USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Захар Ткачук: Берлінська стіна для України
Вихідні у Львові і зустріч із представниками Польщі, моїми колегами із університету ім. Адама Міцкевича (Познань), продемонстрували ставлення європейців до українців, і української влади. Воно суперечливе, як і власне, в українського народу. Здебільшого критично негативне. Парадокс: народ не підтримує владу, і світ не підтримує владу в Україні, проте вона існує. Вперше мені поспівчували представники Євросоюзу. Поспівчували через згортання демократії і свободи слова.
Наслідки можна прослідкувати неозброєним оком. Насамперед, це заборона в’їзду в «Шенгенську зону» громадянам України. Мабуть цієї замітки не було б, якби учаснику громадської організації «Українська Народна Молодь» не відмовили у «шенгені». Це була запланована поїздка до Німеччини. Найбільше мене занепокоїла відсутність будь-якої аргументації такого рішення. Всі документи були правильно оформлені. Більше того, до «вироку Тимошенко» не було жодних проблем з візою. На мій лист з вимогою пояснень, до Посольства Німеччини в Україні, з вулиці Богдана Хмельницького, 22, що у Києві, відповідь не надійшла. Мотивація такого ігнорування посольства мені зрозуміла. Якшо промоніторити пресу України, то є матеріали таких заборон по всій території нашої держави. Посольство Німеччини в Україні спростовує інформацію про відмову у видачі віз українцям.
Ми катастрофічно віддаляємось від європейської ініціативи, і це реальні санкції від ЄС. Чому народ, а не представники влади, повинні страждати від політичних рішень самої ж влади? Тому вважаю, що нам не потрібне співчуття, нам потрібне адекватне ставлення до українців з боку світової спільноти. Не заборони віз для простих українців, які стали знову ж таки заручниками помилок влади, а допомога в розбудові молодої держави.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Історія українського стягу - це історія всього українського народу. Це історія злетів і падінь, заборон і революцій, історія наших визвольних…
Після такої назви, вже і не хочеться писати далі, аналізувати і показувати ситуацію, яку можна описати одним словоcполученням - «біг…
Я звертаємось до кожного, хто живе в Україні! Наша красива і багата Держава поступово перетворюється на великий смітник! Це страшно,…
Коментарів: 7
Олексій Показати IP 19 Жовтня 2011 17:46
Це дуже актуальне питання. Дана проблема потребує вирішення.
Антон Показати IP 19 Жовтня 2011 17:48
Теж мені Євросоюз, нехай собі розбираються з владою, а не українським народом. І це наша справа.
Віталій Показати IP 20 Жовтня 2011 12:51
Тема цікава потребує більш глибшого вивчення!!!
Ткачук Захар Показати IP 20 Жовтня 2011 15:00
мало того, прийшов лист вчора, де пише що йому не відмовляли...... це капец)
Богдана Стельмах Показати IP 20 Жовтня 2011 15:04
Захаре, консульства отримали негласну вказівку віз не видавати. Нікому не потрібні представники бандитської держави.
Ткачук Захар Показати IP 20 Жовтня 2011 17:07
В мене насамперед питання до консульсьтв... з своєю владою ми самі розберемось...
kotyk Показати IP 23 Жовтня 2011 11:23
:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus