USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Михайло Шелеп: Дежа в’ю для Європи!

Я, як і кожен хто уважно вчив всесвітню історію у школі, знаю як розпочиналась Друга світова війна. Тоді, в 30-их роках ХХ ст. Німеччина, до влади у якій прийшли нацисти, прагнула будь-якою ціною повернути собі колись втрачений статус, хотіла знову стати імперією.
Для цього вона прискореними темпами розвивала свою військову промисловість та нагромаджувала ресурси для нової війни. А. Гітлер почав реалізовувати ідею об’єднання всіх німців у єдину державу: спираючись на військову силу та дипломатичний тиск, у березні 1938 року Німеччина безперешкодно приєднала до себе Австрію, а у жовтні 1938 року у результаті Мюнхенської угоди анексувала Судетську область, що належала Чехословаччині.
В березні 1939 року Німеччина почала вимагати від Польщі повернути їй місто Данциг (сучасне польське місто Гданськ). Польща відкинула вимоги Німеччини, на що остання відповіла у березні 1939 року розірванням Пакту про ненапад з Польщею. Почалась Друга світова війна.
В цей час «добрі» сусіди - інші європейські країни, зокрема які складали основу Ліги Націй, не надто звертали на це увагу. А все тому, що сповідували позицію: дамо агресору частину Європи і він заспокоїться, проте буде корисним у боротьби з комуністами. Це була своєрідна політика «задобрення агресора».
Пройшло 70 років... Світ змінився... Нові країни, нові політики, нові ідеали світового порядку.
Та чомусь незатишно. Відтворюючи в пам’яті сумнозвісні події 2008 - початку 2009 років виникає відчуття дежа в’ю.
Російська Федерація, яка не може змиритися з втратою статусу імперії, відкрито оголошує всі прилеглі країни територією своїх інтересів та з кожним роком збільшує видатки на військову промисловість. Держава, в якій керують авторитарні еліти, змінює лише маски та прізвища вождів, але залишає незмінним суть режиму.
Росії потрібні жертви. Вона не зупиняється у виборі цілей та способів їх досягнення. Першою такою стає Грузія. Під приводом «захисту співгромадян», яких виявилось багато у північних грузинських районах – Абхазії та Південній Осетії, Росія відкрито окупує грузинські землі. Після цього визнає їх незалежними державами з метою наступного приєднання до Федерації.
Розправившись з одним сусідом, Росія береться за іншого. В цьому випадку засобом експансії обрано інший метод – економічна блокада. Інакше дії Росії з припинення постачання газу в Україну та Європу назвати не можна. Паралельно з цим відбувається активізація проросійських сил в Криму.
Як на такі дії відреагували ідеологи і політики «об’єднаної» Європи?
Вони необережно критикують Росію і поряд з цим не вчиняють ніяких практичних дій для зупинки агресора. Європа, для якої принцип мирного співіснування країн та пріоритет прав людини є ключовими, нічого не робить. І знову перемагає меркантильний інтерес. Звісно Росія потрібна Європі: вона має газ, вона має силу. Знову в дії політика «задобрення агресора», але вже зразка ХХІ століття.
Що чекати далі? Не хочеться, щоб ці події стали початком такого ж глобального і страшного явища, як світова війна. Історія повинна вчити, в першу чергу того, як не слід діяти. Тих, хто не вчиться на уроках минулого, жорстоко карає майбутнє...
Учімось і ми.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
На початку червня, а саме 02.06.2011 р., громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів» звернулась до Управління у справах сім’ї, молоді та…
Усі без виключення політики, що сьогодні завзято “б’ються” між собою, дискредитували себе. Хто б що не говорив у виправдання своїх…
Коментарів: 14
Анонім Показати IP 4 Лютого 2009 09:17
Михайло , вчись писати , слово "дежавю" ))) Теж мені еліта нації ))
михаил Показати IP 4 Лютого 2009 11:15
а ты не жди....иди еще раз в школу и начинай учиться!!!!!
Ігор:) Показати IP 4 Лютого 2009 11:46
Хто така дежа в"ю, га?)))))))
дядя Показати IP 4 Лютого 2009 13:29
Ну то бери шмайсер і стріляй по Росії.
urbanajangla Показати IP 4 Лютого 2009 13:52
Міш, ти що, кусок тексту з вікіпедії скопіпейтив? 8)
Олександр. Показати IP 4 Лютого 2009 13:53
Шановне панство мені подобається ваша критика... Жодного слова щодо змісту, жодного аргументу, адже вчинений злочин!!! Слово не вірно написано!!! Сором таким критиканам.
ХХХ Показати IP 4 Лютого 2009 14:22
А що тут критикувати по тексту , про це навіть нема що говорити. Теж мені аналітик історії , якого з істфаку ледь не вигнали ))
справедлива Показати IP 4 Лютого 2009 15:22
Міша, Міша, ти ж толковий хлопець, а пишеш тут всяку ......ю
Анонім Показати IP 4 Лютого 2009 15:25
А для чого було тирити історичну частину з Вікіпедії? А так думку повністю поділяю, Росія зажралася.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2009 17:09
Михайло, ідея, яку ти хотів висловити своїми міркуваннями почерпнутими з Вікіпедії, в принципі правильна, але захована вона настільки глибоко в аналах твого творіння, що просто диву даєшся, як ти умудрився те що лежить на поверхні засунути так глибоко. Вийшло банально дещо, але хтось і банальні речі має продукувати в блогах.
Олександр Показати IP 4 Лютого 2009 17:15
Згідний із коментатором на ймення дядя. Можна подумати, ніхто не розуміє, нащо насправді націонал-патріоти роблять з Росії ворога і чому саме з неї...
Анонім Показати IP 4 Лютого 2009 20:02
коментаторам!!! та відкрийте вже нарешті свої блоги. Бо я дивлюсь тут якщо навіть в блог напишеш добрий день і то обісрете.
Ладомир Показати IP 5 Лютого 2009 22:39
Хто "в_с_р_а_в_с_я" – невістка! Як завжди винна Раша :) Чого ж ти америкосів не паплюжиш вона також претендує на роль імперії! Ще й як претендує. Люди бігають як вшпарені долари купувати (долар як панацея від усіх негараздів) по рублі ж не бігають. До речі Михайло ми разом вчились на "істеричноиу" %)
Сандро Показати IP 9 Лютого 2010 09:22
Тема правиильна. Хочете добавити - добавте, а то всі мастаки критикувати. Про доларю. Кажуть що допомагає, якщо прикладати до голови портретом. А рубль, - добре тільки у вигляді клізми. "Хто ви діти Моголи?" Любіть Україну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus