USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.27 40.60
  • PLN 10.00 10.25
Олександр Пирожик: Забирають свободу, героїв, житло… Що далі?


Режим Януковича-Азарова-Тігіпка нахабніє дедалі більше. Їм уже мало того, що в нас, українців, забирають свободу і національних героїв, викривляють історичну правду і нав'язують чужу нам ментальність. Тепер вони намагаються ще й зробити з нас злісних неплатників і захопити за борги наше житло і майно.

Як і слід було очікувати, світоглядні «новації» українофоба Дмитра Табачника були лише «квіточками». Якщо вже зі шкільних підручників почали вилучати твори Ліни Костенко, то – цілком прогнозовано – антиукраїнський уряд ставлеників Януковича спробував позбавити нас героїки наших національних героїв Степана Бандери і Романа Шухевича. А заодно, щоб менше протестували, – проштовхнути через парламент законопроект, який настільки обмежує, що фактично забороняє проведення масових акцій протесту…

Далі в хід кинули «важку артилерію» – почали громити дрібний і середній бізнес, який забезпечує існування самодостатнього середнього класу і становить економічну основу будь-якого громадянського суспільства. Чи не найбільше «відзначився» в цих домаганнях «великий економіст сучасності» Сергій Тігіпко, який, будучи в уряді Азарова віце-прем'єр-міністром із економічних питань, замість сприяти бізнесу, розпочав проти нього справжню війну. Нові проекти Бюджетного і Податкового кодексу фактично знищували дрібний бізнес, «переформатовували під владу» середній і цим самим розчищали шлях для встановлення монополії крупного олігархічного напівкримінального бізнесу.

Коли ж бізнес став боронитись і заявляти про наступ на свої права численними акціями протесту, які за підтримки ВО «Свобода» відбулись у тому числі й під стінами Волинського «Білого дому», вони взялися за простих трудівників, які є найбільш вразливими й беззахисними. «Залатати дірки» в бюджеті уряд спробував збільшенням пенсійного віку для жінок та дикунським здорожчанням цін на газ і комунальні послуги для всіх громадян...

Коли ця «команда» хотіла якось виправдати здачу Чорноморського флоту на догоду Кремлю, вона запевняла, що це робиться заради блага кожного громадянина, бо в результаті Росія буцімто змилостивиться – і не підніматиме ціни на газ для населення. Якою цинічною і нахабною виявилась ця брехня! Ціни на газ для населення не просто зростають, вони зростають удвічі. Вони вже зросли наполовину, а в наступному році зростуть іще на стільки ж.

Чи зможуть при нинішньому рівні доходів рядові громадяни платити удвічі більше? Зможуть, якщо відмовляться від їжі та питва! А хто не згоден буде вмирати з голоду, рятуватиме від голодної смерті свою сім'ю, той неминуче опиниться в боргах – зі сплати комунальних послуг, кредитів, не отриманих компенсацій та субсидій.

Нові плани уряду Азарова-Тігіпка не перестають шокувати: уряд ініціює законопроект, який дасть можливість відбирати у громадян житло за невчасну сплату житлово-комунальних послуг. З 1 січня 2011 року уряд збирається скасувати тимчасову заборону стягувати з громадян пеню за їх несвоєчасну сплату. Відредагований «регіоналами» Цивільний кодекс даватиме змогу правоохоронним та фіскальним органам у разі несвоєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та несплати пені вилучати житло громадян.

Хоча, згідно з діючим законодавством, ця тимчасова заборона діє до моменту існування в державі заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій і стипендій. У нас що, вже не існує боргів по зарплатах? Навпаки: з приходом до влади режиму Януковича ця заборгованість лише зростає, зокрема, протягом останніх місяців вона, за даними фінансистів, зросла більш, ніж на 300 мільйонів гривень, особливо в крупних промислових регіонах, які режим Януковича вважає своєю «вотчиною». Натомість на Волині середні зарплати сьогодні – найнижчі в Україні. То хіба це не вершина цинізму – дерти з людей три шкури і брати пеню з тих, кому вони затримують заробітні плати?!

Тобто, замість того, щоб надавати допомогу малозабезпеченим верствам населення та пенсіонерам, уряд Азарова-Тігіпка, навпаки, викидатиме їх на вулицю, і в країні разом зі зростаючою армією безробітних зросте кількість бездомних громадян. Нас, українців, хочуть перетворити у безправних бомжів та жебраків, яких завжди можна пхнути ногою і посміятися над їхньою неміччю та безсиллям. Спочатку в нас відбирали державний суверенітет – тепер відбирають засоби для існування.

Хотілося б запитати в «білого і пухнастого» Тігіпка: невже він справді вірить, що його багатомільярдні статки дадуть йому змогу знову затуманити мізки простим українцям? Невже думає, що щедро проплачена телевізійна реклама переважить усі його антинародні кроки і йому вдасться відмежуватися від цієї антинародної влади та цього «похоронного» уряду?

На жаль, Волинська обласна рада, де більшість мають БЮТ, «Наша Україна» та УНП, на відміну від деяких інших, скажімо, Тернопільської, так і не спромоглася прийняти звернення до центральних органів влади з вимогою не допустити чергового здорожчання цін на газ та комунальні послуги і скасувати відповідні рішення уряду Азарова-Тігіпка. Вона навіть не спробувала захистити волинян, бо пов'язла у «тушкоманії», плодячи все нових перебіжчиків, які зраджують інтереси своїх виборців, котрі на той час ще вірили їхнім брехливим обіцянкам. Але, як кажуть, час розплати настане: виборці тепер знають, що партіям, депутати яких перебігають на сторону ворога, довіряти не можна, бо це – розплідники зрадників.

У цієї скороминучої «команди» – коротка історична пам'ять. Бо ще 7 століть тому флорентійські політики з династії Медічі, вивчаючи стосунки черні та знаті, вчили майбутніх державців, що людина швидше змириться з втратою рідних і близьких, аніж з втратою своєї власності… Може, надто прагматично сказано, зате правдиво. Бо невже ми змиримося з тим, що нас хочуть зробити безправним і зубожілим народом, довести до жебракування, аби потім, кидаючи крихти з «барського плеча», повністю контролювати нашу Націю і безкарно управляти Державою?

Як тут не згадати слова нашого невмирущого Кобзаря Тараса Шевченка?

Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденую, збудять...

Тож вихід у нас один – боротися! Ми не маємо права допустити, щоб ця влада довела наших співвітчизників до зубожіння або ж перетворила їх на бомжів-безхатченків. Мусимо показати їй, хто в Українському домі господар! І своєю безкомпромісною боротьбою проти режиму Януковича-Тігіпка захистити своє житло, свої сім'ї, свою історію, своїх героїв і свою свободу. Даймо ж відчути цій владі міць нашого спротиву і нашої сили вже на найближчих місцевих виборах!


Олександр ПИРОЖИК,
заступник голови ВОО ВО «Свобода»
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Сумно і прикро, що на 18-му році незалежності України на священній землі, де зродилась УПА, в славному західноукраїнському місті Луцьку…
У кількох останніх числах «Волині» лучани задаються питанням: чому на День Незалежності в місті не було святкового феєрверку? «Не знайшлося…
Завдяки публікаціям у газеті «Волинь» мені як представнику волинської журналістики вдалося побувати на Міжнародному фестивалі «Джаз Коктебель», що відбувався в…
Коментарів: 2
Юстас Показати IP 17 Вересня 2010 11:58
"Свобода" - кишеньковий проект ПР, створений для розпорошення голосів патріотичних сил.
"Свободівець" Показати IP 27 Вересня 2010 11:35
Придурок ти, Юстас. Або провокатор

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus