USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92
Олександр Гіль: Народження Противсіха
10 Листопада 2010 09:49
0
Дуже багато людей у виборчих бюлетенях поставили галочку в графі «не підтримую жодного кандидата». Це не просте ігнорування виборів, а усвідомлена позиція. Людина прийшла на дільницю і зробила свій вибір – проти всіх.
Можливо, однією із причин є наші партії та їхня внутрішня побудова. А саме, відсутність внутріпартійної демократії, знищення ще в зародку внутріпартійної опозиції, вождизм, відсутність внутріпартійного діалогу, ігнорування статутних вимог. В цьому аспекті наші партії всі абсолютно однакові. Значна частина активних людей пройшла крізь партійну систему і відчула ці негативні явища на собі. Ось так і народився Противсіх, який вже нікому не вірить, точніше - ні в кого не вірить.
Можливо, вихід – в мажоритарній системі. Як приклад, ситуація, що склалася в Республіканській партії США. Після перемоги Обами, в стані республіканців з’явилося багато розчарованих, таких собі противсіхів на український зразок. Однак, вихід енергії американських противсіхів давно відомий – чергові вибори, звичайно по мажоритарній системі. 2 листопада в США відбулися чергові вибори до Конгресу. Республіканці перемогли. Це сталось завдяки значній частині своїх противсіхів, які змогли показати виборцям нову привабливішу сторону республіканської ідеології. Лідеру нових республіканців Маріо Рубіо пророкують майбутнє президентство. Тобто, зміни відбулися не лише в Конгресі, але й в самій Республіканській партії. Зокрема, відбулася ротація еліт.
Я розумую, багато хто скаже – ми не Америка, але, шановні, на когось рівнятися треба. Не на Росію ж …
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Влад Стемпковський зробив хід конем, чи то пак, кандидатом в мери. Володимир Налькович зняли свою кандидатуру з мерських перегонів і…
Вже традиційно більшість жителів нашого міста незадоволені місцевою владою. Причин багато. Тих хто на цьому піариться теж. Особливо майбутніх кандидатів…
1 вересня 1939 року Німеччина розпочала війну проти Польщі. На початку серпня закинула мене доля на тиждень до тещі. Одного…
Коментарів: 5
Оксана Показати IP 10 Листопада 2010 10:49
До цього нам ще рости і рости
Петро Показати IP 10 Листопада 2010 15:04
Саша! Не знаю тебе, але мені подобаються розумні діти. Про "противсіх" почитай мій матеріал на цьому сайті. Постоянный адрес статьи: http://telegrafua.com/410/history/8481/ ________________________________________
FANTOMAS Показати IP 11 Листопада 2010 11:41
Майже згоден , але , шановні , згадайте останні вибори президента - коли "Не підтримую жодного..." багатьом здавалося зрадою та ледь не божевіллям !? Я теж тоді зробив свій вибір "Проти всіх" і вже наслухався від знайомих ... Мене не влаштовує вибір між землетрусом або пожежею .
))) до FANTOMAS Показати IP 11 Листопада 2010 13:08
коли 100 % виборців прийдуть на дільниці і намалюють там дулю напроти прізвища одного урода та дулю з маком напроти прізвища другого - такого ж - урода, а потім, коли цих уродів висунуть повторно, зроблять це ще раз, тоді, можливо, ті, хто їх висовує, задумається і запропонує суспільству щось краще. Тільки тоді і тільки за цієї умови. Але це, самі розумієте, казка. Допоки Противсіхів - менше 100 %, доти на виборних посадах і будуть циркулювати ублюдки. Так що знайомих треба посилати десь подалі з їхнім меншим злом )))
м. Показати IP 19 Листопада 2010 14:40
Т.Г.Ш. "Музикант" 1854 р. "якщо ми бачимо негідника і не показуємо на нього пальцем, то і ми майже такі ж негідники. я так думаю."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus