USD 40.75 41.10
  • USD 40.75 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.50
Віталій Буряк: VIVA VN! Так тримати!

Моя більш ніж піврічна відсутність на Волині багато кого здивувала. На те були мої столичні, власні, сімейні причини. Але мене більше здивувала Волинь, після мого повернення. Я не кажу про: «Ти де пропав? – Я не пропав, я повернувся!». Я кажу про те, як зніяковіла, на мій погляд, Волинь в усьому, тобто, «здалась на милість ворогам». І не вже лише я (моя відсутність) та так звана глобальна криза з в цьому винні? «Криза не в суспільстві – криза в головах» - ось це і є істина…
 
Поява російськомовного варіанту «Волинських Новин» багато кого привела в паніку, а то й в обструкцію. Ще б пак, лідер волинських інтернет-сайтів (що зафіксовано не лише Bigmirnet), відкрив себе ще й у російському середовищі! Хіба не зло для псевдо-патріотів? Хіба не зло, для збоченців? Зло, але правильне зло! Подивіться його віддзеркалення!
 
Тож, спочатку, про професійне. Ніхто з творців сайтів мені навіть не заперечить, що ця фішка використана не випадково і вона не є програшною. Цю фішку давно чекали, але не наважувались, без інших фішок, задіяти. А «ВН» просто задіяли! І вони стали першими! Хіба «старожилам» («Волинь», «СіД» та іншим) ЦЕ важко було зробити? Ні. Але цього ніхто ніколи не робив. VIVA VN! Так тримати!
 
Тепер про патріотизм. По-перше, «ВH» (і це вже почалось!) почнуть «бити» за «підтримку російської мови (м’яко кажучи)». По-друге, з цим обов’язково «примажуть» всіх журналістів, які працюють для «ВН». До них, а не до БЮТ, прив’яжуть всі обіцянки-цяцянки Юлії Тимошенко і її гоп-компаній на місцях! І знову, за продажність бізнесу, відповідатимуть журналісти? Агу, діточки, - а за свої діла кожен відповідатиме сам! Агу, діточки, агу! На журналістів свої кривди вішати не раджу! Ікнеться брехня, та й ще не раз! І відповість – правдою!
 
Про українців. Прочитав відгуки і стало сумно… А з того і запитую: хто ж ти такий, українець? Чи ти той невіглас, який і рідну мову, не вивчивши, стає рабом будь-якої імперії? Чи ти той, хто знає кілька мов, в першу чергу свою, а потім інші, хто славу Світу і Господу приносять? А скільки ЗНАВ мов Степан Бандера? А скільки знав мов Євген Коновалець? А скільки знав мов Богдан Хмельницький? А скільки знав мов Мазепа, Петлюра, Грушевський тощо?…
 
Ось в цьому і виникає питання – а хто ти?
 
Сподіваюсь, що найближчим часом, проти «російськомовної версії виступлять псевдо-патріоти: проти російської, проти польської, проти німецької мови сайту (проти загарбників). За «бабки», а не за ідею, а не за життя. Ось тут і виявиться відзеркалення їх сутності… а ви («ВН») добийте їх англійською!
 
Щирий, не політичний, українець Віталій Буряк
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Істерія прогинання Києва перед Кремлем набирає все більше обертів. Підлабузники сприймають все на «ура», що виходить з «білокам’яної». Пам’ятники та…
«Ой, - буряк. Пропала моя блузка!». Цей вислів з реклами мене неабияк розсмішив. Але більше здивувало запитання одного знайомого: «То…
Я ніколи не йшов «під хвилю влади». І зараз не піду! Я розумію, що багато хто чекає від мене нових…
Коментарів: 17
АнонімчеГ Показати IP 11 Червня 2009 11:58
КрасавчеГ..... чё за [вирызано - цензура]? Ати хто? І скільки мов ти знаєш? Чё наїхав! НЕбуло тебе було спокійніше! А то, панімаєш лі, панаєхало до Луцька народу київського, а Луцьк не рєзіновий!!! Так шо, давай. На вокзал за квитком і ще так, десь на рік! Просііііііііііііііім! КрасавчеГ....
Аналітик Показати IP 11 Червня 2009 12:48
Буряк вирішив "закосити" під Пирожика? http://www.volynnews.com/blogs/view/id/323/ Не оригінально, та й тема не та. Дуже сумнівна...
Анонім Показати IP 11 Червня 2009 13:06
Как всегда, когда возразить по сути нечего, надо обкакать :)))
Олександр Пирожик Показати IP 11 Червня 2009 14:02
Хтось хоче "забити клин" між Буряком і Пирожиком? Відразу попереджаю: НЕ ВДАСТЬСЯ! Хоча не буду приховувати: я маю категорично відмінну позицію від Буряка щодо російськомовної версії. Бо свого часу потратив немало часу і нервів, щоб не допустити цього на "Волинській правді". І навіть змусив УКР.НЕТ спеціально для "ВП" виготовити україномовні банери, яких вони раніше не мали. Бо російськомовні ми відмовилися ставити, а альтернативи на Волині на той час не було... Разом із тим, я поважаю вибір своїх колег, навіть якщо вважаю, що з ідеологічного боку він є хибним. Свого часу перед такою ж дилемою постав мій львівський колега, керівник Інтернет-проектів ЗІК та Захід.нет Ігор Балинський. Але він зробив по-іншому, запустив одразу ж і російську, і польську, і англомовну версію сайту. Такий варіант я цілком сприймаю і схвалюю. Але... всі ми вчимося на помилках... Бажаю "ВН" швидше запустити інші версії - і заткнути за пояс усіх недоброзичливців!
alex Показати IP 11 Червня 2009 14:57
тебе не було пів року? і оце все що ти найшовся сказати щодо Волині і ВН зокрема? не густо... "по Сеньке шапка" (рус.пословица).
Анонім Показати IP 11 Червня 2009 16:36
ще один нацик... яка різниця, якою говориш мовою? мова - лише засіб спілкування. не важливо, якою мовою ти спілкуєшся, важливо те, яка ти людина... а всякі політики з нацистськими поглядами перетворили жителів Західної України в якихось неадекватних - якшо говориш російською - всьо, ти поганий, ти кацап, москаль і т.д. Навіщо це??? Те, що людина говорить російською, не означає, що вона не любить свою країну. Просто так цій ЛЮДИНІ ЛЕГШЕ ПОРОЗУМІТИСЯ з іншими ЛЮДЬМИ. в першу чергу ЛЮДЬМИ, а не українцями, росіянами, поляками. з.і. за російськомовну версію великий плюс... ще б редакторів хороших...
Анонім Показати IP 11 Червня 2009 17:01
Я же говорю - "Возьмите меня!" Я не такой уж хр(все равно цензура вырежет) редактор, и русский немного исчьо помню :))) [email protected]
Мирослав Ватащук Показати IP 11 Червня 2009 17:23
Мне очень приятно, что Виталий Буряк поддержал Волынские Новости в неожиданно скандальном вопросе русскоязычной версии. Также должен признать, что в корне не согласен с Александром Пирожиком, ведь речь не идет о идеологии. Например, почему-то не ругают УП и Корреспондент за русскоязычные версии, хотя ни "аглицких", ни польских или арабских версий у этих уважаемых интернет-изданий нету. Речь идет попросту о том, что, имея русскоязычную версию, гораздо легче продвигать ресурс в Интернете, поскольку значительная часть пользователей ВН относится именно к РуНету. Касаемо же других версий, надо определить их целесообразность. Польскоязычная версия, на мой взгляд, однозначно невыгодна, поскольку ничего, кроме удовлетворения собственных амбиций, сайту не даст. А вот над английской надобно поразмышлять... Более того, пример ЗИКа или Захид.Нет - неудачен, ведь полноценных "инозычных" версий у этих ресурсов не существует - так, под настроение переводят некоторые материалы.
Анонім Показати IP 11 Червня 2009 17:53
До речі, в тексті шановного автора блогу було написано, що ні Волинь, ні СіД не використовували російськомовної версії. Ви помилилися. СіД мав російськомовну версію газети для Сходу, однак проект виявився комерційно невигідним, тож зник. Вол.Новам бажаю аби вони мали успіх в усіх версіях.
Мерсейсайдець Показати IP 11 Червня 2009 20:53
а й правда, давно цю морду не бачив
оглядач Показати IP 12 Червня 2009 00:49
.. чесно кажучи, в шоці від такої примітивної, необґрунтованої і відверто провокативної інформації від Буряка.. а його раніше сприймав, як принципову і об"єктивну людину.. Ця якби таку "лажу" написав якийсь приїзджий обмежений військовий,одне діло, а для професійного журналіста неприпустимо опускатись до такого рівня. І справа тут не в мові, всі "юзери" знають, що в "неті" переважну більшість м-лу шукають російською, а портал комерційний. Таке враження, ніби вибралось "село" у Київ, почуло російську і тепер закликає "зніяковілу" нацистську Волинь "обсчаться на общепонятном".. ну пів біди, коли це роблять професійно, наводять аргументи, оцінюють історично, а не "тупо" гонять" як баба на базарі... ВІДСТІЙ!!
Читач Показати IP 12 Червня 2009 09:53
Народ! Чого Ви накинулись на Віталія? Він публічно, відверто і щиро висловив свої погляди на проблему російськомовності ЗМІ і примітивізм аргументів недолугих "захисників" української мови, які, судячи з коментарів, і рідну мову не дуже осилили. То за це його "на вокзал за квитком"? А щодо іншомовної версії ВН - не хочеш (не можеш), то й не читай.
Свій - Ватащуку Показати IP 12 Червня 2009 11:55
Навіщо?! Навіщо було писати свій комент російською? Що ти цим хотів показати? Зневагу до української?!
Ольга Булковська Показати IP 12 Червня 2009 12:53
Вельмишановний СВІЙ. По-перше, якщо вас так цікавить, навіщо - зателефонуйте Ватащуку і запитайте. А по-друге, як я переконана, - не ВАМ вчити Мірика порядності, принциповості і любові до батьківщини. Чи не так? P.S. І взагалі - коли під різними ніками дискутуєш сам з собою, то треба йти до психіатра.
Ладомир Показати IP 12 Червня 2009 17:01
А я за російську і за польську, і за німецьку навіть. Чи ми дурні??? Не розуміємо кілька мов. У мене сестра в Англії мешкає, а дружина російськомовна. Батько взагалі в Польщі майже оселився. То так буття звичайної сімї. Вважаю, що нормальне мас-медіа як мінімум репрезентує себе на трьох мовах. До речі, можливо хтось в курсі справи, що незабаром за новим правописом (чи лівописом, чи ЖОПисом) слово "азот" віднині буде називатись "душець" :)
Свой Показати IP 15 Червня 2009 09:22
Да тут много кого лечить надо :))))
вого "КРОК" Показати IP 27 Вересня 2009 13:24
Віталій!!!!! Чи що курив???ААА? Ну зявилось російське зеркало - чудово,більшее людей читатимуть ВН,зявиться на арабскій ЧУДОВО!Якщо ВН колись купить собі якийсь мультимовний Google супер.Але до чого тут патріотизм й нація??? ....Агу, діточка, - а за свої діла кожен відповідатиме сам..ТАК!ААААА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus