USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Віктор Левандовський: Пам'ять не має кордонів

13 серпня ц.р. мені випала честь від імені Луцької міської ради урочисто відкрити відновлений цвинтар у місті Хелм, де похований прем’єр-міністр Української Народної Республіки у вигнанні інженер Пилип Пилипчик, українці, росіяни, поляки; духовні та світські люди.
Протягом 2-х років за ініціативи Луцького міського голови Богдана Шиби на Даниловій горі в місті Хелм (Польща) відбувається очищення кладовища від сміття, відновлення надгробків, оформлення паспорту кладовища тощо.
Завдання кожної людини, кожного християнина  пам’ятати про своїх предків, близьких та рідних, про славних синів та дочок наших братських народів. Саме в цьому місті розумієш, наскільки історія Польщі та України тісно переплетена – це наша спільна історія.
Пам\'ять не має кордонів, і добре, що це розуміють молоді українці та поляки, пластуни та харцери, які спільно відновлювали та вшановували могили предків, обмінювались досвідом роботи з молоддю.
Хочу висловити подяку адміністрації м. Хелма, Фундації «Молода демократія» (м. Люблін), Національній скаутській організації України ПЛАСТ, волонтерам та координаторам, завдяки яким стало можливим втілення проекту в життя.
Сподіваюсь, що наша спільна робота над вшануванням пам’яті українців та поляків буде продовжуватись й надалі, адже обов’язок влади – створити всі необхідні й належні умови для збереження історичних, культурних та соціальних зв’язків між нашими народами, містами та громадами.   
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Розвиваючи тему проведення українських баркемпів, маю намір анонсувати нашим землякам, лучанам проведення Другого Луцького Баркемпу. Що таке Баркемп як формат…
Інтерв’ю в газеті «Луцький замок»,  № 26 від 03 липня 2008 р.    Про попередню роботу З 1999 року став…
Мені в Луцьку жити класно. Було діло – кликали мене в Київ на круті діла. Поїздив я, подивився – галяк.…
Коментарів: 1
Дядечко Показати IP 15 Серпня 2008 17:55
Хочу тільки додати, що представники інших релігій також шанують пам'ять своїх славних предків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus