USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Листопада 2015 23:28] TatianaH: Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи правильно я аргументую фінінспекціі щодо преміювання. Начальник відділу освіти райдержадміністрації своїм наказом преміювала, надавала матеріальну допомогу зступнику без погодження адміністрації (вищого органу). Керувалися постановою 268 і роз‘ясненнями до неї, відділ є окремим структурним підрозділом, а відповідно п.2 керівнику надано це право. Якщо це є порушенням, як вийти з ситуацііі? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу наступне.

Преміювання керівників установ, закладів та організацій, їхніх заступників, установлення їм надбавок та доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги провадиться за рішенням органу вищого рівня в межах наявних коштів на оплату праці. В цьому випадку вищим органом є відповідний структурний підрозділ освіти.

Порядок преміювання працівників освітньої галузі (умови, показники, критерії) розробляють у Положенні про преміювання, яке є складовою частиною колективного договору, погоджується з профспілковою організацією і затверджується керівником.

Суттєво, що премії працівникам максимальними розмірами не обмежено (п. 53 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти № 102). Рішення про конкретний розмір премії працівникам закладу ухвалює керівник установи за погодженням з профкомом у межах фонду заробітної плати.

Тобто в даному випадку слід керуватись вищевказаним положенням, яке має бути у Вас, є відомчим і застосовується конкретно у Вашій установі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus