USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«На цій ділянці напруга до 29 тисяч вольт», – залізничник розповів, де обпікся в Луцьку підліток

19 Травня 2020 10:46
Лінія електропередач, де травмувався 15-річний хлопець Сашко, розташована неподалік автомобільного мосту на залізничному вокзалі Луцька.

Як розповів заступник начальника залізничної станції «Луцьк» Павло Караїм, над вагонами, де стрибав хлопець, електролінія має напругу до 29-ти тисяч вольт, йдеться у сюжеті «Суспільного Волині».

Нагадаємо, 17 травня близько 3:00 хлопець отримав травми внаслідок удару електричним струмом. Підліток обпік 40% тіла.

Павло Караїм каже, про травмованого хлопця дізналися вже вдень від правоохоронців, які прийшли до залізничників.

«Якщо знаходитися до контактного дроту ближче, ніж на 2 метри, то людину або вбиває, або вона горить неповністю, або просто відкидає дугою. Залежно, де людина була, як взялася, чим доторкнулася», – розповідає заступник начальника залізничної станції «Луцьк».
Та додає, що на залізничній станції підлітки травмуються не вперше. Останній випадок стався у жовтні 2018. Тоді обгоріли двоє хлопців 19 та 14 років, які хотіли зробити селфі на вагоні потяга.

«У таких випадках ми просто викликаємо працівників поліції. Тому що наші працівники виходять – а дітей вже немає. Важко зловити їх на місці і довести, що цей факт був», – каже залізничник.
До обіду 18 травня травмований Сашко перебував у обласній дитячій лікарні. Там оперувати обпеченого підлітка не ризикнули, каже завідувач відділення анестезіології Юрій Радчук.

Завідувач відділення анестезіології обласної дитячої лікарні Юрій Радчук: «Пацієнт поступив у свідомості, в стані опікового шоку, була надана протишокова терапія. Для подальшого лікування перевели в опіковий центр Луцької міської клінічної лікарні».
Як розповів керівник обласного опікового центру Роман Трач, Сашкові зробили успішну операцію з видалення відмерлих тканин. У нього – глибокий опік грудної клітини. Пересадити шкіру підлітку зможуть за 7-10 днів. Протягом цього часу від буде госпіталізований. Скільки часу триватиме відновлення дитини, лікар не прогнозує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 19 Травня 2020 12:39
Якого дідька здоровий бовдур поперся на той потяг?! В такому віці вже "клепки" мають працювати! І собі біду наробив і батькам це все пережити - і емоційно, і матеріально... Шкода, звичайно.. Але бере злість - чи тобі. придурку, більше зайнятись нічим?! Книжку б прочитало!
Лучанин до лучанка Показати IP 20 Травня 2020 08:59
1. В підлітків є таке: я думаю багато хто може згадати із юного віку різні небезпечні пригоди. Кожний вік має свої особливості: немовля все до рота пхає, підліток хоче пригод, 2. Якщо є небезпечна ділянка, то потрібно мало не на кожному кроці ставити відповідні попереджувальні знаки.
Психопланетарій, Лип Показати IP 20 Травня 2020 09:23
Це зараз так виховують дітей наші батьки. 14 років, і вже юнак та дівчина без вулиці жити не можуть. Яка там школа чи підготовка до вступу в інститут, найкраще що їх чекає це ПТУ. А на вулиці закони свої не писані: у кого кращий телефон, комп"ютер чи у кого більше грошей, а де взяв ці гроші чи вкрав чи виклянчив у батьків, немає значення. Підліткам просто немає чим на вулиці зайнятись, екстрим та селфі, слово ж таке придумали.
Сидоров Показати IP 20 Травня 2020 10:36
Мене Сидорова-молодшого у дитинстві Сидоров-старший лупив, як Сидорову козу !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus