USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Тарас Чурило : Фонд «Новий Луцьк» припиняє свою діяльність
Сьогодні в Україні і на Волині зокрема діє безліч благодійних фондів. Більша частина з них з’являється перед виборами та зникає після них. Та це не про благодійний фонд «Новий Луцьк», який вже протягом багатьох років відрізняється своєю постійною діяльністю.

Фонд «Новий Луцьк», який ставить за мету змінити суспільну свідомість шляхом звернення уваги суспільства до важливих проблем нашого життя.

Мета благодійного фонду "Новий Луцьк"

По-перше, благодійний фонд "Новий Луцьк" створює умови для повноцінного розвитку дітей. Свої статутні завдання з поліпшення якості життя молодого покоління організація виконує завдяки об’єднанню зусиль українських громадян, державної влади та представників різних сфер бізнесу.

Таким чином, благодійний фонд "Новий Луцьк" здійснює допомогу соціально незахищеним сім’ям, школам-інтернатам, дитячим лікарням та іншим організаціям, що спрямованні на допомогу у вирішенні проблем з дітьми. Багато коштів виділяється на допомогу хворим дітям.

Також благодійний фонд «Новий Луцьк» організовує спеціальні заходи та акції, які спрямовані на досягнення прогресу інтелектуальних і творчих можливостей діток, прищеплення їм патріотичного складу мислення, любові до своєї держави, її народу і культури.

В основу діяльності благодійного фонду покладено довгострокові цільові програми, які передбачають комплексний розвиток обласного центру Волині — міста Луцька. Головне їхнє завдання — зробити Луцьк сучасним комфортним європейським містом, потужним туристичним центром, привабливим для українців та іноземних громадян. Для здійснення основних напрямків роботи визначено сім цільових програм благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці — Новий Луцьк»: «Зробимо Луцьк європейським містом», «З добром у серці», «Луцьк — центр сучасної науки і освіти», «Здоров`я лучан — запорука майбутнього», «Культура та духовність — головне багатство лучан», «Підтримка творчої та обдарованої молоді — інвестиції в майбутнє», «Луцьку — спорт високих досягнень».

Серед спільноти фонд має широке розповсюдження, загалом можна сказати, що благодійний фонд «Новий Луцьк» відгуки щодо своєї роботи має лише позитивні, адже сотням людей надано допомогу. Та головне, на що сподівається БФ «Новий Луцьк» - відгуки сердець громадян, аби спільними зусиллями зробити наше життя кращим.

У 2016 році Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» змінює назву на «Тільки разом».

Водночас з назвою, розширюється і географія діяльності Фонду, відтепер вона буде здійснюватися в межах Волині.

Такі зміни відкривають нові можливості для місцевих громад, які завдяки співпраці із Фондом зможуть реалізувати суспільно корисні та значимі ідеї і проекти. Головними принципом, за яким працює Фонд і надалі залишається підтримка ініціатив, що в перспективі здатні якісно змінити життя громади. Ми розуміємо, що будь-який проект ефективний тоді, коли в його реалізації зацікавлені як Фонд, так і ініціатор ідеї.

Тільки такий двосторонній підхід може гарантувати успіх у майбутньому.

Сьогодні до представництв Фонду, які уже розпочали діяльність у Камінь-Каширському, Любешівському, Маневицькому та Ківерцівському районах надходять звернення, у яких викладені першочергові потреби місцевих громад.

Фонд уже має позитивний досвід співпраці із сільськими громадами Волині, які усвідомили, наскільки важливо брати відповідальність за зміни на себе. Ми готові сприяти їм у реалізації подальших ідей та планів.

Підставою для розгляду заяв та проектів є письмове звернення громадян або ініціативних груп до представництв Фонду. Ми беремо до уваги кожну ідею, а згодом, керуючись принципами суспільної значимості та перспективи розвитку сприяємо у її реалізації.

Визначальним фактором для нас залишається ступінь залучення громади до втілення поданого проекту. Як показав досвід тривалої роботи Фонду, пасивна позиція не здатна вивести ідею на достойний рівень реалізації. Місія Фонду не просто фінансувати потребу ініціатора, а дати інструменти для того, аби в майбутньому він міг ефективно залучати кошти самостійно. Головна ідея такого підходу полягає в тому, щоб зробити місцеві громади більш дієвими.

В майбутньому ми очікуємо цікавих проектів і сподіваємося на відповідальність їхніх авторів. Впевнені, що в найкоротші терміни підходи до місцевого самоврядування та участь у цьому процесі тих, на кого громада поклала місію керувати її справами, будуть якісно змінюватися.

Фонд чітко сповідує принцип нейтралітету та об’єктивності у прийняті рішень. Ми не підтримуємо жодних політичних сил чи проектів. Умовою підтримки ідей для нас передусім є їхнє суспільне значення та перспектива у майбутньому.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Згідно з розрахунками депутата Віктора Пинзеника, зарплата судді Верховного суду може в 200 разів перевищувати мінімальну зарплату, а середню -…
Явка виборців на місцевих виборах була дуже низькою. В Україні явка на минулих місцевих виборах склала 46,62%
Ще у вересні 2013 ніщо не віщувало біди. Однак вже через місяць події стали розвиватися непередбачувано.
Коментарів: 1
Микола Показати IP 22 Грудня 2015 06:37
Фонд розширює діяльність на ті райони, де має бути вибори ДО ВР. Думайте, хто Вас буде купувати і черговий раз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus