерії) розробляють у Положенні про преміювання, яке є складовою частиною колективного договору, погоджується з профспілковою організацією і затверджується керівником.

Суттєво, що премії працівникам максимальними розмірами не обмежено (п. 53 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти № 102). Рішення про конкретний розмір премії працівникам закладу ухвалює керівник установи за погодженням з профкомом у межах фонду заробітної плати.

Тобто в даному випадку слід керуватись вищевказаним положенням, яке має бути у Вас, є відомчим і застосовується конкретно у Вашій установі.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Таку виплату можна вважати правильною. Так, пунктом 52 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти передбачено, що керівники установ і закладів освіти мають право в межах фонду заробітної плати (фонду оплати праці) встановлювати зокрема надбавки за високі творчі та виробничі досягнення, залежно від особистого внеску кожного працівника або за виконання особливо важливих (термінових) робіт на строк їх виконання. До цієї норми можна і підвести надбавки за престижність.
Система Orphus