USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08
Профіль користувача
Ledy5
Дата реєстрації: 31 Березня 2016 14:47
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це дуже просто! Приймаєте в порядку передбаченому статутом Вашого громадського об’єднання рішення про приведення установчих документів у відповідності із новими обставинами, зокрема зміною назви міста, і подаєте до державного реєстратора (реєстраційного органу), який раніше здійснював реєстрацію громадського об’єднання (можливо слід буде заповнити реєстраційні картки, які зможете отримати в реєстратора, або скачати на сайті даної служби).
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку слід направити (повернути протокол) тому органу, котрий скерував його до адміністративної комісії при відповідній міській раді, у якому зазначити про допущені порушення при його складенні, а саме що він складений не уповноваженою на те особою, а також те, що у ньому не зазначені необхідні для розгляду дані. Повернути протокол та інші матеріали адмінсправи можливо при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення з огляду на п. 2 ст. 278 КУпАП.

Також можливо розглянути такий протокол, і закрити справу на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КУпАП з наступних правових аргументів:

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, ч. 3 ст. 24 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та законами України.

Згідно ст. 7 КУпАП ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.

Складення протоколу про адміністративне правопорушення в такому випадку відбувається з порушенням ст. 7 КУпАП, у відповідності до якої провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності з законом. Отже, такий протокол не може вважатися доказом вчинення адміністративного правопорушення, оскільки, у відповідності до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення.
Відповідь юриста:
Для оформлення прописки необхідно подати (в ЦНАП):

— письмову заяву;

— документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Тобто, паспорт, якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження або свідоцтво про належність до громадянства України;

— квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати;

— талон зняття з реєстрації (у разі зміни місця проживання в межах України). Талон зняття з реєстрації не подається в разі оформлення реєстрації місця проживання з одночасним зняттям із реєстрації попереднього місця проживання;

— документи, що підтверджують право на проживання в житлі. (Це може бути акт державної прийомки будинку, договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво на право власності, свідоцтво про право на спадщину та ін.). Ці документи повинні бути зареєстровані в бюро технічної інвентаризації. І для цього потрібен технічний паспорт на будинок.

У разі відсутності зазначених документів реєстрація здійснюється за згодою власника чи співвласників житла, наймача та членів його сім’ї;

— військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

Керуватись слід Законом України "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання" та Порядком реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затвердженим Наказом МВС України 22.11.2012 № 1077.
Відповідь юриста:
Відмова селищного голови надати копію свого диплому про освіту є правомірною. Частина 2 статті 11 Закону України "Про інформацію" передбачає, що не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо держслужбовець, який здійснюватиме представництво своїх батьків в суді, не є суддею, прокурором, слідчим, працівником підрозділів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, а проходить держслужбу в інших органах, то може здійснювати таке представництво.

Додатково повідомляти про це якійсь органи не потрібно.
Відповідь юриста:
Доброго дня! У процесуальних кодексах містяться визначення, хто може бути представником, а хто ні. Зокрема це вказаного в ст. ст. 40, 41 Цивільного процесуального кодексу України.
Система Orphus