USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Тарас Чурило : Волинська обласна рада: від «протирання штанів» до реальних кроків
Питання децентралізації влади, консолідації ресурсного забезпечення та стратегічного планування розвитку територіальних громад

ставить на порядок денний чинна влада. Наголошують при цьому на неприпустимості надмірного зосередження повноважень у центрі й пропонують власну Концепцію розвитку місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Цією концепцією, по суті, визначено шляхи, якими має йти реформа місцевого самоврядування. Тому приєднатися до процесу обговорення концепції та ініціювати зміни до чинного законодавства мають ті, хто з власного досвіду знає, як зробити місцеве самоврядування ефективнішим. Звичайно, це працівники органів місцевого самоврядування та голови місцевих рад.

Реформа місцевого самоврядування на засадах децентралізації влади має розмежувати повноваження між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Ще один момент – усунення дублювання повноважень між радами різних рівнів на одній території.

Також необхідно забезпечити якість і доступність надання адміністративних і соціальних послуг населенню, сприяти відкритості та максимальному залученню територіальних громад до прийняття управлінських рішень.

Оскільки децентралізація бюджетних надходжень збільшить фінансовий ресурс розвитку місцевого самоврядування в господарській сфері, державна підтримка села повинна здійснюватися через упровадження програмно-цільового підходу до розвитку сільських територій.

Тільки так ми зможемо говорити про підвищення якості надання послуг територіальним громадам та ефективність децентралізації владних повноважень.

Опісля втілення реформи в життя, найдієвішим та найефективнішим органом стає обласна та районні ради. Наскільки вони будуть ефективними на Волині ми можемо говорити вже сьогодні. Після обрання Ігоря Палиці головою ради її робота суттєво змінилася. І це лише перші кроки. Робити

висновки поки що рано, але про перехід від методу «протирання штанів» до реальних кроків можна констатувати.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Забрати контроль над Кабміном і при цьому не допустити перевиборів парламенту - це програма-максимум для президента. І, можливо, у нього…
Якщо ми сьогодні говоримо про ефективність Волинської обласної ради, то мабуть варто порівняти її із попереднім скликанням.
Нещодавно виповнився рівно рік з моменту, коли Президент України Петро Порошенко призначив на посаду голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Уже…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus