USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93
Олександр Мартинюк: Дорога наша влада

Якось вже так складається в нашій суспільній думці, що ми сприймаємо свою владу не як найнятих за наші спільні кошти службовців для вирішення наших спільних питань – громади, регіону, країни, а, швидше, як таких собі недоторканих осіб, котрих потрібно слухатись і возвеличувати. Звідси і відсутність зацікавленості кожного з нас у тому, як витрачаються наші, сплачені у формі податків, зборів, інших платежів кошти, зокрема, міською владою в Луцьку.
А, чи знаєти ви, що:
- кожен працюючий мешканець Луцька умовно витратив за минулий рік приблизно 273 гривні на утримання органів міської влади. Водночас, на галузь культури і мистецтва було умовно витрачено 184 гривні, на житлово-комунальне господарство – по 325 гривень, транспорт та дорожнє господарство – по 293 гривні. Уявляєте, скільки незбудованих доріг, незамінених труб, невиданих книг проїдають наші управлінці?
- видатки на діяльність органів влади за минулий рік в Івано-Франківську менші, ніж в Луцьку на 5,3 млн.грн, в Чернівцях – на 1,9 млн. грн., в той час, коли кількість мешканців там більша;
- в порівнянні з 2006-м роком, у 2009-му видатки на діяльність міських органів влади зросли на 96%, або на 11,8 мільйона гривень за рік, хоча всі податкові надходження до бюджету міста зросли за цей період лише на 77%;
- на фоні падіння цін на нерухомість та загальну кризу на цьому ринку, лучани та луцькі підприємства сплатили у 2009-му році за оренду міської землі на 78% або на 5,2 мільйона гривень більше, ніж у 2008-му році. Звідси, як на мене, і ціни в наших магазинах, і неможливість підвищення заробітної плати на підприємствах...
- після «перетворення» управлінь міської ради у департаменти зарплата керівників цих підрозділів злосла на 200-300 грн. за місяць;  
- в Луцькій міській раді працює 5 (п’ять) заступників міського голови. Для порівняння: так само 5 заступників є у мера Мінська (1,8 млн. мешканців) або Алмати (1,4 млн. мешканців);
-  у багатьох американських та канадських місах муніципальне управління (за винятком стратегічних і політичних питань) здійснюють найняті менеджери, що переважно не мають жодних заступників – їм напряму підпорядковані керівники підрозділів.
Такі цікаві факти можна перелічувати і далі, аби це лишень було цікаво громадянам, котрі свою владу й утримують. Тим часом, ми з колегою Святославом Зелінським внесли сьогодні пропозицію зробити перші кроки в оптимізації управлінської структури в Луцьку: скоротити кількість заступників міського голови до 2-х, скоротити загальну штатну чисельність органів виконавчої влади мінімум на 25%, перевести департаменти в статус управлінь, а окремі підрозділи, як то, департамент інформаційної політики чи патронатну службу – ліквідувати повністю та інше.
Як відреагує на таку пропозицію керівництво міста – покаже найближчий час.
А ви як вважаєте?
 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Кажуть, перед тим, ніж щось просити у Небесних Сил, треба щиро покаятись, визнати свої гріхи і попросити вибачення у Господа,…
  Сумно і прикро було спостерігати вчора на сесії міської ради, як міський голова Богдан Шиба та представники його команди…
  Буду сьогодні просто провокатором. Вкотре перечитую програмовий матеріал одного з найпряміших луцьких журналістів в мережі і в одному з…
Коментарів: 20
Хохма Показати IP 11 Березня 2010 16:40
А я вважаю, що Мартинюк має рацію! Та для чистоти PRу, не варто було сюди вплутувати одного з недавніх дармових споживачів місцевих коштів. А ще цікаво було б дізнатись площі приватизованого комунального майна та наданих земельних ділянок за Кривицького і за Шиби.
лучанка Показати IP 11 Березня 2010 16:54
пропозиція цілком слушна, проте дещо зкалькована депутатом Мартинюком з іншого депутата міськради, котрий порушив це питання ще минулого року.http://www.volynnews.com/blogs/view/id/356/. Відповідно був поданий депутатський запит долю якого порішив БП.Шиба своїм підписом. Пропозиція керівництва міста вже давно відома, пане Олександре.
VSC Показати IP 11 Березня 2010 17:30
Да, все точно так. Еще и воруют. Только вот, нет у меня уверенности что ты Саша, лезешь на мерское кресло, для моего блага. Зато есть у меня уверенность, что стремишься туда для личного обогащения. Ну, и чем ты отличаешься от Шибы, Антона и иже с ними?
До Лучанки - за справедливість Показати IP 11 Березня 2010 17:53
Честь і хвала Козюрі, суть не в тому, хто перший. Але, якщо по справедливості, то зверніть увагу на дати: http://varta.lutsk.ua/?p=1&id=498 http://www.volynnews.com/blogs/view/id/171/ http://varta.lutsk.ua/?p=3&id=1463 http://varta.lutsk.ua/?p=3&id=1825 http://varta.lutsk.ua/?p=1&id=2396 http://varta.lutsk.ua/?p=1&id=3226
Александр Показати IP 11 Березня 2010 20:15
Как только дочитал до "коллеги Зелинского" , сразу стало неинтересно ...
Михайло Наход Показати IP 11 Березня 2010 22:11
Олександре Івановичу, думаю Вам і так відомо якою буде реакція керівництва міста:) А серед коментаторів знайти підтримку майже неможливо. У нас модно підтримувати мовчки:)
лучанин Показати IP 11 Березня 2010 23:12
Два стовпи влади Шиби:комунальна земля(кількість якої за його керування зменшується стрімко); кількість теплих посад.які може мер запропонувати потрібним людям(кількість різко зростає) А для лучан? Для лучан були обіцянки підчас виборчої компанії!
Я. Показати IP 12 Березня 2010 00:01
Как только дочитал до "коллеги Зелинского" , сразу... знудило :)) Переживають кандидати в мери, шо не буде шо їм "приватизоввувати" і продавати. Хоча кожен, хто вважає себе адекватним на місці мера це робив би... Всі інші або кривлять душею, або ненормальні...Се ля ві по українськи, йомайо :))
Діяч Показати IP 12 Березня 2010 00:32
питання до дипутата - а особисто ви щось робите в міськраді чи так з Зелінським прожектами бавитесь?
МАХАТМАГАНДІ Показати IP 12 Березня 2010 09:34
скидай свою мазанину на Луцьк2010, Сашку.
faBULA Показати IP 12 Березня 2010 09:39
Шановні, ну я розумію, що у Мартинюка багато "друзів", як і у решти політиків. Тому, Михайло Наход тут правий - ВАМ знайти підтримку серед коментаторів дійсно буде важко. Інша справа що читає це явно більше ніж коментує. А тепер про ідею: ідея правильна й усі, хтозхоч трохи знає, як працює наша влада, знає й те, для чого створювалися нові департаменті у раді, який у якого управління процент відкату і так далі. Пане Олександре, доведете, що свого часу Ви і Ваш колега Зелінський свого часу за це не голосували у сесійній залі?
VSC Показати IP 12 Березня 2010 10:29
фаБУЛЕ - а кому здесь легко найти поддержку? Наши блоггеры (какое модное слово), в основном люди жаждущие власти. А, кому из нормальных людей, могут нравится эти жаждущие? Всем известно, что во власть рвутся подлецы и подонки, этим все сказано.
xz Показати IP 12 Березня 2010 10:37
льолік і болік))) нічого нового, (щось таке здається вже зробив президент зі своєю адміністрацією, чи не так?) конструктивного, та такого що працює, приносить результат і користь для громади міста чи поповнення в міський бюджет ці два люмпена не придумали! і яка ж буде економія від таких дій? думаю звільнені люди та їхні сімї цим залєпкам "подякують" та щиро проклянуть. все на що зданті ці два деПУТАНА - гавкати на перехрестях і срати в блогах. чи хтось знає що КОНКРЕТНО зробилено сашком та його товаришем за розумом славіком для мешконців міста??? дайте приклади!!! тому відповідаючи на поставлене питання пропоную скоротити кількість депутатів міської ради а двом товаришам - забрати з собою ще й видатного політичного діяча находа і боротися за права бурих медведів де небудь за уралом! і наостанок - де ви "шановні" були коли затверджували структуру та штатну чисельність міської ради??? тоді це вам не заважало? крикуни, *лядь!!!
faBULA Показати IP 12 Березня 2010 10:37
до VSC Ну якби ви були чуть чуть уважнішим - могли бпомітити що серед блогерів - не тільки жаждущіє. І ще: Мартинюк серед жаждущіх - один з небагатьох незанудних, цікавих блогерів.
Читаю законодавство Показати IP 12 Березня 2010 12:31
Дуже цікава ситуація виходить, коли окремі обранці нашої громади спочатку затверджують структуру міської ради шляхом голосування, а тоді починають, у певний політично вигідний момент, коментувати це з точки зору стороннього спостерігача.
Leonid Показати IP 12 Березня 2010 15:49
Ото підставився Мартин з Зеленим! Партньора знайшов, як не Москвіч то Зелінський
Ладомир Показати IP 12 Березня 2010 16:19
Мда... П_деть не мешки таскать. Кажись все согласны с тем, что ЕСТЬ лишние люди, кажись все ок. Остается дело за малым – сократить людей. И что с того? Эти засДУПники как сидели так и будут сидеть в своих креслах, никто их не уволит. И этот блог + каменты ничего не изменят. Нафига пускать этот пар???. Ничего же не изменится. Мы ведь не греки и не французы. Мы свидоми украинцы и точка. Вот так и живем и так жили и так жить будем. Ха ха. Зато смотрим ВПЕРЕД – у "свитле майбутне", пока СЗАДИ кто-то подстраивается, а мы даже не оборачиваемся и не смотрим кто это делает. PS. Уважаемые админы поставте мой комент :)
чиновник Показати IP 12 Березня 2010 19:10
Патронатна служба по-моєму самоліквідувалася після звільнення Гурманської. Зараз, коли не дзвониш, то нікого не має
чиновник Показати IP 12 Березня 2010 19:13
А департамент інформаційної політики - без коментарів. Якби Іванюк так будував структуру на серйозному підприємстві, то його б погнали в перший же тиждень
Бухгалтер Показати IP 13 Березня 2010 16:04
Іванюк - це черговий креатив Шиби. Зелений був хамовитий, але хоч розумний, а це ж тупий як Чушко. А скільки важності! Зробіть експеримент - відправте Іванюка на два місяці у відпустку і побачите як виросте продуктивність роботи апарату виконкому. Деякі відділи вже готові скинутися йому на відпустку!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus