USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Психолог Ольга Созонік: Як пояснити рідним, що заміж ще «не пора»
В той час як європейська жінка може без вагань заявити про свій вибір жити «child-free» і взагалі не народжувати дітей, жінка в Україні все ж надає перевагу збереженню сімейних цінностей.

Пересічна українка обирає заміжжя у віці 18 -25 років згідно суспільних норм, які існують у нашій країні. Коли ж доля вносить свої корективи і жінка вирішує вийти заміж у віці 25+, їй доводиться відчути на собі тиск соціальних норм і стереотипів. Її переконують у тому, що щастя жінки у стосунках із чоловіком, що потрібно знизити планку, бути менш сильною і покласти свою незалежність на вівтар сімейних цінностей. Потрібно зрозуміти, що ті люди, які говорять ці слова, бажають тільки добра. Але мислять стереотипами і не можуть сприйняти нестандартної ситуації.

Найкращий вік для заміжжя.

Коли на спільних застіллях родичі не забувають нагадувати, що «вже пора мати чоловіка», подруги по черзі виходять заміж, а мама просить внуків, молода незаміжня жінка у віці 25+, м’яко кажучи відчуває дискомфорт. Під тиском очікувань і порад можна легко піддатися паніці і вийти заміж за першого-ліпшого заради статусу заміжньої жінки. Але таке рішення може перетворити ваше сімейне життя у суцільний кошмар. Щоб зробити правильний вибір у подібній ситуації потрібно спершу пояснити її для себе, а тоді адекватно донести інформацію для своїх близьких.

З вами усе гаразд.

Коли вам уже 25+ і ви ще незаміжня, - з вами усе гаразд. Це ваш вибір, ваше рішення і ви маєте на нього повне право. Ви є повноцінною жінкою, можете бути щасливою, привабливою, успішною. Наодинці. Або в парі.

Недобрим знаком у цьому віці є відсутність досвіду тривалих стосунків. Якщо цей факт викликає у вас внутрішній дискомфорт, в такому разі варто заглянути у себе і з’ясувати причини.

Перш за все - поглянути правді в очі.

Яким великим не був би внутрішній протест, але потрібно уявити варіант найгіршого розвитку подій. Вірогідність лишитися самотньою існує. Якщо омріяна половина так і не з’явиться, яким чином ви будете діяти у цьому випадку? Станете волонтеркою у притулку для дітей-сиріт? Напишете книгу? Народите дитину, так би мовити «для себе»? Чесна відповідь на це запитання дозволить вам подивитися в очі власному страхові. Прийняття найгіршого варіанту знизить ваш протест і неодмінно принесе душевне полегшення.

Визначити, яким чином використати час.

Ще одна правда. На жаль, ви не можете притягнути свою половинку силою до РАГСу. Якщо доленосна зустріч запланована Всевишнім через десять років, як ви використаєте подарований вас час? В очікуванні принца? Шкодуючи себе? Вибір за вами. Ви можете

марно витратити його. Або зробити своє життя максимально насиченим. Або навпаки повністю вільним. Як то кажуть, щоб було потім, що внукам розповісти. Запишіть усе, що вам хотілось би спробувати, втілити, вивчити, зробити, досягнути і починайте діяти.

Коли ви зрозумієте себе – зникне потреба пояснювати.

Як тільки ви приймете ситуацію із усіма її приємними і неприємними перспективами, ви зможете спокійно говорити на цю тему з близькими. Скоріше всього у вас взагалі відпаде необхідність відстоювати свою позицію і щось комусь доводити. Ви зможете спокійно вислухати чергову настанову, не картаючи себе і не шукаючи собі виправдання у внутрішніх діалогах.

Внутрішній спокій і збережену енергію спрямуйте у цікаві мандрівки, книги, хобі. Організуйте для себе побільше приємностей – ваше внутрішнє світло неодмінно приверне увагу того, з ким вам захочеться провести решту свого життя!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
По добрій традиції у першу неділю лютого відбулась зустріч однокласників. Минуло десять років після останнього дзвоника
Щоб дівчинка у майбутньому стала щасливою жінкою, варто говорити їй, що ви любите її у будь-якому випадку. Незалежно від оцінок…
Щодня ми крутимося «як білка в колесі». Робочий день із дев’ятої до шостої, ввечері потрібно повчити уроки з дітьми, а…
Коментарів: 9
Бос Показати IP 3 Березня 2017 11:41
Коли вам уже 25+ і ви ще незаміжня, - з вами усе гаразд, просто ти нікому не потрібна )
А до Бос Показати IP 3 Березня 2017 12:24
то так обов"язково бути комусь потрібною? тобто як у нас в країні прийнято в довічні найми кухаркою, прибиральницею, нянькою, психологом, терпіти дурнуваті вибрики і ще й як правило гроші заробляти, та пішли ви на ... з такою потрібністю. В 25 та й далі можна чудово жити і насоджуватись життям, любити і доглядати себе улюблену, подорожувати, купувати собі красиві речі і ще багато-багато-багато є чого цікавого, корисного і приємного в цьому світі.
Б до А Показати IP 4 Березня 2017 12:49
Себе улюблену, але нікому не потрібну.
А до Б Показати IP 6 Березня 2017 13:56
Після таких тупих коментів не те що заміж не захочеться, а огида до сімейного життя виникає. Для тих в кого в бошці тирса ще раз - для щастя багатьом не обов"язково бути комусь потрібною в тому сенсі, щоб начепити на палець обручку і перетворитись в безкоштовний обслуговуючий персонал до кінця своїх днів, бо саме така модель сім"ї переважає у нас в Україні. Жінка самодосттня особистість, а не придаток до мужика.
А до Б Показати IP 6 Березня 2017 14:06
До тих в кого в бОшці тирса ще раз - жінка самодостатня особистість, а не придаток до мужика, а в житті ще багато радостей окрім того, щоб бути комусь потрібною, в сенсі начепити на палець обручку і претворитись на безкоштовний обслуговуючий персонал до кінця свої днів, бо це переважаюча модель сім"ї в Україні. А якщо жінці самій ніхто не потрібний, бо їй так краще, комфортніше, спокійніше, економічно вигідніше, а час приємно провести є з ким, тоді що?
Я до Б Показати IP 6 Березня 2017 14:06
ага
Лучанка до А Показати IP 4 Березня 2017 19:48
Їм не дано зрозуміти таких речей ...Бо для них жінка -це товар: першойї, другої, третьої свіжості... І вони ніяк не можуть зрозуміти, що жінки вже не такі...І далеко не всім потрібні просто "штани"- будь-які, але щоб були ... Таким щось пояснювати... Тільки подякувати Богові, що таке не зіпсувало твоє життя в якості чоловіка, которого потрібно терпіти заради статусу заміжньої жінки. Банальний як табурет мужик...
ось Показати IP 5 Березня 2017 08:44
Інстуція по егоїзму. Примітивні низькі риси переводяться в чесноти. Результат того буде паганий тільки буде пізно...і психолог не допоможе.
Ростов Показати IP 5 Березня 2017 14:37
Актуально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus