USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Профіль користувача
Диана
Дата реєстрації: 24 Січня 2016 13:26
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тепер, щоб виготовити технічну документацію на земельну ділянку, Вам слід отримати рішення відповідної ради (сільської, селищної чи міської) про передачу такої земельної ділянки Вам у власність, та далі оформлявати на себе державний акт на право власності. Або продати будинок без земельної ділянки, і нехай вже нові господарі самі приватизовують земельну ділянку.

Вам у пригоді стануть такі положення Земельного кодексу України: Стаття 120. Перехід права на земельну ділянку у разі набуття права на жилий будинок, будівлю або споруду:

1. У разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти.

До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

2. Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об'єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо продавець і покупець не є родичами першого ступеню спорідненості – краще договір купівлі продажу, і варіювати питання оцінки будинку (зробити мінімальною).
Відповідь юриста:
Якщо є праовостанолюючі документи на будинок, і який вже належить на праві власності, то можливо.
Система Orphus