USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Прокурора штату Нью-Йорк звільнили після відмови йти у відставку
Прокурор Південного округу американського штату Нью-Йорка Пріт Бхарара був звільнений після того, як відмовився піти у відставку за розпорядженням адміністрації США.

Про це Бхарара написав на своїй офіційній сторінці у Twitter, – повідомляє ТАСС.

«Я не пішов у відставку. Щойно мене звільнили», – написав Бхарара. Він також додав, що «працювати прокурором Південного округу штату Нью-Йорк було для нього найбільшою честю».

За даними газети New York Times і телеканалу СNN, раніше Бхарара повідомив помічників, що не має наміру залишати свій пост добровільно за вказівкою адміністрації. У п’ятницю міністерство юстиції США розповсюдило заяву, в якій говорилося, що адміністрація на чолі з Дональдом Трампом наказала 46 федеральним прокурорам в різних американських штатах піти у відставку. Всі вони були призначені під час перебування демократа Барака Обами на посаді президента. Подібна практика є звичайною при зміні адміністрацій.

Як повідомляла СNN, в листопаді 2016 року Трамп після перемоги на президентських виборах зустрівся в Нью-Йорку з Бхарарою і запевнив, що прокурор збереже свою посаду. Міністерство юстиції США і Білий дім поки не коментують інформацію, що надійшла. 
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus