USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Михайло Шелеп: Чи можлива побудова ефективного та етичного самоврядування в Україні?
20 Листопада 2008 17:00
0

Цієї осені я був обраний експертом проекту “Прозора Україна. Побудова ефективного та етичного самоврядування в Україні”. В рамках цього проекту, в жовтні та листопаді, було організовано два види майстерень та студійних візитів, які відбувалися зокрема у м. Львові та м. Щецин, Республіка Польща.
Даний проект спільно здійснюють два партнери: у Польщі - Фундація Розвитку Місцевої Демократії, в Україні - Інститут Демократії імені Пилипа Орлика. Основною метою проекту є побудова етичного та ефективного місцевого самоврядування в Україні як необхідної умови для подальшої євроінтеграції, зокрема створення прозорої системи управління та запровадження її в українських самоврядних громадах.
Ідея цього проекту полягає в тому, щоби впроваджувати у практику діяльності органів місцевого самоврядування шести засад етичного та ефективного врядування. Йдеться про засади: прозорості, нетерпимості до корупції, залучення громадян, передбачуваності, фаховості та звітності.
Подібну ідею було реалізовано у Республіці Польща у 2004-2008 рр. в рамках проекту “Прозора Польща” (http://www.przejrzystapolska.pl/). Про те, що ця громадська акція мала досить вагомий резонанс та результат у Польщі, зміг переконатися особисто, відвідавши міську раду м. Щецин та староство повіту Колобжег.
Є сподівання, що пілотний проект аналогійної акції вдасться реалізувати наступного року і в Україні (http://www.prozora.org/).
В наступних статтях – більше інформації про самі майстерні, про модель самоврядування та про приклади використання вищезгаданих етичних засад в діяльності органів місцевого самоврядування у Республіці Польща. 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Прочитавши статтю голови Волинської обласної державної адміністрації Романюка М.Я. « «Аграрна область» - має звучати гордо, бо це так само…
Тот, кто получит больше половины голосов,   всегда будет (за очень редким исключением, у партий преследуемых) ничтожеством, человеком без убеждений, сумевших…
Світова історія засобів масової інформації має три чітких періоди розвитку. Перший припадає на боротьбу проти деспотичних держав. Статті в той…
Коментарів: 8
Друг Показати IP 20 Листопада 2008 17:42
Прапор тобі в руки, Михайле! Або як казав класик "Борітеся - поборите!"
Злидень Показати IP 20 Листопада 2008 18:17
Ні, не можлива...
Бютман-другу Показати IP 20 Листопада 2008 18:36
Та не один прапор! А, як мінімум, два або й три - гамериканський, польський і...хто там ще грошенят на гранти підкине?..Справа грантонайманців все ще живе! В боротьбі за діла соросів, березовських та інших пройдисвітів, БУДЬТЕ ГОТОВІ!
небайдужий Показати IP 21 Листопада 2008 08:11
правильно колеги. краще сидіти мовчки, жувати під носом і жалітися на кухні як все погано. а робити щось позитивне, навіть за гроші міжнародних організацій (що зробиш - своя держава не дає) - то зле!!! ваш вибір. але є люди які з цим не погоджуються
до небайдужого Показати IP 21 Листопада 2008 09:48
Судячи з стилю написаного часто спілкуєтесь з Шелепом? Може Ви ним і є? Передайте Михайлу нехай змінить свою давню фотографію на сучасну. Так буде "ефективніше, етичніше, фаховіше, передбачуваніше і прозоріше".
Анонім Показати IP 28 Листопада 2008 12:05
Михайле! І оце ви зараз пишете про "ефективне та етичне самоврядування в Україні?!! Оце пригадую ваше "хазяйнування" на посаді голови студентського профкому. Далеко ж ви тоді просунулись у чесності і прозорості... А тепер он які статті пишете! Напевно в політику подались...
студент Показати IP 3 Грудня 2008 15:15
до Аноніма: якраз за цей період і є що показати профспілці.
\"Студенту\" Показати IP 7 Грудня 2008 22:14
Точно є шо. Колишнього голову профкому, який суттєво "виріс". В ширину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus