USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Богдана Стельмах: І знову про ніч у Луцькому замку
Микола Томенко, який завітав на прес-конференцію перед фестивалем (а таки виконав обіцянку, приїхав, журналістів привіз) наголосив, що Луцький замок потрапить у півфінал акції «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци». Він у тому не сумнівається, як і в тому, що завдяки Луцьку і Кам’янцю споконвічна українська традиція – проведення нічних дійств – пошириться на всю Україну.
І таки правда: ідея і зусилля пані Тетяни Гнатів вдихнути життя Луцькому замку заслуговує на величезну похвалу і шану. Бо стояли собі кам’яні мури, бачили іноді екскурсантів, а частіше – місцевих закоханих чи самотніх мандрівників у пошуках спокою.
І раптом – арт-шоу. Щось нове, неочікуване, небачене і нечуване. Луцьк у 2007-му завмер в очікуванні казки, у 2008-му мудрував, а чи ж відбудеться це знову і як то буде, порівняно з… У 2009-му то для багатьох сприймалося хорошою традицією, та й Вакарчук – заманка неабияка. Тож 2010-й обіцяв іще більше вражень.
Цьогорічної мистецької ночі було всього в середньовічному замку – забав, видовищ, майстер-класів, дегустацій, зустрічей і нових знайомств. Ліпили горщики-вазочки з глини, плели вінки й корони, закликали Купайла, кували підкови на щастя та пили медовуху для здоров’я і хорошого настрою.
Але якось було скучно. Середньовічні мотиви шотландського та білоруського гуртів – так. Безмір позитиву. Ще – театр Києво-могилянської академії з виставою «Андрогіни», хороша й цікава постановка (хоча майстерності трохи бракувало). А от файєр-шоу таке собі. Львівський театр на ходулях, який був позаминулої Ночі, демонструє набагато вищий клас. І драйв «Перкалаби» ну аж ніяк не вписувався в етно-фольк-тематику. Швидше – кабакова «мурка». Принаймні, так здалося не тільки мені – люд навколо спочатку завмерло намагався второпати, що це, а потім полилися коментарі… Тож Скрипка вже не був тим «цвяшком» програми, яким би міг бути завдяки драйвовому ритму. Він став продовженням.
Загалом, програма складена цікаво, а от виконавці… мали би бути вищого класу. Тим паче, що квитки – не дешеві (для порівняння, на «Битву націй» у Хотині вхід коштував 60 грн, а там була куди розмаїтіша програма). Хоча розумію, що тут є багато суб’єктивних і об’єктивних моментів. Один із них – підготовка фестивалю різними структурними підрозділами міськради. Але це вже інша тема для розмови.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Цю християнську істину ми часто забуваємо, впадаючи в крайнощі, нерідко доводячи самим собі, а більше – іншим, що розуміємося в…
  З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Луцьку відбувалося чимало заходів: фестиваль для дітей з особливими потребами, ді-джей-парад, телерадіомарафон…
  Такого масштабу і якості культурно-мистецьких заходів у Луцьку досі не було. Восени минулого року, коли стартував проект, на арт-шоу…
Коментарів: 15
Пильна Показати IP 29 Червня 2010 13:35
Коментар у стилі "і жаба з клешнею"
Ястребок Показати IP 29 Червня 2010 17:31
Згоден із Пильною. При всій повазі до авторки.
ЛітРедактор Показати IP 29 Червня 2010 19:25
А толку там було з того Томенка, Шиби і ще ряду посадовців, які "походжали" там королями (як у казці, "голими"))) Особливо, якщо міськрада жодної копійки не виділила на арт-шоу... І, взагалі, складається враження, що це дійство скоро перекуплять рівняни (уже й вони білети продають, "зіркам" платять, ставлять свою охорону). А ЗАМОК часом ніхто не хоче купити чи в оренду взяти?,,,)) Як Столяр "Авангард"... за гривню))))))))))
Богдана Стельмах Показати IP 30 Червня 2010 00:00
Друзі, блог - не з метою критики, а пошуку виходу з ситуації. Я люблю своє місто і хочу, щоб до нас їхали і нами пишалися.
Jana Показати IP 30 Червня 2010 00:02
думаю, Перкалаба від Вас також була би не дуже в захваті... пропоную на наступний рік (якщо оце "дійство" матиме снагу до повтору) «цвяшком» покликати Козловського: і вартість квитків не так "мулятиме", бо ж то вже точно "вища кляса", і пафосу в виконавця за десятьох, і якраз те, чого очікує переважна більшість тих, хто туди потрапляє
Володимир Показати IP 30 Червня 2010 14:29
"...та й Вакарчук – заманка неабияка..." це точно
вік Показати IP 30 Червня 2010 15:40
Якщо казати, що "Перкалаба" не вписується до того, що етно-... то або авторка сього блогу не тямить у музиці, або гарненько забашляли їй, щоб "розтямила" у всьому і написала те, що "велять". А про оргів сказати слабо, правда? Бо то влада або біля влади... І якщо вас не "запалив" Скрипка, то треба визнати, що ви не вмієте веселитися, а не нити, що всі не такі. Зрештою, краще слухати "Перкалабу" (яка, відкрию авторці таємницю, нічим на "мурку" схожою бути не може, бо то не шансон), ніж ніж оце заказушне нидіння.
Стас Показати IP 30 Червня 2010 15:59
І справді дивно. Чим перкалаба вам не сподобалась. Як на мене, це яскава, нова Україна. Сильна, виразна, зі здоровими емоціями, схожа в першу чергу на себе. Просто варто іноді перестати киснути в минулому
Василина Показати IP 30 Червня 2010 18:37
Щодо "скучно"(до речі, слово - російське!) - мене вражаєі саме слово, і те, що авторка, здається ще молода, не знайшла позитиву і не змогла порадіти маленьким дрібничкам...
Василина Показати IP 30 Червня 2010 18:46
Пані Стельмах, ще молода, але не вміє бачити в навколишньому позитиву. Ніч у Луцькому замку дала кожному те, що він шукав. А якщо шукати лише негативу, то його теж можна знайти... А слово "скучно" для українського філолога з вищою освітою, та ще й репрезентанта і-нет видання...
Юрій до Василина Показати IP 30 Червня 2010 20:16
Хотів вам відповісти, але ваш тупий наїзд за слово скучно позбавив мене цього бажання
читачка, теж філолог Показати IP 30 Червня 2010 23:25
Василині. Схоже, Ви дуже грамотна, достеменно знаєте українську. То є такий словник - СУМ (Словник укураїнської мови), 11 томів. Пошукайте в ньому слово "скучно" :)))))))))Щодо іншого, то Ви просто сліпі (прошу пробачення), бо авторка пораділа багато чому, і має право висловити свої враження - і позитивні, і негативні. Уважніше тре читати! (а слово "тре" українське? :))) )
FUX Показати IP 1 Липня 2010 12:19
Ай, Богданочка, молодец! Понравилось, не непонравилось - дело лично каждого. У Богданы есть позиция, и она не боится ее озвучить, даже если позиция будет непопулярной. И кто, скажите, мешает озвучить свою позицию? Страх, что ее обгадят в комментах? А организаторам критику можно брать на заметку для того, чтобы в следующий раз сделать еще круче (кстати много и хороших отзывов, и вообще, как для Луцка - событие, считаю, грандиозное, организаторам респект).
Tarantino Показати IP 1 Липня 2010 12:31
Ну так і давайте будемо пропозиції кидати! А то зациклилися - скучно.... перкалаба.... От я пропоную привезти наступного разу еротичне шоу! не тупе кабацьке, а якесь таке пошукати..... ну, середньовічне )))) солянку можна зробити з виступів місцевих виконавців.... А найшоловніше: зробити ОБМЕЖЕНУ кількість квитків, хай по вищій ціні, але аби одне по ождному не ходити. тоді й елітність заходу підвищиться, а бажаючих купити квиток навіть по 200 грн думаю вистачить
Huentino Показати IP 2 Липня 2010 14:51
Тарантіно, ти про VIP-зону не забувся? Ато це буде не елітність, а гівно собаче. Авторка блогу ще та зануда....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus