USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Психолог Ольга Созонік: Якщо ревнує... значить, любить?
Древній філософ Авіценна сказав, що «ревнує – значить любить». Напевно його послідовники дуже повірили у це ствердженняз такою силою, що воно впливає на уявлення про кохання і сьогодні. З одного боку ревнощі – підігрівають вогонь у стосунках. З іншого, просто роблять життя нестерпним.

Чи дійсно ревнощі є ознакою любові?

Ревнощі та невпевненість.

Найчастіше причиною ревнощів є страх втратити об’єкта свого кохання у зв’язку із недооцінюванням себе. Людина, яка ревнує, мислить приблизно так: «Я недостатньо хороший. Може бути хтось кращий. Я маю контролювати ситуацію, щоб не втратити свого партнера». Так, чоловік із середнім рівнем доходів робить усе, щоб обмежити спілкування дружини із її успішним другом-юристом. Приблизно так само, мислить і молода жінка із надто пишними формами (на її думку), коли бачить чоловіка поруч із крихітною колегою на фото із новорічного корпоративу.

У цьому випадку «недоліки» ревнивців є їх власною фантазією. Насправді, коли людина вибрала будувати стосунки з вами, це означає, що вона готова сприймати як ваші сильні сторони, так і недоліки. Варто усвідомити цей факт і продовжувати бути собою. Щоб підвищити впевненість у собі можна зайнятися самовдосконаленням. Для профілактики власних ревнощів сходити у спортзал або знайти підробіток.

Ревнивець, кохання і прив’язаність.

Менш часто причиною ревнощів стає надмірна любовна прив’язаність. В цьому випадку ревнивець настільки любить, що стає залежним від почуття кохання. Коли кохана моментально не відповідає на телефонний дзвінок, то це стає трагедією цілого дня. У пориві ревності він вимагає брати з собою телефон завжди!

При такому підході варто взяти себе в руки. Пригадати, що ви мали життя до цієї зустрічі. Може трапитися і так, що і після цих стосунків у вас будуть інші. І сповна використати шанс отримати насолоду від того, що залежить від вас на даний момент.

Ревнощі та егоїзм.

Егоїст ревнує не тільки до людей. Він ревнує до книг, роботи, захоплень, одягу, походів у магазин чи відвідування курсів англійської. Егоїст вірить у те, що кохання зобов’язує іншу людину жити тільки для нього. Ревнивець не дозволяє дружині поїхати на курси в інше місто або говорить, що це лише марна трата грошей і часу. Жінка докоряє чоловіка навіть за те, що він надто часто миє автомобіль. Бо натомість він міг би на півгодини довше бути разом із нею.

Щоб не зіпсувати стосунки, в такому разі необхідно нагадати собі, що об’єкт вашого кохання – жива людина, а не річ. Вона має право на різні захоплення, а ви є одним із них.

Довіра – як альтернатива ревнощів.

Здорові і щасливі стосунки базуються на довірі і свідомому виборі.Будуйте стосунки із партнером, в яких ви почуваєте рівність, заради яких не потрібно йти на жертви або досягати надто високі вершини. Щоб у стосунках панувала гармонія і довіра, пам’ятайте про власні інтереси, але і не забувайте про бажання вашого партнера. Будьте гнучкими. При можливості змінюйте свою поведінку (не себе), щоб принесе задоволення своїй половинці. Якщо щось змінити не вдається, переглядайте своє ставлення. В такому разі для ревнощів, докорам і претензіям не залишиться місця. А ваші стосунки з кожним днем приноситимуть все більше задоволення!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Щодня ми крутимося «як білка в колесі». Робочий день із дев’ятої до шостої, ввечері потрібно повчити уроки з дітьми, а…
Головна функція нашого мозку – думати і аналізувати. У час кризи – якою б вона не була, чи то фінансовою,…
По добрій традиції у першу неділю лютого відбулась зустріч однокласників. Минуло десять років після останнього дзвоника
Коментарів: 1
Я Показати IP 15 Квітня 2023 18:40
Нічого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus