USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Михайло Наход: 100 днів Бориса Клімчука на чолі Волинської ОДА
100 днів головування Бориса Петровича Клімчука у Волинській ОДА виявились динамічними і доволі неоднозначними. Порівнюючи діяльність Бориса Клімчука з його попередниками, Миколою Романюком та Володимиром Бондарем, можна помітити доволі жорсткий стиль керівництва та фамільярність голови ОДА по відношенню до підлеглих, та неоднозначні висловлювання стосовно представників засобів масової інформації, що не було притаманне попереднім «губернаторам».
Оскільки Борис Петрович, не є представником Партії регіонів, то повноту влади в області йому доводиться ділити зі своїм першим заступником Олександром Башкаленком. Знаходити порозуміння двом керівникам ОДА нелегко, особливо у кадрових питаннях. Всі конфліктні ситуації та непорозуміння, до останнього часу, вдавалось урегульовувати без розголосу. Сформована вертикаль виконавчої влади не є повністю підконтрольною голові ОДА. У ряді випадків керівники РДА та структурних підрозділів ОДА, є ставлениками Партії регіонів, або пролобійовані іншими авторитетними політиками загальнонаціонального масштабу.
Разом з тим Борис Петрович намагається дати зрозуміти місцевому політикуму і бізнесу, хто у регіоні господар. Свідченням цьому є створення у Волинській обласні раді депутатської групи «Волинська ініціатива», до якої увійшли депутати з різних фракцій. Таким чином голова ОДА намагається мінімізувати вплив БЮТ та голови обласної ради Анатолія Грицюка на політику в області.
Окрім намагання політичного домінування, Борис Клімчук активно впливає на економічні процеси в регіоні. За 100 днів роботи пана Клімчука в області мали місце ряд доволі гучних виробничих і корупційних конфліктів (ДП «Волинські старожитності», ДП КХП №2, ВАТ «Волиньрибгосп» та інші), яким доволі багато уваги приділяв голова ОДА. У випадку з давніми конфліктами (КП «Луцьке підприємство електротранспорту», стадіон «Авангард», котельня по вул. Карбишева) Борис Петрович намагається займати позицію миротворця. Прагматичною та обґрунтованою є позиція голови ОДА по відношенню до будівництва Луцького аеропорту. Попереднє керівництво ОДА та нинішнє керівництво обласної ради багато говорили з даного питання, роздавали публічні обіцянки і залучали віртуальних інвесторів. Борис Клімчук займає позицію, що поки немає бажаючих платити за переліт до Києва по 200 доларів, то немає сенсу і серйозно піднімати дане питання.
Загалом діяльність голови ОДА у господарському плані може бути оцінена як задовільна. Але його намагання до повного контролю над господарюючими суб’єктами області часто не відповідає засадам ринкової економіки. Кадрова політика Бориса Петровича залишаються його слабкими місцям, оскільки у владну команду інтегровані ряд посадовців, яких голова ОДА не може вважати «своїми». Попри очікування населення регіону на економічні реформи, місцева влада в даний час не впровадила жодних реформаторських кроків у життя, а лише ретранслює «оптимістичні» месиджі, що надходять від Президента та Уряду.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Віктор Янукович повертається до кучмівської стратегії ведення зовнішньої політики «багатовекторності» з шаленою швидкістю. Практично ніхто і не очікував, що Янукович…
До виходу у блогосферу саме зараз мене спонукали два моменти: 1) 9 березня виповнюється 9 років з того моменту, як…
Білбордами починають і… програють? Якщо на вулицях міст з’являються білборди з відомими і невідомими обличчями, розумними і пророчими думками політиків,…
Коментарів: 13
Заноза Показати IP 5 Липня 2010 10:33
Клацнула на ваш блог, очікувала більше критики і аналізу. А ще що і є за що. Шкода, просто переказ подій.
VSC Показати IP 5 Липня 2010 11:05
Бла-бла-бла. Анализ где аналитики хреновы. Где причиино-следственные связи? Иди на стройку, там твое место. Всю жизнь на грантах не проживешь.
Відьмак Показати IP 5 Липня 2010 11:54
до VSC. Влучно, дуже влучно!
вого КРОК Показати IP 5 Липня 2010 13:59
"Загалом діяльність голови ОДА у господарському плані може бути оцінена як задовільна" - ким й згідно якої системи оцінювання? Яко це Ваша особиста точка зору, потрудіться худо-бідно обгрунтувати.А покищо це набір субєктивних вражень з метою привернути до себе увагу(
WWW Показати IP 5 Липня 2010 14:08
"Разом з тим Борис Петрович намагається дати зрозуміти місцевому політикуму і бізнесу, хто у регіоні господар.." - а комусь це ще не зрозуміло? :)
Михайло Наход Показати IP 5 Липня 2010 14:14
Причинно-наслідкові зв"язки нехай розкриють коментатори, що ховаються за анонімними ніками. А кому дуже потрібно, можу викласти у привтній розмові. Кому не подобається, чекаю викладу ваших варіантів 100 днів губернатора.
VSC до Михайло Наход Показати IP 5 Липня 2010 15:06
Дык мы не лезем с фотками на сайт. Ты лезешь, ты и "обгрунтуй".
ВВС до VSC Показати IP 5 Липня 2010 20:31
Точно )))))))))))))))))))
Hatahama77 Показати IP 5 Липня 2010 15:35
Михайле, насправді і я очікував більшого ;)
Колега аналітик Показати IP 5 Липня 2010 15:58
Хлопці, ви ж не вчорашні. Ви розумієте, що за більше можна і по голові отримати. Більше безплатно не буває. Ви ж самі журналісти - сторожові пси демократії, дуже часто на більше не здатні, а від когось вмагаєте.
Senator Показати IP 5 Липня 2010 16:36
Блог зрлзуміло одне, що "перспективні" аналітики таки також побоюються діючого голови ОДА або намагаються отримати його прихильність. Пора Вашій команді робити вже більш глибоку аналітику. а не опис подій.
Александр Показати IP 5 Липня 2010 18:37
По - моему, уважаемый Автор просто обозначил тему , а оценку деятельности Б.П.Климчука дадут комментаторы. А заодно - Автору ,другим комментаторам и всем , кто попадется под клавиатуру. Хорошую оценку на блоге Б.П. Климчук мог бы получить , собственноручно вырыв лопатой два подземных перехода - имени Чернецкого - возле ЦУМа и ТАМ ТАМ - Варшавка ; запустив цветомузыкальный фонтан с писающими мальчиками на Театральной и поборов всемирный кризис и волынскую коррупцию . За 100 дней. Это - его единственный шанс на мониторах ВН. Всем - удачи !
Михайло Наход Показати IP 6 Липня 2010 09:57
Шановні читачі, дякую вам за коментарі та зауваження (хороші і не дуже). Врахую ваші побажання у подальшій роботі. Хто хотів більше пропоную ознайомитись з передруком матеріалів газети "Хроніки Любарта" на цю тему. http://www.cpaec.org.ua/news/view/286 Дещо повторюється, але думок значно більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus