USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«БПП повторить долю Партії регіонів», – депутат Луцької міськради

1 Лютого 2018 12:45
Блок Петра Порошенка «Солідарність» чекає така ж доля, яку свого часу спіткала і Партію Регіонів, заявив депутат Луцької міської ради Борис Смаль.

Про це йшлося 1 лютого під час круглого столу Волинського Центру Розвитку Урядування.

Екс-заступник міського голови Сергій Григоренко звинуватив нинішню міську владу в тому, що вона, ніби-то, не легітимна. Оскільки коаліція у міській раді утворилася шляхом переходу депутатів з інших фракцій, а не фракцій цілим складом. Його підтримав і депутат міської ради від партії БПП Петро Нестерук.
Втім, депутат Борис Смаль зауважив, що йому не хотілося б маніпулювати ім’ям покійного міського голови Миколи Романюка, адже в його команді працювали Андрій Козюра, Євгеній Ткачук, Сергій Була.

ЧИТАТИ ЩЕ: СЛІДСТВО: ГРИГОРЕНКА ВПІЙМАЛИ НА КОРУПЦІЇ, ЩО ПОВ’ЯЗАНА З РЕАБІЛІТАЦІЄЮ АТОВЦІВ

«Зараз вони працюють в нинішній команді, оскільки вона дає більші можливості для розвитку міста, тому вони зараз в цій команді. Політична ситуація складається для БПП катастрофічно. На мою думку, найближчим часом вона повторить долю Партії регіонів. Всі ми знаємо, що кандидати в депутати від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» виграли у 41 окрузі із 42 у Луцьку. Однак, зважаючи на те, скільки відсотків набрала партія УКРОП, депутатські крісла у міській раді отримали лишень 15 укропівців. Усі інші мандати було розподілено між представниками різних партій, які брали участь у виборчих перегонах», - каже Борис Смаль.
Варто зазначити, що закон «Про місцеві вибори», який українцям нав’язали у 2015 році, передбачає так звану пропорційну систему виборів. Згідно з цим документом, депутатів до міської ради обирали лише за списками партій у єдиному багатомандатному виборчому окрузі. Тобто, якщо партія мала високий рейтинг, її представників у міській раді було найбільше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus