USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Тарас Чурило : Чим займається на Волині «Самооборона Волині»?
Самооборона Волині» - хто нею займається, хто там духовний лідер? Кому вона підпорядковується? Чому ми маємо її фінансувати? Хто курує її роботу – міліція, виконком? Це не проста організація, вона претендує на функції правоохоронних органів.

Самооборона Волині - громадська організація, яка виникла в період Революції гідності і насправді виконувала дуже важливі функції. Та після майдану, Самооборону Волині ніби підмінили.

Вона стала більш радикальною організацією, яка випливала там, де виникали скандали і «пахло грошима».

Всі ми пам’ятаємо низку конфліктів, які виникали саме там, де бувала самооборона Волині. Між активістами Самооборони Волині та місцевого Правого сектору трапився конфлікт, коли вони ловили осіб, які незаконно видобували бурштин у Маневицькому районі. Події відбувалися в Маневицькому районі. Після того, як у чергову частину райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що поблизу села Лісове невстановлені особи видобувають бурштин-сирець, за викликом виїхала слідчо-оперативна група. А згодом надійшло ще одне повідомлення від невідомої особи про те, що поблизу того ж села невідомі особи стріляли з вогнепальної зброї. Відомості про події належним чином зареєстрували у журналі єдиного обліку заяв і повідомлень.



Згодом з’ясувалося, що невстановлені особи за допомогою спеціального обладнання здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирець. На місце події виїхали представники громадської організації «Самооборона майдану Волині» та члени організації «Правий Сектор», між якими виникла суперечка. Згідно з показами свідка, один із членів «Правого сектору», який був озброєний вогнепальною автоматичною зброєю «АКМС» калібру 7,62, здійснив два постріли по колесах автомобіля «Форд Транзит, яким приїхали члени організації «Самооборона Волині». У результаті огляду місця події вилучено одну гільзу під патрон калібру 7,62х39 мм та автомобіль «Форд Транзит», які передали для проведення експертизи.

Або ще один. У Луцьку не дали належно провести благодійну акцію «Серце до серця». Організаторам висловлював своє незадоволення й перешкоджав роботі волонтерів представник Самооборони Майдану на Волині.

І ще один. У ніч з 24 на 25 лютого в місті Луцьку трапилася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої загинув 47-річний Юрій Федчук. Водій, який здійснив наїзд на нього, – 21-річний Віталій Соколовський. Уже є відео і офіційні висновки експертизи, що у крові водія виявили не менше, ніж 1,62 проміле алкоголю. Тобто, він був п’яний. «Самооборона Волині» вирішила у зв’язку із трагічним фактом, що трапився з його вини, виключити Віталія зі складу організації та позбавити його права представлятися, давати коментарі та вчиняти дії від імені організації. З цього приводу була поширена офіційна заява організації. «Під час збору даних щодо ДТП, волинські ЗМІ та правоохоронці виявили у Соколовського посвідчення члена «Самооборони Волині» та наклейку організації на автомобілі. І знову. Члени однієї з організацій, що виникли в Україні під час протистоянь на Майдані, а саме «Самооборони Волині» на Рожищенщині вчинили дебош у відпочинковому комплексі «Мальованка».

Як свідчать результати медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної речовини і стану сп’яніння, чоловіки були добряче напідпитку. Наразі справою займаються правоохоронці.

А потім «Самооборона Волині» звернулася до міськради за фінансовою підтримкою.

Відтак, 220 тисяч гривень виділили на 2014-2015 роки громадському формуванню «Самооборона Волині» на паливно-мастильні матеріали та обмундирування. Депутати розглянули проект рішення про зміни до програми підтримки участі активістів у охороні громадської безпеки. Обговорення проекту відбулося, 26 серпня, під час засідання комісії з питань бюджету.

На Волині більше сотні громадських організацій, то яка ще з них має таку підтримку, і чому саме Самообороні Волині виділяються колосальні кошти. Питання риторичне.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Через дев'ять років після того, як українці вперше масово вийшли на головну площу країни, щоб відстояти свої права, історія повторилася.
Згідно з розрахунками депутата Віктора Пинзеника, зарплата судді Верховного суду може в 200 разів перевищувати мінімальну зарплату, а середню -…
Нагадаємо, 5 березня голова атестаційної комісії Віктор Вальчук, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив стрілянину біля супермаркету «Вопак» на Київському…
Коментарів: 1
007 Показати IP 30 Грудня 2016 13:15
гавнюки начолі з лапиним які акуратно обманюють людей міста луцька, знімають кошти там де цільки можна здерти, небрезгують бурштином, розтикають людей на посади і займаються тим чим займались попєрєднікі Моклиця, Мирка, Миколайчук, Рижков вот вам приклад "взірець" опіум для народа!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus