USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Тарас Чурило : Чому збанкротувало «Луцьктепло»?
Чому збанкротувало «Луцьктепло» - через невдалий менеджмент чи просто нестачу коштів? Це питання, яке досі залишається без відповіді. А всі ми добре пам’ятаємо передісторію та підписану угоду в результаті якої «Луцьктепло» ну ніяк не повинно було стати збитковим.


Ще 24 жовтня 2014 року відбулося підписання одночасно двох договорів, які стосуються реалізації Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька: «Кредитного договору між ДКП «Луцьктепло» та Європейським банком реконструкції та розвитку» та «Договору Гранту між ДКП «Луцьктепло», Луцькою міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо інвестиційного гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля».


У результаті реалізації Проекту щороку економія мала б становити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу, (а це приблизно 30 мільйонів гривень), що дорівнює 14% від поточного споживання ДКП «Луцьктепло». Для прикладу 14 мільйонів кубічних метрів газу – це можливість протягом шести місяців у літній період підігрівати воду для лучан, або понад місяць у зимовий період подавати теплоносій. Економія електроенергії – близько №ГВт/год. (а це близько 4 млн. грн.), що складає 16% поточного споживання ДКП «Луцьктепло», - з усіх боків переконували Микола Романюк та Олександр Киричук.


Однак важливим моментом при цьому є той факт, що кредит буде повертатися саме від зекономлених коштів, а перші три роки ДКП «Луцьктепло» матиме пільгу – виплачуватиме лише відсотки за кредитом, тобто без тіла.


Отут і дає знати про себе наше «але». Іншими словами, підприємство собі економить, причому немалі кошти і з них же виплачує кредит. Тобто все це буде відбуватися за рахунок лучан, адже про зниження тарифів, за цілих два з половиною роки, допоки готувався проект – ні словом, ні півсловом.


Отож, угоди підписано, проект запрацював з 2015 року, а от чи принесе це лучанам таку ж користь, як керівництву «Луцьктепло» - допоки невідомо.


То де ж поділися зекономлені кошти, та чому підприємство на межі банкрутства?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Нещодавно на Волині почала діяти нова патрульна поліція. За статистичними даними в цей період злочинність виросла в рази.
Нещодавно виповнився рівно рік з моменту, коли Президент України Петро Порошенко призначив на посаду голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Уже…
На вулиці весна і на часі ремонт та будівництво доріг.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus