USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Олександр Волянюк: Політична кар’єра Юлії Вусенко
Прочитавши на днях статтю про Юлію Вусенко, яку опублікувало Інформаційне агентство Волинські Новини, а також з огляду на ті

події, які відбувалися у Луцькій міській раді, я б хотів висловити свою точку зору, частково інтерпретувавши уже викладені факти.

Протягом останніх кількох тижнів на вершині «владного олімпу» і на «вустах» у засобів масової інформації залишається «залізна леді» Юлія Вусенко, а це не може не цікавити громадськість, яка, щиро кажучи, не завжди розуміє, чому така пильна увага до досить звичайної собі жіночки.

Варто, правда, сказати, що з «владного олімпу» її вже «скинули», але пані Вусенко вирішила продовжити боротьбу «за справедливість» в судах.

У дитинстві скромна дівчинка Юля з «бантиком і кісками» зовсім не мала задатків Маргарет Тетчер. Закінчивши школу із золотою медаллю, стала студенткою юридичного факультету Прикарпатського національного університету. Такою донечкою неабияк пишались батьки і ніщо не «віщувало біди». Як і всім відмінницям, Юлі подобалися брутальні чоловіки. Саме таким виявився обранець Юлії Василівни - Діма Вусенко, уродженець Луганської області, який вкрай змінив погляди на життя «відмінниці Юлі», що в один день перетворилася на «бізнес-вумен» та любительку великих грошей і дорогих автомобілів.
Основним місцем роботи Юлії Вусенко стає юридичний факультет Східноєвропейсього національного університету ім. Лесі Українки, де, як відомо, викладачі теж «не бідують».

Імідж «вченої дами» вона почала розвивати з 2014 року після виходу на публіку, а до того була відома у вузьких колах любителів «зависнути» у нічних клубах, як «звєзда» тусовок, разом із сестрою та подружками. Також улюбленим місцем для розвантаження після нудних юридичних занять стало місце постійних нічних розбірок - нічний клуб «ВЕРСАЛЬ», благо, додому недалеко, можна було й на бровах добиратись.

Саме в 2014 році і розпочалася стрімка політична кар’єра Юлії Василівни. На постреволюційному дусі перші осередки (до того часу виключно львівської) «Самопомочі» розпочали роботу як громадська організація у Луцьку. Розуміючи високу ймовірність зростання популярності цього політичного бренду, першим за ідею створення волинської (луцької) структури «Самопомочі» ухопився Тарас Яковлев, який на той час вже займав посаду заступника Луцького міського голови.
Та дивним чином, на час реєстрації громадської організації «Об’єднання «Самопоміч» юридичною адресою зазначеної структури була вказана домашня адреса Юлії Вусенко. Можливо, саме тому вона й вирішила, що має повне право «посунути» Тараса Яковлева від партійного керівництва, а точніше від коштів виборчого фонду, оскільки Тарас вже на той час мав неофіційну репутацію «молодого корупціонера».

Чи то за збігом обставин, чи то заради «пожертви» для самопіару, але у ніч на 30 жовтня спалахнув «кровно нажитий» автомобіль родини Вусенків, хоча, як виявилося вже згодом, це були кримінальні розбірки її чоловіка Дмитра.
Реально найбільше «запахло смаленим» у цій події для Тараса Яковлева, який, щоб відвести від себе підозри, навіть погодився пройти «детектор брехні». Врешті, більшість коментаторів зазначеної події зійшлися на думці, що мало місце звичайне шахрайство подружжя Вусенків з метою отримання страховки.

Коли після місцевих виборів 2014 року більшість у міській раді отримала політична партія УКРОП, тодішньому меру Миколі Романюку потрібно було формувати «промерську» більшість, а варіантів для об’єднання було небагато. Саме тоді «дружнє плече» підставила Юлія Вусенко і об’єднання «Самопоміч». А невдовзі за лобіювання мера Львова Андрія Садового вона отримала посаду секретаря у міськраді.

Юлія Василівна відразу зорієнтувалась на політичній орбіті і вже на початку 2015 року задекларувала чималенькі статки, а саме в е-декларації вказала понад мільйон готівки, якщо перевести у гривневий еквівалент. Її чоловік Дмитро Вусенко володіє понад 2 мільйонами готівки

теж у гривнях, і це тільки вершина «айсберга». Подейкують, що статки подружжя Вусенків були в рази більші, а звідки такий дохід невідомо – чи то від зарплати секретаря Луцької міської ради, чи то дохід, який отримав Дмитро Вусенко, працюючи на державному підприємстві «Волиньвугілля», де у 2015 році отримав 22 106 гривень заробітної плати. Звісно, що за такі гроші навіть престижний велосипед не купиш (про автомобіль годі й мріяти), а потрібно ще й на утримання сім’ї витрачати.

І якщо у Луцьку Дмитро Вусенко - маловідома особа, то у Нововолинську він уже має репутацію авторитета. Такий собі представник обласного центру (виходить, до речі, цікава абревіатура ), офіційно має посаду - радник голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з питань вугільних та паливно-енергетичних накопичень. Місцеві мешканці, котрі дещо обізнані у діяльності місцевих шахт, стверджують, що саме Діма Вусенко «рєшає», коли і кому вугілля відвантажувати, на які шахти кошти виплачувати і звідки можна потроху розкрадати конструкції на металобрухт.
Значна частина нововолинців вважає, що не було жодного керівника шахти, котрий за результатами своєї діяльності не напрацював би на тюремний строк, але зазвичай вугільні генерали та полковники встигали звільнятись та відкуплятись, благо було за що. Розкрадання зарплатних коштів на «мертві душі» обраховувались сотнями тисяч, а вугілля зникало вагонами на мільйони. Тому для Гунчика кращого радника-порадника з досвідом роботи на підпільних копанках годі було шукати.

Цим і пояснюється така шалена підтримка Юлії Вусенко губернатором, адже «мати в кармані» і обласний центр Волині дуже допомогло б йому втриматися в кріслі, яке останнім часом під ним дуже хитається.

Та крім Володимира Гунчика у Юлії Вусенко є ще солідніший «козир» в колоді – підтримка «Континіуму», який вклав колосальні кошти в останню виборчу кампанію Миколи Романюка і ... не встиг їх «відбити».

Та життя вносить свої корективи. 12 березня 2017 року відбувся черговий з’їзд партії «Самопоміч», на якому, нібито несподівано, Олена Бабак відмовилась від депутатського мандату, внаслідок чого наступним кандидатом мала б стати Юлія Вусенко.

Поки Володимир Гунчик шукатиме провладного кандидата на посаду Луцького міського голови, наша «желєзна лєді» мала би тримати все на контролі. До 15 березня їй це вдавалося, а тепер зі змученим виглядом «Всьо шо смогла…» планує продовжити «боротьбу» уже в стінах парламенту. А наостанок, щоб закріпити віру у її безкомпромісну позицію, Юлія Вусенко нецензурно висловилась (от, мовляв, допекли бідну жіночку), після оголошення перерви для публікації рішення про дострокове припинення її повноважень, звертаючись до Сергія Були, вона сказала: «Віддати УКРОПам Луцьк за те, що вони бабло заплатили цим уйобкам? Хєр!».

Та, щоб піти в «будинок під куполом» з високо піднятою головою, Юлія Василівна продовжує імітувати «боротьбу» за «інтереси лучан», а можливо, у неї справді жевріла надія стати градоначальником?
Найсумніше у всій цій історії те, що в політичній боротьбі за владний олімп зруйнувалось найдорогоцінніше - «сім’я». Адже нещодавно з засобів масової інформації ми всі із сумом дізналися, що розлучається прекрасна родина Вусенків, а позбавляє дітей батька саме Юлія Василівна. Чи, може, це черговий піар-хід Юлії Вусенко, яка вже бачить себе в кріслі мера чи народного обранця, намагаючись «відбілити» свою далеко не ідеальну репутацію. Час покаже…

Цікаво, що в одному з останніх інтерв’ю виданню «Таблоїд Волині» Юлія Вусенко жодним словом не сказала про майбутнє розлучення. Навпаки - всіляко підкреслювала, що чоловік підтримує її у всіх починаннях, звертає увагу на професійні нюанси її роботи.

Але варто зауважити ще один пікантний момент: оскільки тепер уже екс-секретарю Луцької міськради підготували місце у Верховній Раді, відтак, якщо пані Вусенко все-ж отримає депутатський мандат, то буде змушена вказувати в щорічній декларації доходи членів сім’ї, в тому числі – й коханого чоловіка. Якщо зважити на це, то виникає закономірне питання – чи не є розлучення вдалим ходом, котрий має на меті приховати «скелети в шафі» у діяльності чоловіка, аби не скомпрометувати разом й себе в майбутньому? Відповідь на це питання поки що лише в здогадках.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Будь-яка виборча кампанія супроводжується «чорним піаром» та брудними виборчими технологіями. На жаль, це основний постулат політичної боротьби. Судячи з активності…
Нещодавно вітчизняний інтернет-простір сколихнула чергова інформаційна бомба, оприлюднена у Facebook. На запит голови парламентського комітету з питань свободи слова народного…
Туші тварин, кістки, кривава жижа просто неба - такі реалії нині непрацюючого ковельського ветсанзаводу. А тим часом місцеві активісти переконують,…
Коментарів: 11
Лучанка Показати IP 22 Березня 2017 15:31
Що ви за люди? Я не кажу, що вона "ангел", але і лізти в "сімейне гніздо" це аморально. Розберіться в своїй сімї. Що "жаба"душе?
ь Показати IP 22 Березня 2017 15:33
панран
? Показати IP 22 Березня 2017 16:50
Назвіть хоть одного "політика" без бруду:чи з тих хто хоче до влади,чи з тих хто дірвався до влади і сидить в ній з 1992року.
7 до ? Показати IP 25 Березня 2017 14:10
ющенко без бруду бо його руки нічого не крали
Жуліки вони Показати IP 22 Березня 2017 16:52
політик - особа публічна і не треба сором"язливо базікати про ай-яй-яй яке особисте сімейне життя. На таких маніпуляціях і росте корупція.
Волянюку Показати IP 22 Березня 2017 17:01
А за себе не хочеш написати статєйку-біографію?
Олена Показати IP 22 Березня 2017 20:29
Дочитала до кінця , як не соромно автору писати весь цей бруд? Для чого перебирати чужу білизну? Автор не хоче подивитись на себе зі сторони ?
Петро Показати IP 23 Березня 2017 09:22
Останні два блоги автора підштовхують до висновку, що колишній десантник, який має втілювати в собі мужність, благородність і шляхетність, незабаром буде писати (чи йому будуть писати), про те, ЩО він побачив через замкову щілину в чужих спальнях і, разом з тим, подасть точний графік місячних героїнь своїх «творів». В них виносяться не проблеми, не ідеї, не випадки, не кар’єра, не достовірна чи недостовірна інформація, а нездорові здогадки, інтимна сторона життя людей, особистість, стосунки з жінками (чоловіками). Тролі ж, як голодні шакали, накидаються на здобич і починають розмазувати цю словесну*** по склу. Красиво виходить. Десантнику варто попрацювати над вибраним жанром, і є сподівання, що невдовзі Волинь буде мати квазікопію свого Мопасана чи Андре Моруа. А якщо серйозно, то деяким чоловікам не варто забувати, що вони носять штани, а не стрінги, що вони з’явились на світ не внаслідок того, що якась зозуля підкинула своє гніздо в чужі яйця, а що їх народила МАТИ, ЖІНКА.
громада Луцька Показати IP 23 Березня 2017 11:17
дуже прикольно чути як останній доказ в дискусії : ОНАЖЕЖЕНЬЩІНА. не політик, не громадський діяч, не поборник правди. Ось і вся правда про те л* *но що рветься до влади
Петі Чечелюку Показати IP 23 Березня 2017 11:45
Старий чоловіче, не уподоблюйтеся Панасюку Миколі, маючи таку слабку на передок дочку, яка реально грабує з Івахівом Луцьк і Волинь, питання народження жінкою з Вашого боку звучить як риторичне. Опустіть голову, не вигукуйте нічого зайвого та ходіть до церкви і моліть прощення у Бога та людей. Не ображайте інших і не поливайте" словесною діареєю" ближніх. А дочку просіть жити по заповідях і не уподоблюватися фарисеям.
Петро Чечелюк Показати IP 23 Березня 2017 14:14
Відповідь не по темі. Пук в воду. Тобі, ган*ну, ще треба довго рости до моїх дітей. І прощення немає за що просити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus